Phuket - ThailandaThailanda are unele dintre cele mai frumoase plaje de pe planeta. Cei care au calatorit acolo stiu ca frumusetea neatinsa a acestui loc face ca Thailanda sa fie una dintre cele mai bune destinatii de vacanta din intreaga lume. In plus, cantitatea de cultura ce abunda in zonele rurale thailandeze intregesc programul turistic al calatorilor care doresc sa exploreze dincolo de peisajele exotice ale plajelor acestei tari. Deoarece o mare parte din acest teren este neatins de procesul de dezvoltare a tarii, vei descoperi ca Thailanda este locul ideal in care sa iti petreci o vacanta relaxanta si pasnica, mai mult decat in orice alta parte a lumii.

Nisipurile curate si albe, palmierii inalti si apele calde simbolizeaza plajele de vis din Thailanda. Dar cu atat de multe plaje cu o imagine perfecta pe care le poti alege pentru a-ti petrece vacanta, fiecare cu o proprie personalitate distincta, poate fi uneori greu sa te decizi unde sa mergi.

Pentru a-ti usura alegerea celei mai bune plaje in care sa ajungi in urmatorul tau concediu, iata un top 3 cu cele mai bune plaje din Thailanda, ideale pentru turisti:

  1. Plaja Railay, Krabi

Situata in partea de sud a Thailandei, plaja Railay este un loc uimitor, cu un peisaj superb, de un verde luxuriant, punctat de stanci falnice de calcar pur care fac ca aceasta plaja sa fie un loc de alpinism de clasa mondiala.

Plaja Railay, mentionata, de asemenea, in mod frecvent ca Rai Leh sau Rai Lay, este o mica peninsula gasita la sud de orasul Ao Nang, Krabi. Desi este atasata de regiunea Krabi, aceasta plaja este taiata de impresionantele-i stanci din calcar din toate drumurile si orasele.

Deoarece este izolata de restul tarii, in plaja Railay masinile sunt complet absente de pe drumurile din acest loc, astfel ca pe aceasta plaje domneste o atmosfera de insula pustie si virgina. Tocmai aceasta caracteristica atrage mii de vizitatori in fiecare an, Krabi fiind renumit in intreaga lume si pentru alpinistii iubitori de roci calcaroase spectaculoase.

Exista trei laturi ale peninsulei Railay Beach. Plaja Railay de Vest, de asemenea, numita de unii Sunset Beach (Plaja Rasaritului), si Phra Nang Beach in partea de sud sunt printre cele mai bune si uimitoare plaje de nisip alb din Thailanda, inconjurate de apa limpede de culoarea smaraldului.

Statiunile si hotelurile de pe aceste doua plaje sunt mai scumpe, dar sunt, de asemenea, hoteluri ieftine si bungalouri disponibile pe Est Railay Beach, la 10-15 minute de mers pe jos pana la principalele plaje.

Aici poti sa te relaxezi la piscina sau, mai bine, pe plaja, bucurandu-te de vremea perfecta si de peisajul exotic ce te inconjoara. Dar daca esti in cautarea unei aventuri, poti incerca alpinism cu ajutorul unora dintre cei mai buni instructori din lume.

Exista multe scoli locale de alpinism de unde poti procura o tinuta intreaga si echipament special. De asemenea, la aceste scoli te poti inscrie la fel si fel de excursii organizate pentru incepatori sau pentru alpinisti avansati.

Plaja Railay este un paradis tropical idilic adesea prezentat in afisele si cartile postale din Thaianda, asa ca nu iti uita aparatul de fotografiat, pentru a putea imortaliza momentele frumoase si peisajele luxuriante pe care le vei surprinde in acest loc mirific.

  1. Plaja Patong, Phuket

Uimitoarea plaja Patong este ademenitoare pentru persoanele care iubesc cluburile, gastronomia, cumparaturile si, desigur, distractia. Amplasat intr-un golf larg pe partea de vest a insulei, Patong este o plaja cu nisip alb ca o pulbere fina, cu apa cristalina ideala pentru snorkelling, avand o  locatie semi-acoperita care face ca aceasta plaja sa fie unul dintre cele mai bune locuri din Phuket pentru inot si sporturi acvatice pe tot parcursul anului.

Plaja Patong a fost candva cea mai frumoasa intindere de nisip care se putea gasi in Phuket, daca nu de pe intreaga coasta a Marii Andaman. In trecut, aceasta plaja era in mare parte neatinsa, fiind populata doar de cativa turisti care ajungeau aici cu barca cu coada lunga pentru a-i explora frumusetile virgine si necunoscute.

In mod evident, odata cu trecerea anilor, lucrurile s-au schimbat.  Patong-ul de astazi a devenit exploatat de turism din toate partile, fiind plin de hoteluri, baruri, restaurante, saloane de masaj, magazine personalizate, etc. Cu toate acestea, sute de mii de oameni inca par sa se bucure de natura superba a acestei plaje in fiecare an, Patong fiind astfel una dintre cele mai populare plaje din Phuket.

  1. Plaja Khao Lak

Khao Lak este o plaja minunata din Thailanda. La doar o scurta plimbare cu masina de la aeroport, acest paradis este un loc de vacanta incomparabil cu oricare altul. Datorita faptului ca mare parte a acestei zone este inca nelocuita, exista o padura tropicala luxurianta in apropiere, populata de o multime de animale salbatice care pot fi vizitate in siguranta. Apa cristalina din jurul plajei Khao Lak ramane calda din noiembrie pana in decembrie, acestea fiind lunile ideale de venit in vacanta aici. Datorita faptului ca apa este atat de pura si calda, plaja Khao Lak este una dintre cele mai bune destinatii pentru scufundari si pescuit din intreaga lume.

Fiind inca o plaja relativ necunoscuta pentru marea masa care se ingramadeste sa viziteze mai celebrele plaje din Phuket, plaja Khao Lak ar putea fi destinatia de vacanta ideala pentru cei care doresc un sejur relaxant si linistit, intr-o locatie exotica si usor salbatica, lipsita de zgomotul si agitatia turistilor frenetici.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.