Schi in AustriaSezonul de schi in Austria este pe cale sa inceapa, sute de mii de turisti asteptand cu nerabdare deschiderea oficiala a partiilor de schi. Daca nu ai mai fost la schi in Austria probabil te intrebi de ce sunt atat de populare partiile din aceasta tara. Pe langa calitatea lor, a zapezii si serviciilor oferite, turistii mai sunt atrasi de un lucru: partiile sunt deschise aproape 6 luni pe an. Majoritatea statiunilor de schi din Austria isi tin partiile deschise pana spre jumatatea lunii mai, perioada in care schiorii se pot bucura de adrenalina de pe partie in lumina calda a soarelui.

Schiatul in lunile martie, aprilie si chiar mai se bucura de un succes in crestere in randul turistilor pentru ca are trei mari avantaje:

  • vremea buna si ziua mai lunga;
  • preturile mai mici, fiind considerat sfarsit de sezon;
  • mai putina aglomeratie.

In Austria exista peste 20.000 de tunuri de zapada care garanteaza un strat de zapada optim pana la finalul lunii Aprilie.

Care sunt cele mai populare 5 regiuni de schi din Austria?

Tirol. Landul Tirol ofera turistilor posibilitatea de a schia pana in luna iunie, pe cei 5 ghetari din regiune, dar pe langa conditiile ideale pentru schiat ofera turistilor si o serie intreaga de evenimente: concerte si festivaluri.

Innsbruck este orasul in care poti ajunge cu tramvaiul pana la baza partiei de schi. Olympia SkiWorld Innsbruck reuneste 9 partii din Innsbruck, pentru care este suficient un sigur permis de acces. Peste 300 de km de partii cu dificultati diferite ii asteapta pe toti pasionatii de schi.

Schladming-Dachstein, domeniul schiabil la doar 800 de kilometri distanta de Timisoara, isi asteapta turistii pana la sfarsitul lunii aprilie, cu multe surprize si activitati. Acestia pot alege sa se cazeze la una din cele peste 50 de cabane de munte, cu meniu traditional din Stiria.

Salzburg, alegerea ideala pentru turistii care doresc sa combine sportul cu activitatile culturale. Salzburgul este un oras care poate multumi pe toata lumea, atat pe cei care doresc sa faca sport, cat si pe cei care vor sa se bucure de cultura. Aici gasesti obiective turistice renumite in intreaga lume, dar si partii de schi exceptionale pentru cei care doresc sa se bucure de o zi in aer liber.

Hochzillertal Kaltenbach a fost declarata cea mai buna statiune de schi din lume (Skiresort.de). Calitatea partiilor este foarte buna, 90% dintre partii avand aparate de zapada artificiala astfel incat sa permita desfasurarea adecvata a sporturilor de iarna fie in timpul zilei, fie pe nocturna.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.