Reduceri pentru calatoriiAdolescentii si copiii beneficiaza de o serie de reduceri pentru vacante, acordate de statul roman, statul vizitat sau de companiile private implicate in turism. Calatoriile in alte tari ii ajuta pe tinerii aflati la inceput de drum sa cunoasca alte culturi, sa se dezvolte personal si le deschide noi orizonturi.

ISIC

Cardul ISIC (International Student Identity Card) ofera numeroase facilitati pentru studenti si pentru elevii care au peste 12 ani. Cotizatia este de 30 de lei, iar valabilitatea acestuia este de 16 luni, incapand din septembrie pana in luna decembrie a anului urmator. Studentii trebuie sa urmeze cursuri de zi si pot fi chiar masteranzi sau doctoranzi.

La acelasi pret, tinerii sub 30 de ani pot achizitiona cardul IYTC care are o valabilitate de 12 luni, insa nu exista restrictii in ceea ce priveste ocupatia aplicantului. Daca va incadrati in aceeasi varsta si sunteti cadru didactic, puteti alege cardul ITIC care o valabilitate de 16 luni.

Elevii sub 12 ani nu trebuie sa fie tristi. Pentru ei exista cardul Scholar, daca sunt in clasele I-IV si au incuviintarea tutorelui.

Cardurile mai sus amintite sunt valabile in peste 130 de tari si ofera peste 40.000 de discounturi, fiind detinute de peste 5 milioane de persoane.

Taberele scolare

Studentii si elevii pot fi primiti in astfel de tabere gratuite in baza unor facilitati acordate de Guvernul Romaniei,. Principalul criteriu de departajare este cel al performantei, dar poate aplica oricine.

Taberele si concursurile de creatie

Acestea sunt o alta modalitate de a te caza gratis si eventual de a calatorii fara sa platesti, daca ai rezultate notabile. Merita incercat pentru ca e o modalitate de a te remarca si de a evidentia in randul colegilor de clasa, grupa etc.

Organizatiile studentesti

Fiind membru al unei organizatii studentesti nu doar ca iti dezvolti spiritul civic, dar ai si o serie de avantaje. Organizatiile mai mari, cu filiare in tara sau in lume, au programe prin care poti fi gazduit si hranit de un alt coleg care traieste in localitatea pe care doresti sa o vizitezi. Nu trebuie decat sa iti platesti transportul.

Concursurile scolare

Sunt o alta modalitate de a calatorii gratuit. In cazul participarii la olimpiade, poti obtine chiar si locul la facultate, fara a trece prin procesul de admitere. Este adevarat ca trebuie sa inveti pentru asta, insa satisfactia este maxima.

Cardurile de turist

Majoritatea oraselor ofera vizitatorilor carduri, contra cost, prin care au acces la cele mai importante obiective turistice din localitate, transport local gratuit sau acces nelimitat la internet prin WiFi. De regula, acestea pot fi cumparate la preturi reduse de catre minori, studenti sau tineri cu varsta de pana in 26 de ani.

Fiecare municipalitate care pune pret pe turism are grija sa isi promoveze facilitatile si gratuitatile astfel incat la o simpla cautare pe internet, in limba engleza, vei afla de ele. Cardurile, de regula, beneficiaza de site-uri dedicate lor, turistii gasind acolo toate informatiile necesare.