Cuba (1)O tara de la “capatul lumii”, in care imediat ce ai aterizat te simti ca un calator in timp a carui destinatie este cu 50 de ani in trecut. Cuba este locul contrastelor, in care saracia se imbina perfect cu bogatia peisagistica. Linistea, simplitatea si fericirea oamenilor pot fi citite pe fiecare fata iar ceea ce ti se deschide in fata ochilor poate sa iti ramana intiparit in minte intreaga viata.

Daca te-ai hotarat ca urmatoarea destinatie de vacanta este Cuba, trebuie sa pleci pregatit in tara romului si a trabucurilor. Lumea care te va primi aici este cu totul si cu totul alta decat cea pe care o lasi acasa. Este adevarat ca este o lume deosebit de frumoasa, insa iti poate oferi o multime de surprize: multe placute, altele mai putin placute.

Pozitia Cubei pe harta lumii o face tara perfecta pentru o vacanta in care vrei sa obtii soare, plaje fine cu apa albastra si clara si distractie cat cuprinde. Tara se afla in nordul Americii Centrale, fiind punctul de intalnire al Marii Caraibelor, Golfului Mexic si Oceanul Atlantic.  Este clar, asadar, ca te vei bucura de peisaje exotice, care mai de care mai interesante.

Ce sa nu uiti cand pleci de acasa, catre Cuba?

In primul rand, trebuie sa ai la tine bani cash. Incearca sa eviti dolarii, deoarece cubanezii nu sunt intocmai prieteni cu americanii si poarta la tine euro. Odata ajuns in Cuba vei putea schimba banii in moneda locala, care este de doua feluri: o varianta este destinata turistilor si cealalta varianta este destinata localnicilor.

Cum exista o multime de locuri in aceasta tara in care vremea este mereu ploioasa, este bine sa ai haine adecvate la tine.

In ceea ce priveste limba, daca cunosti macar cateva boabe de spaniola poti beneficia din plin de vizita in aceasta deosebita tara. Nu trebuie sa te inarmezi cu ganduri neplacute si cu teama, deoarece Cuba este o tara foarte sigura.

Ce sa vizitezi in Cuba?

Daca ai aterizat pe aeroportul din Havana, in fata ti se deschid o multime de oportunitati. Chiar daca  tara este una comunista si este destul de stricta pentru localnici, pentru turisti este extrem de permisiva si ofera o frumusete aparte.

Exista cateva locuri pe care, cu siguranta nu trebuie sa le ratezi:

Havana. Evident, capitala Cubei este locul pe care il viziteaza majoritatea turistilor iar aceasta nu dezamageste. Este unul dintre cele mai mari orase din zona Caraibelor, prezinta o mostenire arhitecturala impresionanta si pe strazile sale pluteste un aer aparte. Orasul vechi este punctul de atractie al Havanei, aici fiind locul perfect din care sa te poti incarca cu atmosfera Cubaneza.Daca ajungi in centru, aerul se schimba putin si se simte o puternica influenta americana. In Havana poti incerca o multime de lucruri noi si poti gasi contraste cu adevarat impresionante intre viata de aici si cea de acasa. Plajele capitalei, numite Playas del Este, te imbie cu peisaje deosebite si cu o mare albastra si curata. Tot Havana iti ofera si o faleza impresionanta, denumita Malecon, edificii urbane deosebite si catedrale impresionante.

Cuba (2)

Zona de nord a Cubei si provincia Pinar del Rio. Daca vrei sa te afunzi si mai mult in cultura cubaneza si in viata de zi cu zi a localnicilor, zona de nord este perfecta pentru asta. Provincia Pinar del Rio este considerata a fi cea mai frumoasa provincie din intreaga tara, laudandu-se cu orase deosebite, cu munti verzi si cu drumuri pe coasta, deosebit de frumoase. Aceasta provincie este gazda unor fabrici de trabucuri pe care le poti vizita, a unor plantatii de tutun si a celei mai mari insule din arhipelagul Canare: Insula Tineretii.

Trinidad. Este o alta zona care impresioneaza prin frumusete, mai ales atunci cand vine vorba despre orase. Ciennfuegos, spre exemplu, este un oras care incanta ochiul turistului cu o arhitectura interesanta, care seamana foarte mult cu cea pe care o poti gasi in New Orleans.  Un alt oras interesant este chiar Trinidad, care desi este foarte vechi ( fondat in anul 1514 ), poarta amprenta colonistilor. Orasul Trinidad este foarte colorat, dispune de o multime de muzee si ateliere de ceramica si este perfect pentru plimbari.  In zona Trinidad mai poti vizita si orasul Santa Clara, care este foarte cunoscut datorita revolutionarului Che Guevara.

Zona de est si Santiago de Cuba. Cand ajungi in Cuba trebuie sa te pregatesti pentru o vacanta lunga, in care sa vizitezi fiecare loc al tarii. Zona de est este si ea un punct ce nu trebuie sa fie ratat. Unul dintre orasele promovate ale zonei este Camaguey, cu cladiri vechi, muzee, biserici si un parc natural cu peste 20 de km de plaje cu nisip alb.  De asemenea, iese in evidenta orasul Santiago de Cuba, cunoscut pentru comunitatea muzicala creata aici si pentru carnavalul fascinant ce are loc in fiecare iulie, dar si zona rurala din jurul sau.

Cum iti petreci timpul liberi in Cuba?

Da, poti face plaja, poti bea rom in diverse combinatii si te poti bucura de trabucuri sau tigari cubaneze. Pe langa asta insa, trebuie sa si vizitezi si sa incerci cat mai multe activitati interesante. Viziteaza obiectivele turistice majore, plimba-te prin natura, fa echitatie si cauta sa vezi animale in mediul lor natural.

Cuba este locul perfect pentru sporturi acvatice, asadar, daca esti un pasionat al incercarilor inedite, poti face scufundari, snorkeling, scuba diving sau windsurfing.

Cubanezii au dansul in sange, asadar, poti gasi la aproape fiecare colt de strada bucuria de a canta si de a dansa si poti invata de la localnici cum sa fii cu adevarat fericit dansand.

Cateva sfaturi pentru momentul in care ajungi in Cubaneza.

– Alege sa mergi intre Decembrie si Aprilie, deoarece este cea mai buna perioada. Nu vei gasi nici uragane, nici calduri insuportabile si te vei putea bucura din plin de viata de aici.

– Invata spaniola. Nu trebuie sa vorbesti spaniola ca un nativ, insa cuvintele principale iti pot fi de mare ajutor.

– Lasa bacsis oriunde mergi. Bacsisul este foarte important si poate schimba vietile cubanezilor, ale caror salarii sunt de doar 20 de dolari pe luna.

– Bucura-te din plin de fiecare moment petrecut aici!

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Cuba (3) Cuba (4)