Grecia continentala (5)Grecia este un paradis al plajelor si al locurilor desprinse parca din povestile cu zei si zeite, lucru care atrage milioane de turisti an de an. Majoritatea celor care ajung sa puna piciorul pe plajele grecesti, aleg sa incerce insulele. Nu vom vorbi insa de insule, ci vom incerca sa abordam putin zona de coasta a Greciei, putin neglijata de turisti. Este adevarat, statiunile de coasta, precum Paralia Katerini, Nei Pori sau Halkidiki, atrag si ele foarte multi turisti, insa nu la fel de multi cum o fac insulele Creta, Corfu sau Thassos, cu toate ca ar merita.

Care sunt statiunile din Grecia continentala care atrag cea mai mare atentie?

Halkidiki

Este o destinatie care sta pe buzele majoritatii romanilor si in ofertele tuturor agentiilor de turism. Frumusetile locului sunt deosebit de atractive iar tarifele, oamenii si serviciile sunt ireprosabile. Peninsula Halkidiki este foarte aproape de Romania (evident, in comparatie cu alte locatii grecesti).

Odata ce ai pus piciorul pe peninsula, vei fi incantat de cele 3 brate, fiecare cu minunatiile ei. Denumite Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, acestea ascund plaje mirifice, hoteluri si pensiuni de lux alaturi de o istorie combinata cu religia, care iti va taia rasuflarea.

Intreg tabloul oferit de aceste peisaje este pictat in nuante aurii, argintii si verzi, oferind pe alocuri nuante de alb, venite de la casele grecesti. In Halkidiki te poti bucura deopotriva de distractie si de placerea unei vacante de vara, dar si de o regasire spirituala in apropierea muntelui Athos.

Ne oprim, pentru moment, la distractie si analizam putin bratele Kassandra si Sithonia. Acestea ofera o multime de statiuni deosebite, acoperind toate gusturile. Trebuie sa alegi cu atentie statiunea, inainte de a achizitiona vacanta, deoarece bratul Kassandra este destinat, indeosebi celor care prefera distractia nocturna, in timp ce bratul Sithonia este recomandat familiilor cu copii sau celor care isi doresc o vacanta linistita.

Pe bratul Kassandra vei descoperi o multime de statiuni destinate tinerilor, cum ar fi Fourka, Kalithea, Poseidi sau Silvri. Toate acestea creeaza un tablou perfect al vietii de noapte si al distractiei in aer liber, asadar, vei pleca de aici plin de energie si de momente deosebite. Pe acest brat poti descoperi si cateva obiective turistice, cum ar fi moara de vant, farul din Kassandra sau templul lui Posseidon.

Bratul Sithonia este varianta mai cuminte, iar acest lucru este datorat plajelor mult mai linistite, a apelor mai calme si mult mai putin adanci si a numeroaselor unitati de cazare destinate atat celor mari, cat si celor mici. Daca ajungi pe acest brat, vei descoperi plaje excelente si peisaje deosebite, care includ in zare muntele Athos.

Nei Pori

Daca vrei o vacanta ieftina in Grecia, atunci Nei Pori este statiunea care trebuie sa ocupe un loc fruntas pe lista preferintelor. Aici, legendele Olimpului se imbina cu valurile marii si cu istoria interesanta a Greciei, oferind o experienta inedita. Este o statiune aflata la poalele Olimpului si se afla foarte aproape de Salonic. Ceea ce face extrem de interesanta statiunea este faptul ca pana de curand, aceasta era doar un sat de pescari. Astfel, vei gasi destul de greu hoteluri impunatoare sau cladiri impresionante prin marime, cea mai inalta cladire fiind Biserica. In rest, toate cladirile au maxim 3 etaje, iar acest lucru ofera un farmec aparte intregii statiuni.

Plajele din Nei Pori sunt placute, fine si largi, oferind placere atat iubitorilor de sport, cat si iubitorilor de relaxare sub razele solare.

Un mare avantaj al acestei statiuni este faptul ca este un punct de plecare spre o multime de locuri. Astfel, poti achizitiona excursii catre insula Skiatos, catre Meteora sau catre muntele Olimp, de unde vei avea o imagine perfecta asupra Marii Egee si asupra intregii regiuni Pieira. Evident, pentru a te bucura de aceste peisaje, trebuie sa te incumeti la o drumetie pe unul dintre varfurile Skala sau Mytikas.

Ajuns in Nei Pori nu trebuie sa ratezi nici orasul Salonic, aflat la doar o ora distanta cu trenul. Acesta este al doilea oras din Grecia si ofera un parc acvatic impresionant, posibilitati nelimitate de shopping si cateva obiective deosebite.

La doar o ora de mers pe jos, ti se va dezvalui statiunea Platamonas. Nu este o statiune care sa impresioneze mult mai mult decat Nei Pori, insa iti ofera posibilitatea sa vizitezi un castel venetian din secolul X.

Nei Pori este, asadar, o statiune de care te poti bucura la maxim si in care gasesti cam tot ce ti-ai putea dori. In plus, fiind frecventata de multi romani, este o statiune in care te vei simti ca acasa, in taverne asteptandu-te meniuri scrise in limba romana si ospatari dornici sa te salute in limba ta natala.

Paralia Katerini

Nu departe de Nei Pori se afla aceasta statiune impresionanta, care se ridica intr-un peisaj detinut atat de munte, cat si de mare. Este o statiune apreciata de romanii dornici de distractie si ofera nisipuri aurii, ape cu adancime scazuta si posibilitati nenumarate de petrecere a timpului liber. Nu degeaba este una dintre statiunile grecesti preferate de toata suflarea romaneasca.

Si din aceasta statiune se poate pleca in calatorii deosebite catre muntele Olimp, catre Meteora sau catre insula Skiatos, apreciate de un numar foarte mare de turisti.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt printre cele mai mici pe care le poti gasi pe litoralul grecesc. Astfel, poti achizitiona gratar de porc sau de pui pentru doar 6 euro si te poti bucura de meniuri cu fructe de mare fara sa cheltuiesti mai mult de 10 euro. Ajuns in Paralia Katerini trebuie sa incerci mancarea traditionala din tavernele locuri si sa gasesti o seara greceasca.

Parga

Este o alta statiune de pe coasta Greciei care atrage vizitatorii prin elemente deosebite. Parga este un orasel din regiunea Epirus si datorita pozitiei sale, dar si a influentelor deosebite, este o adevarata bijuterie a locului. Situat intre orasele Igoumenitsa si Preveza, Parga tradeaza istoria bogata, desenata de o comunitate de venetieni. Casele transmit cel mai puternic aer venetian iar o plimbare printre ele va fi o experienta extrem de placuta.

Parga este gazda unor plaje deosebite, denumite Kryoneri si Pyso Krionerii, situate la doar 50, respectiv 350 de metri de centrul orasului si intesate de restaurante, taverne, centre de inchiriere hidrobiciclete, sezlonguri su umbrele. In vecinatatea celor doua plaje se afla insula Fecioara Maria, cateva pesteri numai bune de explorat si cladiri deosebite.

Daca iti plac sporturile nautice, poti alege Plaja Valtos, care se afla la aproximativ 1.5 km de centrul orasului si este recunoscuta pentru sporturi precum jet skiing, wind surfing sau water skiing. Fiind o plaja cu multiple facilitati, vei descoperi ca adesea este extrem de aglomerata.

Si din Parga se pot organiza excursii cu adevarat interesante, catre Meteora, catre insula Corfu sau chiar catre Albania, asadar, este o destinatie turistica de neratat.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Grecia continentala (1) Grecia continentala (2) Grecia continentala (3) Grecia continentala (4)