*Sursa foto: Peter Zamorowski / Shutterstock.com

Conceptul de vacanta „la tara” nu a fost nicicand mai atractiv si cautat ca in ultimii ani. Turistii, fie ei straini sau romani isi doresc autenticitate dincolo de standardele de cazare, isi doresc sa cunoasca viata localnicilor si sa le poata oferi copiilor lor o lectie de viata intr-o calatorie.

Din acest motiv, consultantii Dertour au selectat pentru voi 5 idei de cazare in Romania care o sa va ofere toate cele de mai sus impachetate intr-o super experienta de vacanta.

Daca vreti sa aflati mai multe despre cazarea in conacele de mai jos, consultantii nostri va asteapta cu mare drag la 031 438 73 21 , oferte@dertour.ro sau pe site-ul www.dertour.ro

Valea Verde Resort

*Sursa foto: Facebook Valea Verde Retreat

Intr-un sat „uitat de lume” din judetul Mures, un cuplu de germani a decis sa schimbe ordinea lucrurilor si sa le arate oamenilor ca se poate si altfel. Au construit in timp un resort format din mai multe casute sasesti unde turistii se pot caza, cu o curte mare pentru relaxare, foisor pentru evenimente si piscina naturala pentru cei dornici sa alunge canicula zilelor de vara. Dar partea cu adevarat speciala la Valea Verde este bucataria pusa la punct de proprietari, in mare parte parfumata cu aroma trufelor care se gasesc chiar in padurile de langa Cund. Turistii pot veni aici pentru relaxare sau pot participa la „vanatoarea de trufe” organizata in fiecare toamna. Absolut toate ingredientele din bucatarie sunt achizitionate din zona si, in timp, au inspirat si alti localnici din Cund sa isi dezvolte mici business-uri conexe.

Spatiul este o poveste in sine si merita explorat si degustat pe indelete.

De aici se ajunge usor spre Targu Mures sau Sighisoara si puteti include pe lista de vizitare si cateva biserici fortificate din zona.

Casele de Oaspeti de la Miclosoara

Ramanem in zona Covasnei pentru o alta recomandare, de aceasta data din zona traditionala, si anume Casele de Oaspeti de la Miclosoara ale contelui Kalnoky. Un loc frecventat si de printul Charles al Marii Britanii atunci cand viziteaza Romania, casele de la Miclosoara sunt case vechi, secuiesti, renovate si incluse in circuitul turistic. Peste 70% dintre turistii de aici vin din alte tari si raman impresionati de traditiile si ospitalitatea zonei.

Casele de Oaspeti de la Cincsor

*Sursa foto: Facebook Cincsor. Transilvania. Case de oaspeti

Fosta scoala si parohie evanghelica din Cincsor formeaza impreuna cu Biserica Fortificata un ansamblu istoric tipic pentru fostele sate sasesti din Transilvania, iar o noapte de cazare aici cu siguranta va ramane intiparita in minte.

Ferma de sub Penteleu

*Sursa foto: Facebook Ferma de sub Penteleu

La poalele Penteleului, pe Valea Bascii Mari, aveti sansa sa traiti exact asa cum o faceau strabunii nostri. Aerul curat, natura, preparatele traditionale fara urma de E-uri (branzeturi, carnuri, gemuri sau compotul) sunt doar cateva motive pentru care sa luati in calcul aceasta unitate de cazare.

Viscri 125

*Sursa foto: Facebook Viscri 125

Satul Viscri a devenit cunoscut datorita Printului Charles iar anual locul atrage mii de turisti care vor sa traiasca exact cum o faceau sasii acum multi ani. Departe de tumultul si agitatia orasului, o excursie la Viscri este similara cu o calatori in timp, in care descoperi cat de frumos este sa traiesti simplu, in armonie cu natura.