Creta 2Clima mediteraneana foarte blanda, apa calda si curata si plajele care sunt intretinute foarte bine, au transformat Grecia intr-o adevarata Mecca a turismului european. An de an, insulele si statiunile de coasta ale Greciei atrag sute de mii de turisti, din intreaga lume.

O vacanta in Grecia inseamna peisaje unice, deosebite, o multime de insule si servicii de calitate ireprosabile, mai ales atunci cand vine vorba despre mancare. Bucataria din aceasta tara este cunoscuta in intreaga lume pentru preparatele de-a dreptul delicioase.

Cum diversitatea de statiuni este extrem de mare, este destul de dificil sa alegi un loc pe care sa il vizitezi, atunci cand ajungi in aceasta tara. Indiferent ce alegi, rezultatul este acelasi: caldura, mare, soare si servicii excelente.

Ce statiuni si orase poti vizita in Grecia?

Atena. Este una dintre destinatiile din Grecia, pe care le poti vizita tot timpul anului. Atena joaca un rol extrem de important in istoria lumii, ceea ce inseamna o multime de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Este primul loc unde s-a nascut un stat democratic, asadar, originea lumii moderne poate fi gasita aici. Daca ajungi in Atena, poti vizita celebrul Parthenon, Acropolele, templul lui Zeus din Olimp sau Universitatea din Atena. Acest oras este un centru mondial al turismului si, chiar daca ajungi in Grecia cu scopul de a vizita numeroasele plaje si de a face plaja, este bine sa ii acorzi cel putin o zi, deoarece merita acest efort.

Halkidiki. Supranumita si perla vacantelor din Grecia, Halkidiki este compusa din 3 brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Este situata in Macedonia (Nordul Greciei) si are o linie de coasta de 522 de metri, cu o multime de plaje extrem de diversificate. Poti gasi plaje cu nisip fin, plaje cu golfuri pitoresti, extrem de interesante si numeroase porturi. Este o peninsula plina de farmec si ofera mult mai mult decat plaja si mare. Daca ajungi in Halkidiki te vei putea bucura din plin de festivaluri, evenimente culturale inedite sau spectacole de divertisment. De asemenea, poti vizita unul dintre cele 20 de situri arheologice si istorice, sau pesterile din Petrolona, in care au fost descoperite urme de civilizatie ce dateaza de peste 700 000 de ani. Tavernele traditionale grecesti din Halkidiki ofera preparate delicioase, care iti vor incanta papilele gustative in cel mai interesant mod cu putinta.

Kastoria. Este un oras inconjurat de un lac de toata frumusetea, care se remarca prin strazi pitoresti, biserici cu arhitectura deosebita si munti impunatori, cu altitudine de pana la 2520 de metri deasupra nivelului marii. Kastoria impresioneaza prin peisaje, dar si prin temperaturi, in conditiile in care temperatura medie de vara este de 25 de grade Celsius, iar cea de iarna este de 5 grade Celsius. Din pacate, orasul nu are plaje, deoarece nu este acceptat inotul in lac, insa odata ajuns aici, poti pescui, poti vizita si poti cunoaste o istorie extrem de bogata pe care ti-o prezinta aceasta localitate. Nu te vei plictisi niciun minut in Kastoria, deoarece poti vizita cele 72 de biserici bizantine si medievale, scolile cretane de arta  sau conacele vechi din perioada turceasca. Orasul este renumit si pentru numeroasele concerte si festivaluri ce au loc aici, dar si pentru hainele de blana, care au devenit cunoscute in intreaga lume. Orasul are nu mai putin de 3000 de fabrici care sunt implicate in productia de blanuri, asadar, daca vrei o haina de blana, este locul perfect pentru asta.

Salonic. Principalul oras din Grecia de Nord, Salonic, este un oras antic, situat pe malul golfului Thermaikos. Portul din Salonic joaca un rol foarte important pentru economia greciei, iar stilul de viata modern, imbinat perfect cu patrimoniul istoric, transforma orasul intr-o adevarata destinatie turistica. Istoria orasului Salonic incepe in urma cu peste 2500 de ani si imbina cu succes 3 civilizatii mari: elena, romana si bizantina. In Salonic vei descoperi numeroase cladiri impresionante, o istorie uimitoare, dar si locuri de distractie. Este un oras al tinerilor si al distractiei, deoarece are o multime de cluburi si de discoteci, pentru toate gusturile si pentru toate temperamentele. Aici poti sa descoperi si placerea de a face cumparaturi si de a negocia intr-o piata din Grecia. Galeriile pietei urbane te imbie la cumparaturi, iar grecii abia asteapta sa negocieze cu tine.

Corfu. Este una dintre destinatiile de vacanta pe care le prefera foarte multi turisti pasionati de frumuseti naturale si de soare. Corfu este o insula care a reusit, de-a lungul timpului, sa farmece poetii si regii prin numeroasele lucruri minunate pe care le ofera. Pe insula Corfu vei descoperi plaje izolate, ape cristaline, taverne care te vor imbia cu mancare delicioasa si bauturi grecesti, dar si obiective turistice atractive, cum ar fi bisericile bizantine construite in perioada venetiana. De departe insa, cele mai atractive puncte ale insulei sunt plajele cu nisip auriu, mare limpede si pietricele fine si colorate. Centrul cultural al insulei Corfu este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, ceea ce spune multe despre potentialul turistic al acestui loc.

Creta. Este cea mai mare insula a Greciei si ofera peisaje incantatoare. Natura a fost extrem de darnica atunci cand a realizat aceasta insula, fapt ce se vede imediat ce ai pasit pe ea. La fiecare pas gasesti cate un loc uimitor, iar grecii din Creta sunt deosebit de ospitalieri. Insula greceasca are o istorie veche de peste 8000 de ani, fiind chiar insula pe care legenda spune ca s-a nascut Zeus. Putem spune ca Legendele Olimpului, cunoscute in toata lumea, au avut originea in Creta. Daca vrei sa vizitezi o insula pe care este mereu soare, Creta este cea mai buna solutie. Aici, soarele straluceste 300 de zile pe an si te ajuta sa te relaxezi si sa iti imbunatatesti sanatatea. Vacantele pe aceasta insula sunt perfecte atat pentru cupluri, cat si pentru tineri sau familii, deoarece poti gasi orice. Poti gasi liniste, poti gasi cluburi de noapte si poti gasi sute de obiective turistice care sa iti ocupe cea mai buna parte din timp.

Rhodos. Este o insula mare, de 1400 km patrati, situata in sud-estul Marii Egee. Este foarte aproape de Asia Mica, iar clima i-a atras denumirea de insula Soarelui. Cei ce ajung in Rhodos se pot bucura de un cadru natural impresionant si de o vacanta deosebita. Insula are relief muntos in cea mai mare parte si coaste presarate cu lagune si golfuri. Daca ajungi in Rhodos vei descoperi situri istorice extrem de interesante, o rezervatie naturala rara, plina de verdeata, vai si rauri, pe unde zboara an de an o multime de specii de fluturi, dar si ruinele Acropolei din Lindos. Rhodos este si locul unde s-a aflat Colosul din Rhodos, o statuie gigantica, ce a fost inclusa in cele 7 minuni ale lumii din antichitate.

O vizita in Grecia, te poate convinge sa ramai acolo, in conditiile in care frumusetile grecesti sunt de-a dreptul magnetice pentru orice turist care apreciaza frumosul. Chiar daca nu ramai acolo, este bine sa iti petreci cea mai mare parte din timp vizitand, deoarece, multe lucruri iti vor ramane bine conturate in minte si vor reprezenta amintiri cu adevarat placute.

Te asteptam pe site-ul Dertour pentru a gasi locul perfect pentru vacanta de vara: www.dertour.ro

Corfu

Insula Corfu (4)

Grecia