Anse source

Seychelles este o destinatie exotica ce castiga din ce in ce mai multa notorietate in randul turistilor romani. Faima arhipelagului african se datoreaza plajelor spectaculoase si vegetatiei luxuriante. Daca iti doresti o vacanta linistita, unde relaxarea sa fie cuvantul de ordine, Seychelles este o destinatie ideala pentru tine.

Una dintre cele mai importante ramuri ale turismului practicat aici este ecoturismul, mai mult de 50% din teritoriul acestei tari fiind declarata arie protejata. Plimbarile pe plaja in arhipelagul african pot fi oricand intrerupte de aparitia inopinata a unei broscute testoare gigantice. Pentru ca in Seychelles se pune foarte mare accent pe protejarea mediului inconjurator, nu te sfatuim sa le deranjezi in vreun fel, insa poti sa iti faci linistit o poza cu ele.

Chiar daca Seychelles pare o destinatie exotica unde nu poti face altceva decat sa lenevesti la soare o zi intreaga, echipa Dertour iti prezinta cateva activitati care te vor scoate din rutina zilelor petrecute la plaja si te vor ajuta sa cunosti mai bine zona.

1. Scuba diving in Beau Vallon

beau vallon

*Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

Insula Mahe este cu siguranta unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi in timpul sejurului tau. Fie ca preferi sa te plimbi pe strazile capitalei Victoria, fie ca vrei sa descoperi plaje mai putin cunoscute, in Mahe ai ocazia sa le faci pe toate.

Beau Vallon se afla pe coasta nord-vestica a insulei Mahe si reprezinta una dintre cele mai cautate zone de catre turistii ajunsi aici. Cunoscuta pentru facilitatile oferite familiilor care decid sa vina cu tot cu cei mici in vacanta, aceasta zona a insulei este adesea neincapatoare pentru turisti. Tarmul foarte larg si apele calme ale Oceanului Indian fac din Beau Vallon un loc ideal atat pentru inot cat si pentru sporturi acvatice precum snorkeling si scuba diving.

2. Descopera istoria romului in Distileria Takamaka

rom

*Sursa foto: Brent Hofacker/Shutterstock.com

Printre cele mai raspandite industrii dezvoltate in arhipelag se regaseste si industria romului, care nu mai este la fel de profitabila ca altadata. Totusi, daca sunteti pasionati de aceasta ramura industriala sau sunteti pur si simplu curiosi, puteti sa vizitati La Plaine St Andre – restaurantul care gazduieste Distileria Takamaka.

Localul se afla intr-o casa traditionala care inca pastreaza aerul pierdut al secolelor trecute. Desi constructia initiala a ars in totalitate, proprietarii au decis sa o reconstruiasca tinand cont de toate detaliile arhitecturale. Pe langa faptul ca poti sa gusti din romul traditional, ai ocazia sa faci o vizita plantatiei pentru o experienta completa. Un tur in jurul plantatiei ce include si o degustare de rom costa aproximativ 15 euro de persoana.

3. Admira cele mai frumoase plaje din Seychelles

Anse source

*Sursa foto: Kuba Barzycki/Shutterstock.com

Daca motivul pentru care ai ales Seychelles ca destinatie de vacanta il reprezinta plajele pe care le-ai zarit in reclame TV sau prin pozele care circula pe retelele de socializare, atunci trebuie neaparat sa faci o vizita insulei La Digue.

Pe teritoriul acestei insule se gasesc cele mai frumoase plaje din lume, faimoase datorita formatiunilor de granit prezente pe nisipul fin. Locul care este adesea descris ca o “portiune de Rai” si pentru care toti turistii se inghesuie sa ajunga pe La Digue este plaja Anse Source, o plaja pentru care trebuie sa platesti o mica taxa sa o vizitezi.

4. Bucura-te de natura in Vallee de Mai

vallee de mai

*Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

Dupa insulele Mahe si La Digue, in circuitul tau de vacanta trebuie neaparat sa incluzi o vizita si in insula Praslin. Insula gazduieste numeroase atractii turistice, insa cea mai importanta dintre ele este rezervatia Vallee de Mai. Vallee de Mai este unul dintre putinele locuri din arhipelag unde se pot gasi celebrele Coco de Mer, nuca de cocos simbol pentru Seychelles. Poti admira in voie frumusetile naturii, verdele incredibil al copacilor si numeroasele specii de pasari.

5. Fa cunostinta cu testoasele gigant

testoase

*Sursa foto: javarman/Shutterstock.com

Pe langa plajele spectaculoase, Seychelles este cunoscuta pentru prezenta testoaselor gigant care sunt specifice zonei. Pentru a le admira in habitatul lor natural poti face o vizita insulei Curieuse, unde se afla si Parcul National Curieuse. Aici, poti face cunostinta cu testoasele gigant care cantaresc in medie 200 de kilograme si ajung pana la varsta de 200 de ani.

Ti s-a facut dor de o vacanta? Afla aici oferta Dertour pentru Seychelles.