*Sursa foto: Angelo D’Amico/Shutterstock.com

Pasiunea pentru calatorii trebuie alimentata constant, caci amintirile si descoperirile sunt nepretuite. Dertour te poarta intr-o croaziera in America de Sud, locul unde natura a inzestrat intreg cuprinsul, un taram cu plaje, deserturi, orase istorice, insule, golfuri, parcuri naturale si situri arheologice.

Vei fi purtat pe taramuri spectaculoase, precum Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo, Stramtoarea Magellan, Santiago si, nu in ultimul rand, Ushuaia, cel mai sudic oras al lumii.

Iata atractiile si obiectivele turistice din Ushuaia, care il individualizeaza si il transforma intr-o zona unica:

1. Parcul National Tierra del Fuego

Este primul parc al Argentinei si fost infiintat in 1960, intinzandu-se pe 360 de km. patrati. Parcurgandu-l, vei traversa paduri, mlastini, munti, ghetari si cascade, avand impresia ca ai vizitat mai multe locuri in aceeasi zi. Bogatia si diversitatea faunei reprezinta inca un aspect care transforma Parcul intr-o experienta must-have, astfel ca aici traiesc peste 90 de specii de pasari, precum Condori, Albastrosul, Rayadito, ciocanitoarea, iar dintre mamifere, vulpea, castorul si vidra.

2. Estancia Harberton

Ferma Harberton este una dintre cele mai vechi asezari de profil din zona, datand din 1886. Pot fi vizitate gradinile, cimitirul, gradina cu colibe Yamana, iar, daca doresti o pauza de gustare, ai posibilitatea sa savurezi o bautura calda la Manacatush Tea-Room, ori sa degusti o supa Harberton la restaurantul Acawaia. In proximitate, se afla Muzeul Acatushun, a carui activitate vizeaza studiul mamiferelor si al pasarilor marine. Apoi, pentru cea mai simpatica experienta, nu rata coloniile de pinguini Magellan din Isla Martillo.

3. Isla de los Estados

Tinutul de Foc si, in special Farul de la Capatul Lumii, au servit drept sursa de inspiratie pentru celebrul roman al lui Jules Verne – El Faro del Fin del Mundo. Isla de los Estados este o insula cu statut de rezervatie si gazduieste Portul Parry, pazit in permanenta de cativa puscasi marini. Activitatea preferata a turistilor care navigheaza pe Canalul Beagle este sa fotografieze Farul si sa confrunte realitatea cu cele scrijelite de Jules Vernes acum mai bine de 100 de ani.

4. Muzeele din Tierra del Fuego

Vechea inchisoare din Ushuaia unde, in trecut, erau captivi cei mai celebrii criminali ai vremii, adaposteste Muzeul Inchisorii si Muzeul Maritim, obiective pe care trebuie sa le vizitezi daca vrei sa te familiarizezi cu istoria si legendele locului. Apoi, cuprins de febra istoriilor si artefactelor, viziteaza Muzeul Yamana, pentru mai multe informatii despre fascinanta populatie Yamana. Langa acesta din urma, este situat Muzeul del Fin del Mundo, care detine cea mai mare colectie de pasari din Tara de Foc.


Traieste experienta acesti loc si consulta ofertele Dertour pentru o croaziera in America de Sud pe: http://www.dertour.ro/croaziera-america-de-sud/ sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/