*Sursa foto: RastoS/Shutterstock.com

Orice vacanta este pretextul perfect pentru o deplasare intr-o destinatie mult dorita, alaturi de persoana draga, familie sau, de ce nu, singur, avand ocazia sa legi noi prietenii. Sarbatoarea Rusaliilor vine cu o binemeritata pauza de la agitatia zilnica, si te trimite catre locuri memorabile.

Iata 4 statiuni pe care sa le incluzi in lista ta de calatorie:

1. Napoli, Italia

Strazile orasului sunt ametitoare, incarcate cu turisti, localnici, glasuri, terase, buticuri si culoare, oferindu-ti cel mai bun tonus pentru a descoperi tot ceea ce face din Napoli un loc special. Incepe-ti ziua cu o pizza preparata de catre maestrii bucatari, energizeaza-te cu o limonada si ia la pas vibranta metropola! Pornind din centrul vechi, inclus in patrimoniul UNESCO gratie bijuteriilor arhitecturale pe care le gazduieste, poposeste la Muzeul de Arheologie, sa admiri o impresionanta colectie de antichitati.

Nu rata Catedrala, Castelul Nuovo din Piazza de Municipio si nici Palatul Regal Capodimonte! Apoi, pentru o portie zdravana de culoare si muzica locala, patrunde in districtul Santa Lucia, unde discutiile stridente si hainele intinse la balcoane contrasteaza cu cafenelele si buticurile cochete de la parterul cladirilor.

*Sursa foto: Giuseppe Parisi/Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour de Rusalii in Italia: http://bit.ly/2FYnUG5

2. Praga, Republica Ceha

Primul scancet de admiratie pentru Praga iti va fi smuls odata ajuns in centrul vechi al acesteia. Un mix arhitectural controlat perfect creeaza decorul unuia dintre cele mai romantice orase ale Europei! In inima sa regasesti Palatul Rococo Kinsky, Biserica Tyn si Ceasul Astronomic al Primariei, cel mai vechi ceas medieval functional. Plimba-te deasupra Podului Carol, deasupra raului Vlatva, si masoara atent peisajele din jur, apoi ofera-ti o incursiune in timp in cadrul celui mai mare edificiu antic al lumii – Castelul din Praga.

Daca mai ai energie, da o fuga si la Gradina Zoologica, renumita pentru cateva specii unice – broasca testoasa leopard si girafa Rothschild. Daca simti nevoia de o pauza de masa, Praga sta extraordinar si la capitolul gastronomie; astfel, printre cele mai apreciate restaurante, mentionam: Story, Čestr, U Kroka, Etnosvet si Da Tarquinio.

*Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour de Rusalii in Praga: http://bit.ly/2pt4nHr

3. Viena, Austria

Viena abunda in atractii si obiective turistice, fiind o destinatie de referinta pentru calatorii dinamici, cu pofta de vizitat si descoperit. Marile bulevarde, marginite de bijuterii arhitecturale, sunt strabatute zilnic de mii turisti si localnici, in aer domnind o atmosfera de bunastare si multumire, Viena fiind considerat orasul cu cel mai bun nivel de trai din Europa. Romantismul pluteste in aer in centrul sau istoric, unde ai posibilitatea sa-ti incepi expeditia culturala cu Catedrala Sf. Stefan, Palatul Hofburg, Palatul Albertina, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Arte Frumoase si Parlamentul. Surprinde pasiunea austriecilor pentru detalii intr-o plimbare prin Volksgarten, parcul din incinta Palatului Hofburg.

Daca esti pus pe shopping, orienteaza-te catre arterele care gazduiesc cele mai influente brand-uri, respectiv cele din zona Catedralei, sau catre marile centre comerciale de pe Mariahilfer Strasse, din Cartierul Muzeelor. In proximitate, ai ocazia sa degusti preparate locale sau internationale, in cadrul numeroaselor cafenele si restaurante.

*Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour de Rusalii in Viena: http://bit.ly/2FZfJsO

4. Bruxelles, Belgia

Capitala Belgiei este un centru economic si politic important al Europei, aici avand sediile Parlamentul European si Comisia Europeana. Pornind din inima orasului, din Grand Place, ai o multime de optiuni de a iti petrece timpul – vizite la Casa Regala, Casa Breslelor, Primaria, Muzeul Metropolitan, Muzeul Ciocolatei. De asemenea, pune-ti o dorinta in preajma statuii Everard t’Serclaes, care, conform legendelor, va contribui la indeplinirea ei.

In categoria experientelor turistice antrenante intra Muzeul Instrumentelor Muzicale, unde, in acorduri muzicale, vei descoperi instrumente din diferite epoci, continente si stiluri. Pentru cele mai reusite fotografii, fa un popas la Mont des Arts, cartierul care adaposteste Palatul Regal. Pentru o priveliste uluitoare asupra intregului, Atomium va provoaca sa urcati in cel mai inalt punct al sau, Panorama, la 92 de metri altitudine deasupra capitalei belgiene. La final, rasfata-te cu o vafa proaspat coapta, ornata din belsug cu ciocolata, fructe si biscuiti belgieni!

*Sursa foto: Jose Ignacio Soto/Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour de Rusalii in Belgia: http://bit.ly/2FRWKVm