LisabonaUna dintre cele mai mari petreceri ale anului este Revelionul. Este o ocazie speciala pentru toata lumea, ocazie ce ar trebui intampinata cu bucurie, fericire si noroc. In timp ce unii oameni cred ca Revelionul trebuie sarbatorit in familie, urmand mai multe traditii, exista, de asemenea, oameni petrecareti, care doresc sa intampine venirea Noului An intr-un stil aparte, distrandu-se la o petrecere sau asistand la un concert.

Cu toate acestea, cel mai bun mod de a sarbatori Revelionul este de a calatori intr-o tara straina, explorand frumusetea sa necunoscuta. Prin urmare, ar trebui sa reflectezi mai bine asupra zilelor tale de concediu pe care le ai cu ocazia sarbatorilor de iarna si sa le petreci intr-un oras dintr-o tara straina, experimentand astfel ceva nou si deosebit.

Numarandu-se printre cele mai frumoase orase din Europa, Lisabona este, cu siguranta, un loc minunat in care sa sarbatoresti Revelionul si, de ce nu, Craciunul. Cel mai mare oras din Portugalia, Lisabona a cunoscut o renastere in ultimii ani, cu o cultura contemporana, care este vie si tot mai infloritoare. Astazi, Lisabona este cunoscuta pentru nenumaratele sale atractii turistice si de distractie, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de Revelion.

Lisabona 2

De ce sa sarbatoresti Revelionul in Lisabona?

Piata Comercio – cea mai mare piata din Portugalia – va fi locul preferat pentru intampinarea Noului An 2016. Mii de petrecareti se vor aduna in aceasta zona pentru a se bucura de spectaculoasele focuri de artificii ce vor avea loc la miezul noptii. In plus, privelistea pietei cu raul Tagus in spate este, realmente, minunata, iar in momentele in care artificiile stralucesc deasupra apei, imaginea devine de-a dreptul ravasitoare.

Piata Comercio nu este singurul loc din Lisabona in care se sarbatoreste Revelionul in aer liber. O alta petrecere de acest tip este gazduita la Torre de Belem, unul dintre cele mai legendare monumente din Lisabona. Turnul de piatra bogat ornamentat a fost construit pentru a comemora celebrele explorari ale lui Vasco da Gama. Torre de Belem, cu vedere spre Oceanul Atlantic, ofera petrecaretilor o priveliste minunata a nemarginitei ape, fiind locul ideal in care sa savurezi spectacole muzicale si de dans, precum si artificiile ce tind sa fie tot mai incantatoare de la an la an.

Revelionul in Lisabona nu poate fi lipsit de experienta incercarii deliciilor culinare de la restaurantul Eleven, unul dintre cele mai bune restaurante din capitala Portugaliei, recompensat cu o stea Michelin. Aici, meniul variaza si, in mod tipic, include atat fructe de mare si bucate culinare din diferite tipuri de carne, cat si deserturi minunate. O alternativa mai putin costisitoare, dar la fel de dorita ca si Eleven, este restaurantul Virgula. In acest local vei gasi o varietate de preparate culinare speciale pentru Anul Nou, cu deserturi bogate in ciocolata.

Un alt mod grozav de a sarbatori Revelionul in Lisabona este de a te bucura de viata de noapte a orasului. Unul dintre cele mai bune moduri de a sapa in scena de noapte a Lisabonei este de a explora strazile din Barrio Alto. Acesta este cel mai antrenant district al capitalei Portugaliei, avand o multime de cluburi de noapte, baruri si restaurante, in care se pot gusta diverse specialitati locale, se poate dansa pe ritmuri latine si, totodata, se poate interactiona cu oameni veseli si prietenosi. Alte strazi din Lisabona celebre pentru viata de noapte de neuitat sunt Rua do Norte, Rua da Atalaia si Rua do Diario Noticias. Merita, de asemenea, sa iti petreci Revelionul in Lux, unul dintre cele mai populare cluburi din jurul orasului Lisabona. Iar pentru cei care iubesc sunetele anilor ’80, rock-ul gotic, goth metal si post-punk-ul, Clubul Noir din Rua da Madalena ar putea fi locul ideal in care sa sarbatoreasca acest eveniment.

Daca iti doresti sa sarbatoresti intrarea in Noul An 2016 intr-un cadru intim si linistit, Lisabona are o multime de restaurante care sa iti satisfaca aceasta pretentie. Restaurantul Zambeze, cu o terasa de vis, din care poti admira artificiile ce se dau in spectacol pe malurile raului Tagus, este o varianta mai mult decat satisfacatoare. Restaurantul pregateste un meniu special pentru a sarbatori sfarsitul anului si incepe cu homar, ou de prepelita, budinca neagra in tempura cu mere, rosii cherry si mini pate umplut cu crema de branza si busuioc. La felul principal, clientii sunt serviti cu scoici, creveti, file de peste cu risotto in curry si cu un fel de mancare din carne cu filet mignon cu cartofi dulci si legume. Desertul? Crema de oua proaspete, banane flambate si ciocolata cu crema de zmeura. Meniul include vinuri rosii si albe, bauturi racoritoare, open bar si, evident, sampanie.

Noul An este o perioada foarte buna in care sa vizitezi capitala Portugaliei. Desi localnicii se plang ca este frig, temperaturile de 14 grade Celsius sunt pentru romani mai mult decat incantatoare!

Nu uita sa si vizitezi locurile sale turistice in vacanta ta in Lisabona! Probabil, cea mai faimoasa fotografie din Lisabona este una care include unul dintre tramvaiele sale galbene care strabat orasul in jurul celor sapte dealuri abrupte. Nu ezita sa faci si tu o plimbare cu cel mai faimos tramvai din capitala Portugaliei, tramvaiul 28.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.