Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: romania

Sanatate si rasfat – Viziteaza cele mai frumoase statiuni balneare din Romania

Sursa foto: Cristian Balate/Shutterstock.com

Romania este o tara care se bucura din plin de ape termale si izvoare minerale, astfel ca autoritatile au dezvoltat, de-a lungul timpului, in zonele binecuvantate cu astfel de comori naturale statiuni balneare unde turistii si oamenii cu diferite afectiuni sa se poata trata, relaxa, dar si distra.

Citeste in continuare »

Petrece concediul în România cu vouchere de vacanță

Sursa foto: mandritoiu/Shutterstock.com

Vara este în toi, iar pofta de concediu este tot mai mare. La munte, la mare sau într-un oraș istoric, nu ai o destinație sigură în minte, știi doar că vrei să pleci de la birou și să cutreieri România. Acum, acest lucru este mult mai simplu, pentru că poți plăți direct cu voucherele de vacanță.

Citeste in continuare »

Vrei o vacanta altfel in Romania? Alege Valea Verde Resort

Sursa foto: Facebook Valea Verde

A trecut de mult vremea vacantelor in care cazarea era locul unde dormeai si atat. Acum sunt atatea optiuni de hoteluri si pensiuni speciale incat este pacat sa nu profiti de ceea ce au ele de oferit. Unul dintre aceste locuri recomandate de consultantii Dertour este Valea Verde Resort, situat in satul Cund din inima Transilvaniei. Este genul acela de loc initiatic unde ajungi dupa un drum lung, uneori chiar anevoios, dar care merita fiecare kilometru parcurs. Dupa ce lasi in urma satele sasesti din apropiere de Sighisoara, ultimii cativa kilometri ii parcurgi pe un drum care serpuieste printre dealurile Transilvaniei, in liniste deplina si cu trafic redus. Te pregateste de atmosfera din resort si iti induce starea de relaxare. Satul Cund apare dupa dealuri, cu cateva case inghesuite una in cealalta. Valea Verde Resort este chiar in marginea satului. Din exterior pare o suita de case din sat, asa cum sunt si altele. In interior se intampla magia.

Citeste in continuare »

Cele mai atractive destinatii din Romania pentru noaptea dintre ani

*Sursa foto: Alin Popescu / Shutterstock.com

Dupa sarbatoarea Craciunului, atentia tuturor se indreapta catre noaptea dintre ani, pe care ne-o imaginam cu totii magica, cu muzica, cu un meniu generos, cu voie buna si cu focuri de artificii.

Romania beneficiaza de o multitudine de destinatii unde numaratoarea ultimelor secunde din an va fi un moment special, intr-un cadru animat de distractie si peisaje incantatoare. Citeste in continuare »

5 idei de cazare „ca la tara”, in Romania

*Sursa foto: Peter Zamorowski / Shutterstock.com

Conceptul de vacanta „la tara” nu a fost nicicand mai atractiv si cautat ca in ultimii ani. Turistii, fie ei straini sau romani isi doresc autenticitate dincolo de standardele de cazare, isi doresc sa cunoasca viata localnicilor si sa le poata oferi copiilor lor o lectie de viata intr-o calatorie. Citeste in continuare »

5 conace unde sa iti petreci vacanta in Romania

*Sursa foto: Facebook Conacul lui Maldar

Daca ar fi sa caracterizam printr-un singur cuvant peisajul turistic autohton, acesta ar fi „eclectic”. De la atmosfera zonelor turistice, la obiectivele vizitabile si pana la spatiile de cazare, Romania este o combinatie de culoare balcanica si civilizatie vestica. De la hoteluri de 4-5 stele si pana la celebra „cazare in gazda”, turistul care calatoreste prin Romania poate avea cu usurinta un spatiu de cazare asa cum isi doreste. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour