Vacanța de iarnă este o ocazie de a călători și de a te bucura de noi experiențe. Mai mult ca niciodată, harta lumii capătă o strălucire aparte în perioada sărbătorilor, atunci când luminile și ornamentele de Crăciun acaparează toate privirile vizitatorilor.

Încă mai ai timp să îți rezervi city-break-ul pentru această iarnă, așa că îți prezentăm 5 cele mai frumoase orașe din lume de Crăciun, din care să îți alegi destinația preferată pentru vacanța ta!

San Juan

Dacă iubești Crăciunul la fel de mult precum locuitorii din Puerto Rico, atunci îți sugerăm să îți petreci sărbătorile de iarnă în San Juan. Micuțul orășel din Caraibe este recunoscut pentru modul absolut fascinant în care se transformă în această perioadă a anului. Acolo, Crăciunul se sărbătorește din noiembrie până la jumătatea lunii ianuarie.

În plus, tradiția se păstrează în fiecare an: Scena nașterii Domnului este reprodusă în biserici. Micuții au și ei motive de bucurie, pentru că El Dia de los Tres Reyes Magos se sărbătorește printr-o mulțime de cadouri primite din partea guvernatorului. Anul acesta, celebrează Crăciunul într-o manieră cu totul și cu totul diferită!

Hong Kong

Chinezii sunt și ei prinși de febra sărbătorilor de iarnă începând cu 29 noiembrie până pe 2 ianuarie. Hong Kong-ul este o destinație perfectă pentru pasionații de shopping, mai ales că în perioada menționată mai devreme magazinele sunt deschise non-stop.

Sute de modele de suveniruri îi atrag pe turiștii dornici de a cumpăra cadouri pentru cei dragi, la fel ca și incredibilul foc de artificii din Portul Victoria. Dacă vizitezi Hong Kong-ul de Crăciun, nu uita să dai o raită și la bradul de 30 m, ornat cu cristale Swarovski.

Sydney

Crăciunul fără zăpăda nu este un Crăciun lipsit de magie, iar dovadă stau petrecerile fabuloase care au loc cu ocazia acestei zile în Sydney, Australia. Un Crăciun în Sydney seamănă mai degrabă cu o seară călduroasă de vară, căci în această zonă temperaturile în decembrie nu scad sub 25 de grade.

”Carols by the Beach” este un eveniment celebru, care are loc în Sydney în fiecare an cu ocazia Crăciunului și care reprezintă și unul dintre cele mai importante motive pentru care să vizitezi acest oraș în această perioadă.

Praga

Pentru toți cei care asociază sărbătoarea Crăciunului cu fulgii de nea, capitala Cehiei este o destinație ideală de vacanță. Atunci când zăpada acoperă totul, nu trebuie să ratezi priveliștea asupra Centrului Vechi, pe care o poți admira de pe Podul Carol.

Orașul capătă un aer de poveste și datorită instalațiilor de lumini și a decorațiunilor de Crăciun care te vor întâmpina la tot pasul.

Viena

Viena este o altă destinație de top în care poți celebra Crăciunul. Aici te așteptă piețele decorate elegant, străzile luminate de ornamentele de Crăciun fascinante, cafenelele fermecătoare și cosy, dar și vitrinele cofetăriilor pline de dulciuri delicioase și colorate.

Dacă vrei să te bucuri de frumusețea acestui oraș în perioada vacanței de iarnă, în capitala Austriei, târgul de Crăciun are loc, anual, între 17 noiembrie și 24 decembrie.