Sousse, Tunisia

Sousse, Tunisia

Situat pe coasta Marii Mediterane, Sousse este un oras stralucitor pe Coasta de Est a Tunisiei, gasindu-se la aproximativ 150 de kilometri de capitala.

Cu o lunga istorie ce dateaza inca din secolul al XI-lea, Sousse este astazi una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru turistii din intreaga lume, in special pentru cei care doresc sa se rasfete intr-un mediu exotic si plin de istorie.

Sousse a fost fondat de fenicieni in secolul al XI-lea si a fost un teritoriu dorit de mai multe popoare de-a lungul timpului, inclusiv de romani, arabi si europeni. Aceasta istorie plina de culoare si cultura sa vibranta fac din Sousse o destinatie perfecta pentru orice tip de calator, fie ca acesta doreste sa stea toata ziua la plaja cu un cocktail in mana, fie ca vrea sa se cufunde in istorie.

Cum poti sa ajungi in Sousse?

Foarte multe companii aeriene ofera zboruri ieftine catre Sousse, insa chiar mai putin costisitor este sa aterizezi undeva mai departe de acest oras. Desi zborul este relativ direct si destul de usor, exista si alte modalitati de a ajunge in Sousse, modalitati care ti-ar putea face vacanta sa fie chiar mai speciala si mai interesanta.

De ce sa nu mergi cu masina? Ai putea sa iei avionul pana in Tunis, capitala Tunisiei, si de acolo sa angajezi un ghid care sa te ajute sa explorezi si sa intelegi aceasta frumoasa tara in detaliu. Astfel, poti inchiria o masina cu care sa calatoresti prin toate zonele atractive ale tarii, atat prin exoticul Sousse, cat si prin satele si orasele mici sau prin marile localitati unde vei putea descoperi indeaproape modul de trai al localnicilor.

Daca vrei sa fii chiar mai aventuros, poti sa incerci reteaua de trenuri si sa calatoresti pe calea ferata africana.

Ce poti sa faci si ce poti sa vezi in Sousse?

Sousse ofera sute de posibilitati pentru toata lumea. Pentru turistul care, pur si simplu, doreste o pauza de la viata sa agitata, plajele exotice adancite intr-un paradis alb si idilic, cu o frumusete naturala, il asteapta pe acest taram african.

Pentru cei care prefera o vacanta culturala, moscheile locale, realmente superbe pana la ultimul detaliu al lor, asteapta sa fie exploatate. Mai mult decat atat, catacombele din Sousse ofera un plus de informatii celor care doresc sa cunoasca mai bine istoria acestui taram, ele adapostind aproape 15.000 de morminte!

Despre istoria acestui oras se pot afla mai multe amanunte vizitand muzeele din Sousse, care afiseaza o multime de exponate detaliate din trecut. Iar daca diminetile ti le petreci in muzee sau la plaja, ce poate fi mai reconfortant pe timp de seara decat sa te plimbi pe strazi si prin micile magazine pentru a cumpara diverse suveniruri si fel si fel de obiecte traditionale din Tunisia?

Iata care sunt principalele obiective turistice pe care le poti vedea in Sousse:

1.Muzeul Dar Essid

Acest mic muzeu, privat, este, cu siguranta, unul dintre locurile must-see in Sousse. Situat intr-o zona linistita a orasului, acesta este gazduit de o casa veche si frumoasa, mobilata in stilul secolului al XIX-lea de catre niste oficiali ai acestui oras din acea perioada.

Totul este decorat minutios, iar usa arcuita este primul indiciu al statutului proprietarului. Aceasta deschide calea catre o anticamera mica ce obisnuia sa fie incaperea de intalnire a musafirilor, iar din aceasta camera se poate accesa o curte inconjurata de camerele membrilor de familie.

O placa din curte indica faptul ca aceasta casa a fost construita in anul 928 d. Hr., fiind una dintre cele mai vechi cladiri din Sousse. Exista o extravaganta reflectata in fatadele si elementele ce decoreaza peretii, precum si in mobilierul antic european, in sticlele traditionale de parfum, in tencuiala si in marmura adusa tocmai din Carrara, Italia.

Zona de la etaj, la care se ajunge prin intermediul unor scari frumos restaurate, obisnuia sa fie locuita de servitori. Astazi, aceasta gazduieste o frumoasa cafenea, de unde poti admira vederile panoramice ale orasului. Este un loc bun in care sa prinzi briza.

2. Plaja Boujaffar

Boujaffar

Plaja Boujaffar – Sursa foto: boutiquediva.se

Aceasta plaja, intinsa pe mai multi kilometri, este captusita de mai multe hoteluri inalte, cafenele si restaurante, atragand astfel tot mai multi turisti.

Purtand numele unui musulman sfant din acest loc, plaja Boujaffar este frecvent ocupata de familii cu copii care zburda, straini ce doresc sa prinda un bronz uniform si oameni din toate categoriile de varsta ce doresc sa se simta bine in apele calde si calme ale Marii Mediterane.

Doar cateva zone ale plajei sunt revendicate de catre hotelierii de pe malul marii, care au amenajat locurile cu sezlonguri si umbrele de soare. Acestea sunt protejate de catre personalul hotelurilor, oferind amabilitate turistilor ce sunt cazati in aceste unitati.

Accesul pe plaja amenajata cu sezlonguri este, insa, disponibila si vizitatorilor care nu sunt cazati la hotelurile respective, contra unei mici sume de bani. In plus, turistii au ocazia de a practica diverse sporturi de apa, inchiriind echipamente de la centrele specializate de pe plaja.

O recomandare ar fi ca turistii sa nu isi lase obiectele personale nesupravegheate, deoarece furturile din acest loc nu sunt o raritate.

3. Marea Moschee

Marea Moschee

Marea Moschee – Sura foto: www.planetware.com

Aceasta moschee iesita din tipare din cauza lipsei de minarete a fost construita in anul 851 d Hr., suferind diverse modificari in secolul al XVII-lea si, de asemenea, in secolul XX.

Din pacate, accesul in curtea moscheii si in interiorul ei nu este permis pentru non-musulmani. Cu toate acestea, crestinii pot observa de afara marea sala de rugaciune.

Pentru o vacanta in Sousse, Dertour vine cu oferte early booking  de neratat!