Zakynthos (2)Este o intrebare cu extrem de multe raspunsuri. Grecia este o destinatie de vacanta care iti pune pe tava mii de insule si de insulite, majoritatea dintre ele oferind experiente turistice de neuitat. Nu este de mirare faptul ca taramul grecesc a devenit unul dintre cele mai apreciate din lume atunci cand vine vorba despre vacanta. La minunatele peisaje pe care le ofera Grecia se mai adauga si o cultura extrem de bogata, mancare delicioasa si varietati foarte mari de distractie, rezultand o reteta pe care nu doar o gusti, ci o savurezi din plin, ori de cate ori ajungi in aceasta tara.

Revenind la insule, cu siguranta ai de unde alege si este greu sa alegi una pe care sa o declari perfecta. Ai de ales intre insulele cunoscute, cum ar fi Creta, Santorini, Corfu sau Rhodos, care iti ofera o experienta completa, cu distractie, plaja, cumparaturi si relaxare cat cuprinde sau poti opta pentru insulite de sub 1 km patrat, care sa iti ofere intimitate si relaxare. Evident insa, nu vei putea sa le vizitezi pe toate in acelasi timp, asadar, va trebui sa alegi una.

Astfel, pentru primele vizite in Grecia, poti opta pentru vacante in urmatoarele insule:

Insula Zakynthos. Pe langa peisajele deosebite, Zakynthosul atrage printr-o poveste foarte interesanta. Plaja Shipwreck este piesa de rezistenta a intregii insule. Epava dateaza din anul 1983 si se presupune ca este rezultatul unui naufragiu provocat chiar de membrii echipajului, care au incercat sa evite controlul autoritatilor deoarece aveau o multime de produse de contrabanda la bord. Decizia lor a fost una excelenta din punct de vedere turistic, deoarece astazi, plaja cu epava apare pe majoritatea vederilor cu insula Zakynthos. Evident, nu vei ajunge aici doar pentru a vedea o epava, ci vei vrea sa faci plaja si sa vizitezi cat mai mult. Insula are plaje cu nisip fin, apele albastre si limpezi oferind posibilitatea de a face scufundari printre pesti si impresionantele peisaje subacvatice.

Zakynthos (1) Zakynthos (3)

Insula Santorini. Una dintre cele mai populare insule grecesti, pe buna dreptate. Desi nu este o insula tocmai ieftina, fiecare banut cheltuit isi merita investitia. In Santorini poti sa descoperi un apus impresionant, care atrage an de an mii de turisti si particularitati care iti vor ramane intiparite in minte toata viata. Insula Santorini este o insula pe care sunt mereu turisti si care te va convinge ca merita sa fie vizitata de mai multe ori. Istoria sa implica un vulcan care inca este activ, case foarte frumoase, strazi inguste si oameni primitori, iar oferta de vacanta include plaje cu ape cristaline si nisip fin, viata de noapte si o atmosfera unica. Este una dintre insulele de top ale Greciei, asadar, daca vrei sa atingi apogeul inca de la prima ta vizita aici, poti alege Santorini.

Santorini (1) Santorini (2)

Insula Creta. Toata lumea a auzit de Creta. Este si normal, in conditiile in care este cea mai mare dintre insulele grecesti si cea mai sudica. Este insula din care au plecat legendele Olimpului deoarece, conform mitologiei Grecesti, aici s-a nascut Zeus. Majoritatea legendelor din Grecia par a fi nascute in Creta, asadar, insula are o importanta culturala si istorica extrem de mare. Locuita din vremea neoliticului, insula a pastrat foarte multe elemente din vechea civilizatie greaca, turistii care ajung aici putand sa cunoasca de aproape radacinile grecesti. Turistii care aleg Creta se pot bucura de plajele cu nisip auriu, pot explora vechiul port si oras in stil venetian sau pot alege sa se distreze intr-unul din cluburile moderne de pe insula. Este o varianta buna pentru orice buget si pentru orice varsta sau preferinte.

Insula Creta (1) Insula Creta (2) Insula Creta (3)

Insula Mykonos. Nu se afla printre cele mai cunoscute insule din Grecia, insa daca vei intreba tinerii pusi pe distractie despre insula preferata, cu siguranta aceasta este una dintre primele optiuni. Distractia este cuvantul principal care defineste insula Mykonos, centrul fiind plaja Paradise. Este o insula unde petrecerile tin zi si noapte tot sezonul. Daca ai nevoie de liniste, poti sa te retragi din haosul plajelor catre orasul Mykonos, care iti ofera doze binevenite de relaxare. Pe langa plaja, distractie si relaxare, poti incerca si activitati inedite, cum ar fi scuba divingul sau ski-jetul. Mykonos este o insula care atrage oamenii pusi pe distractie, indiferent de varsta.

Mykonos (1) Mykonos (2)

Insula Chios. Este o alta insula mai putin cunoscuta, dar care reuseste sa aduca insa ceva inedit: Stancile Negre. Cu stanci salbatice iesind din apa, un peisaj foarte atragator si o multime de restaurante si standuri de unde poti achizitiona o mancare delicioasa, Chios este o varianta deosebita pentru cei ce cauta ceva inedit.

Insula Thassos. Daca nu vrei sa calatoresti multe ore, dar vrei sa cunosti totusi atmosfera greceasca, apele albastre si plajele cu nisip alb si auriu, atunci poti opta pentru insula Thassos. Cea mai nordica insula a marii Egee este preferata romanilor, deoarece se afla la doar 600 de km de tara noastra. Este o insula in care vei descoperi o adevarata oaza de relaxare si vei putea combina placerea statului la soare, cu cataratul pe muntele Ipsario. Este unul dintre locurile lumii care iti ofera atat mare, cat si munte si atrage printr-o clima perfecta, mancare delicioasa si o istorie foarte bogata.

Aceste insule sunt doar o frantura din tot ceea ce poate oferi Grecia. Raspandite in marile Egee si Ionica, cele peste 3000 de insule ofera atractii pe care nu ai cum sa le acoperi in intreaga viata. Santorini, Mykonos, Paros, Naxos, Rhodos, Kos sau Chalki, alaturi de surorile lor mai mici, dar la fel de frumoase, creaza un adevarat miraj de vacanta.

Nu trebuie sa iti bati prea tare capul cu alegerea insulei perfecte. Indiferent de numele ei, vei avea experiente inedite, o calatorie in insulele grecesti insemnand intotdeauna sate deosebite, peisaje mirifice si atmosfera exotica.