Sursa foto: Sharptoyou/Shutterstock.com

America de Sud este impresionantă și foarte diferită de ceea ce poți descoperi în Europa. Este bine, așadar, să îi aloci suficient timp fiecărui oraș pe care îl vizitezi aici, deoarece te poate ține în priză și îți poate arăta obiective unice.

Un exemplu cât se poate de clar este Cusco, oraș supranumit și „ Capitală a turismului Peruan” sau „ Orașul Soarelui”. Cele două denumiri sunt cât se poate de justificate, de aici plecând cele mai importante circuite către Macchu Picchu și aventuri incredibile către Rainbow Mountain sau către siturile din Valea Sacră. Nu trebuie să pleci din oraș, însă, pentru a te bucura din plin de vacanță. 

Cusco este vechea capitală quechuană ( precursorii incașilor ), ceea ce este un argument mai mult decât convingător pentru cei care iubesc istoria și cultura. 

De ce să vizitezi Cusco?

 

  1. Pentru Plaza Mayor. Denumită și Plaza de Armas, este principala piață a orașului. Aici poți găsi o bună parte din obiectivele turistice bifate de orice vizitator, cum ar fi Catedrala Cusco, Biserica Iezurită sau Muzeul de Istorie Naturală. Plimbându-te prin piață vei piutea descoperi clădiri colonioale cu balcoane foarte interesante din lemn sculptat sau o panoramă extraordinară asupra dealurilor din jur.
  2. Piețele tradiționale. Cumva, în piețele de legume, fructe și alte bunătăți poți surprinde cel mai bine suflul unui oraș. Este cazul și în Cusco, unde piața tradițională este extrem de colorată și de ieftină. Aici poți găsi condimente, legume și preparate din carne inedite ( porci de guineea prăjiți sau șarpe în alcool ). Tot aici poți încerca diverse produse cu efecte halucinogene, care sunt 100% legale. Dacă vrei să cumperi suveniruri, o piață tradițională este cel mai potrivit loc pentru asta.
  3. Numeroasele cetăți, ruine și muzee. Pentru a cunoaște mai bine viața Peruană și Cuscu, este bine să vizitezi muzeele, cetățile și ruinele. Muzeul Inka este cel care îți va contura foarte bine imaginea imperiului Inkaș iar cetatea Sacsaywaman  ( Casa Soarelui ), Templul Quorikancha ( Templul Soarelui) sau Ruinele de la Qorikcancha reprezintă dovezi palpabile ale acestei civilizații atât de interesante. Mergând pe aceeaș cale poți găsi și alte situri arheologice, fortificații și muzee, precum Muzeul de Artă Precolumbiană.
  4. Posibiliatea de a vedea Machu Picchu. Din Cusco Poți pleca cu ușurință către Machu Picchu. Este un sat incaș incredibil de frumos, ce datează încă din secolul XV. În jurul acestui oraș  există o mulțime de mituri și câteva enigme foarte interesante. Aici poți găsi fortificații, palate regale sau locuințe simple construite exclusiv din piatră, iar ceea ce este cu adevărat impresionant este faptul că toate se regăsesc la 5000 de metri înălțime.
  5. Peisajele. Cusco este unul dintre orașele lumii care îți pot oferi peisaje incredibil de frumoase și posibilități nelimitate atunci când vine vorba despre drumeții. Nu te mulțumi doar cu obiectivele principale pe care le găsești în toate ghidurile, ci încearcă să te aventurezi în drumeții mai puțin abordate de turiști. Pe lângă faptul că vei descoperi peisaje incredibile, vei putea intra în vorbă cu localnicii și vei afla mai multe despre modul lor de viață.

Merită din plin să îți petreci câteva zile în Cusco. De la modul în care se îmbracă peruanii până la străduțele înguste, arhitectura deosebită și peisaje, totul te va impresiona. Intra pe Dertour,  așadar, rezervă-ți o cameră de hotel și descoperă unul dintre cele mai inedite și interesante locuri de pe Pământ.