*Sursa foto: Scanrail1 / Shutterstock.com

Fie ca-ti planifici un city break, fie iti rezervi mai multe zile de vizitat si experimentat, un periplu prin frumosul oras “dintre poduri”  trebuie sa devina o prioritate de vacanta. Capitala Suediei este produsul dintre modernism si istoric, acestea doua contopindu-se intr-un oras al contrastelor.

Intinderea sa de-a lungul a nu mai putin de 14 insule, conectate prin 57 de poduri, faimoasele galerii de arta, gradinile si piatetele te vor face sa te indragosesti iremediabil de Stockholm.

Iata 6 locuri si obiective turistice de neratat:

1. Fotografiska

Fotografia contemporana este ridicata la rang de arta in cadrul galeriei Fotografiska, gazduind anual peste 24 de expozitii. Infiintata in 2010, a capatat treptat notorietate, devenind unul dintre primele muzee din lume, dedicate artei fotografice. Datorita interesului crescand al vizitatorilor, in incinta au fost amenajate zone de lounge, un restaurant, o cafenea si un magazin de suveniruri, transformand o vizita la muzeu intr-o experienta urbana completa.

Mai mult, ultimul etaj reprezinta un excelent punct de belvedere, oferindu-ti privelisti incantatoare asupra orasului.

*Sursa foto:  A. Aleksandravicius / Shutterstock.com

2. Globul Ericsson

Pentru o privire de ansamblu asupra imprejurimilor, aventurati-va la peste 100 de metri inaltime in varful Globului Ericsson, cea mai mare cladire emisferica din lume. Stockholm Globe Arena este, de fapt, stadionul national al Suediei, recunoscut de catre UNESCO drept parte a Patrimoniului Mondial.

Acesta gazduieste, pe langa intrecerile sportive, numeroase evenimente culturale si artistice. Este dotat cu doua telegondole, astfel ca poti sa faci cele mai tari fotografii de vacanta si sa surprinzi, in acelasi timp, intreaga asezare urbana.

*Sursa foto: Evannovostro / Shutterstock.com

3. Gamla Stan

Centrul istoric insumeaza intreaga vitalitate a orasului, adapostind numeroase cafenele, restaurante, bistro-uri, buticuri, dispuse de-a lungul pietonalelor cochete si extrem de curate. Asemenea unui muzeu in aer liber, inima orasului etaleaza cele mai frumoase cladiri istorice, a caror arhitectura o vei tintui cu privirea minute bune.

Nu rata Catedrala sau Palatul Regal! Si, pentru ca ajungi intr-o zona generoasa in restaurante si baruri, daca ti s-a facut foame, este bine sa stii ca optiunile culinare sunt nelimitate, putand alege intre bucataria traditionala – fast-food, sushi, patiserie – si bucataria traditionala – supa de mazare galbena, servita cu clatite, chanterelle (ciuperci) prajite, tocanite si fripturi.

*Sursa foto: TTstudio / Shutterstock.com

4. Muzeul Abba

Formatia pop a anilor ’70 este elogiata, cum altfel, decat in cadrul unui muzeu in cinstea activitatii muzicale a acesteia. Fascinant la acest muzeu este atmosfera, total opusa celei din majoritatea muzeelor, care impun o anumita seriozitate. Acordurile trupei se aud peste tot, stralucitoarele lor costume imbraca manechinele, discurile sunt expuse pe pereti, iar, pe masura ce inaintezi, ai ocazia sa intalnesti membrii trupei… sub forma unor statuete din ceara.

Mai mult, ai la dispozitie un studio unde te poti inregistra fredonand ceea ce iti trece prin minte, precum si zone spatioase unde poti dansa fara constrangeri.

*Sursa foto: Lasse Ansaharju / Shutterstock.com

5. Cartierul SoFo

Situat pe insula Sodermalm, districtul SoFo este recomandat pasionatilor de shopping. Oferta este nelimitata, de la haine si bijuterii pana la piese de mobilier, carti, tablouri. Numele acestuia este inspirat dupa renumitul cartier SoHo, din New York, numerosi designeri de moda deschizandu-si ateliere in zona.

O alta strada considerata “Raiul cumparaturilor” este Drottninggatan, situata in centrul orasului. Si aici regasiti magazine de suveniruri, mall-uri, dar si terase cochete, numai bune de poposit cand simtiti nevoia sa beti un latte sau un ceai aromat.

*Sursa foto: Scanrail1 / Shutterstock.com


Da frau liber aventurii si prinde ofertele Dertour pentru un city break in Stockholm pe: http://www.dertour.ro/city-break/suedia/stockholm sau in agentiile Dertour:  http://agentii.dertour.ro/