*Sursa foto:  ESB Professiona/Shutterstock.com

Kuala Lumpur este de cele mai multe ori una dintre opririle pe care turistii le fac in drumul lor catre celelalte destinatii asiatice. Chiar daca nu i se acorda de fiecare data atentia cuvenita, capitala Malaeziei, este unul dintre cele mai ofertante orase din sud-estul Asiei. Kuala Lumpur te va uimi inca de la prima vizita cu cladirile inalte si arhitectura futurista, spiritul traditional pastrat pe stradutele laturalnice si obiectivele turistice neasteptate peste care dai la tot pasul.

Daca pana acum nu te-ai gandit niciodata la Kuala Lumpur ca la urmatoarea ta destinatie, Dertour iti da 5 motive sa o faci.

1. Kuala Lumpur este un mix interesant intre mai multe culturi. Fiind unul dintre orasele cu cea mai spectaculoasa ascensiune industriala, Kuala Lumpur a strans sub umbrela sa mai multe influente pe care le-a imbinat intr-un mod organic, rezultand astfel o cultura noua ce are la baza traditiile si obiceiurile tarii din care face parte. Printre cele mai importante influente amintim de cele din partea chinezilor si a japonezilor.

*Sursa foto:  Leonid Andronov/Shutterstock.com

2. Kuala Lumpur este un oras puternic industrializat. In urma cu cativa ani, Kuala Lumpur intra timid in randul oraselor importante din Asia de sud. Pe vremea aceea, orasul a intrat intr-un proces complex de modernizare, in care s-au pus la punct foarte multe aspecte cu privire la transport si comert. Astazi, Kuala Lumpur este un hub important pentru companiile aeriene care opereaza curse in Asia si are o deosebita importanta economica in zona in care se afla.

3. Orasul se mandreste cu unele dintre cele mai inalte structuri din lume. Nu stim daca este o practica a tarilor asiatice pentru a iesi in evidenta, insa este cu siguranta foarte clar ca in Asia vei gasi numeroase cladiri impresionante care iti vor alungi privirile pana la cer. Burj Khalifa din Dubai, Turnul din Shanghai si International Commerce Centre din Hong Kong sunt doar cateva exemple de cladiri impunatoare ce zgarie norii Asiei. Acestora se adauga o multime de alte structuri de pe tot continentul printre care si Turnurile Petronas din Kuala Lumpur. Turnurile reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului, in jurul lor adunandu-se zeci, uneori chiar si sute de turisti in timpul serii sa le admire.

*Sursa foto: haveseen/Shutterstock.com

4. Kuala Lumpur nu doarme niciodata. Pe langa monumentele istorice, cladirile impunatoare si muzeele din oras, Kuala Lumpur este cunoscuta si pentru viata de noapte foarte activa. Aici, localnicii si turistii petrec pana la orele tarzii din noapte in restaurante sau terase si se bucura de vremea placuta.

5. Capitala Malaeziei este locul ideal pentru a explora templele hinduse. La numai cativa kilometri de Kuala Lumpur se afla una dintre cele mai faimoase statui din lume, statuia lui Murugan. Statuia masoara aproximativ 43 de metri inaltime si este cea mai inalta statuie a zeului Murugan. In spatele statuii se afla Pesterile Batu (Batu Caves), despre care se spune ca ar avea o vechime de aproximativ 400 de milioane de ani.

*Sursa foto: Krunja/Shutterstock.com


Vrei sa vizitezi Kuala Lumpur? Acum e sansa ta! Dertour organizeaza un sejur de vis in perioada Revelionului care include mai multe destinatii exotice din Asia. Printre locurile aflate pe itinerariu se numara:

  • Singapore
  • Insula Sentosa
  • Insula Bintan
  • Malacca
  • Kuala Lumpur

Programul de noua nopti si zece zile este disponibil in perioada 29 decembrie 2017 – 9 ianuarie 2018 la pretul de 1999 euro de persoana. Transforma-ti visul in realitate si intra in noul an cu o multime de amintiri! Pentru rezervari ne puteti contacta la 031 438 73 21 sau oferte@dertour.ro. 

Mai multe detalii despre sejur – http://www.dertour.ro/revelion-singapore-kuala-lumpur/