*Sursa foto: goodluz / Shutterstock.com

Cum ar fi sa mergi in concediu si sa te intorci cu toate amintirile frumoase stocate pe un card? Fie ca vorbim de continut video sau foto, ca folosesti un smartphone sau o camera profesionala, echipa Dertour nu isi imagineaza un concediu fara macar unul dintre aceste gadgeturi. Si pentru ca este destul de greu sa alegi o camera pentru vacanta, impreuna cu magazinul foto-video www.f64.ro ti-am pregatit in acest articol cateva sfaturi de care sa tii cont.

Una dintre componentele cheie atunci cand mergi intr-o vacanta este sa faci cat mai multe fotografii pentru a putea retrai peste ani acele clipe. Odata cu trecerea anilor este posibil sa uiti unele detalii, asadar trebuie sa te asiguri ca surprinzi in imagini toate momentele frumoase din calatoria ta.

Intoarcerea din concediu este partea mai putin distractiva, dar fotografiile din albumul foto te vor face sa te simti oricand ca si cum ai fi in acele locuri minunate pe care le-ai vizitat

De ce trebuie sa tii cont cand alegi un aparat?

Sa alegi o camera foto poate fi o sarcina destul de dificila deoarece astazi toate brandurile producatoare de aparate foto ofera echipamente bune. Este important sa iti stabilesti un buget, sa vezi daca vrei sa folosesti camera doar pentru vacanta sau si pentru alt tip de fotografie, camera sa fie cat mai usoara, etc.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont in alegerea camerei foto:

Greutatea/dimensiunea. Greutatea sau dimensiunea aparatului foto este foarte importanta atunci cand vine vorba de o vacanta. In rucsac, pe langa camera vei mai avea probabil o sticla de apa, o bluza mai groasa, prosop, etc, si nu vei dori sa cari dupa tine prin oras sau catre plaja prea multe kg.

Bateria. O baterie buna ar trebui sa te tina minim 400-500 de poze in cazul camerelor compacte si pana la 1000 de poze in cazul aparatelor DSLR (in conditii ideale). Cel mai bine este sa iti cumperi o baterie de rezerva.

WiFi/GPS. Ultimele modele de camere foto beneficiaza de WiFi si GPS, astfel poti sa downloadezi imediat cu ajutorul unei aplicatii pozele facute si le poti publica pe retelele sociale aproape instant, nemaifiind nevoie sa astepti pana sa ajungi la cazare sau, mai rau, pana acasa.

3 recomandari: compact, Go Pro, DSLR

Camera compacta – Nikon Coolpix AW130

COOLPIX AW130 este un aparat foto deosebit de robust si rezistent, poate fi scufundat in apa pana la adancimea de 30 m si este rezistent la soc prin cadere de la 2 m, la praf si la frig, pana la -10°C.

COOLPIX AW130 iti permite sa partajezi imaginile instantaneu, in timp ce esti in miscare – prin simpla atingere a aparatului foto de un dispozitiv inteligent – gratie tehnologiei NFC si sau cu ajutorul conectivitatii Wi-Fi incorporate. Modulul GPS incorporat va memora automat locurile in care ai fotografiat sau filmat.

 

GoPro Hero 5 Session

GoPro Hero 5 Session reprezinta un upgrade al modelelor consacrate. Hero 5 dispune de o carcasa rezistenta la apa pana la o adancime de 10 metri. Hero 5 Session a fost gandita sa incorporeze tehnologia GoPro de ultima generatie intr-o carcasa extrem de mica – atat de mica incat poate incapea in buzunar. In acelasi timp, camera este extrem de rezistenta – nu rebuie sa iti faci griji ca o vei scapa din mana.

Camera filmeaza la o calitate 4K, iar fotografiile sunt realizate la o rezolutie de 10 megapixeli in modurile Single, Burst si Time Lapse. Sunetul este de asemenea de calitate.

 

Camera DSLR – Canon EOS 70D

Canon 70D a fost proiectat atat pentru fotografii entuziasti, cat si pentru cameramanii care lucreaza cu sisteme video DSLR. Aparatul foto Canon EOS 70D inglobeaza tehnologii dezvoltate de Canon, pentru imagini si filmari Full HD exceptionale.

Punctul forte al lui Canon EOS 70D este sistemul de AF cu tehnologia Dual Pixel CMOS AF, care impreuna cu obiectivele STM ofera o focalizare precisa, rapida si tranzitii fluente la schimbarea planului de focalizare.

Ecranul tactil articulat – un veritabil panou de control – transforma operarea unui Canon EOS 70D intr-o joaca de copil: unghiurile dificile devin mult mai usor de abordat, iar rezultatele vor fi pe masura.