Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Peru

5 motive să vizitezi Cusco, orașul soarelui

Sursa foto: Sharptoyou/Shutterstock.com

America de Sud este impresionantă și foarte diferită de ceea ce poți descoperi în Europa. Este bine, așadar, să îi aloci suficient timp fiecărui oraș pe care îl vizitezi aici, deoarece te poate ține în priză și îți poate arăta obiective unice.

Un exemplu cât se poate de clar este Cusco, oraș supranumit și „ Capitală a turismului Peruan” sau „ Orașul Soarelui”. Cele două denumiri sunt cât se poate de justificate, de aici plecând cele mai importante circuite către Macchu Picchu și aventuri incredibile către Rainbow Mountain sau către siturile din Valea Sacră. Nu trebuie să pleci din oraș, însă, pentru a te bucura din plin de vacanță. 

Cusco este vechea capitală quechuană ( precursorii incașilor ), ceea ce este un argument mai mult decât convingător pentru cei care iubesc istoria și cultura. 

Citeste in continuare »

Lacul Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud

Sursa foto: StanislavBeloglazov/Shutterstock.com

Lacul Titicaca este considerat a fi locul în care a apărut civilizația Inca, în insulele din centrul acestuia fiind create luna, soarele și stelele de către zeul creator Viracocha. De asemenea, se spune că este locul în care s-a născut primul rege Inca, Manco Capac, fiul Zeului Soare.

Citeste in continuare »

Descopera Machu Picchu, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne

Sursa foto: www.peruforless.com

Inclus in lista celor 7 minuni ale lumii moderne, Machu Picchu este unul dintre locurile cele mai misterioase si impresionante de pe planeta. Situat in inima Anzilor peruvieni, aceasta destinatie vizitata de peste 850 000 de turisti in fiecare an ar trebui sa fie inclusa in bucket list-ul oricarui iubitor de calatorii, istorie, cultura si, mai ales, civilizatii vechi.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour