*Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Tara minunilor naturale, a festivalurilor surprinzatoare, a contrastelor dintre zgarie-norii care iti fura rasuflarea si ritualurile traditionale reprezinta destinatia ideala atunci cand vrei sa experimentezi noi trairi. Porneste in circuitul catre Japonia cu Dertour si descopera cele mai frumoase taramuri: Tokyo, Hakone, Kyoto, Himeji si Osaka.

Iata unde te vei aventura in cele 11 zile de circuit:

1. Tokyo

Incepe-ti ziua cu o vizita la sanctuarul Meiji Jinja, unde poti avea ocazia sa primesti o binecuvantare de la un preot Shinto. Apoi, de-a lungul bulevardului Omotesando, lasa-te furat de extravaganta buticurilor luxoase, a cafenelelor si restaurantelor cochete, apoi fa un popas in Harajuku, paradisul iubitorilor de moda. Nu uita aparatul foto, caci privelistea surprinsa de la etajul 41 al Tokyo Metropolitan Government merita imortalizata!

2. Nikko

Incursiunea in Nikko va fi o experienta unica, aici aflandu-se numeroase altare si temple, incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Vei admira cel mai bogat decorat sanctuar al Japoniei, Complexul Toshogu, compus din mai multe edificii dispuse intr-un cadru natural uluitor. Apoi, strabati Ashikaga, incepand cu Parcul Florilor, renumit pentru glicinele sale care dateaza din 1870.

3. Hakone

Dealurile impadurite de pe malul Lacului Kawaguchi dezvaluie Muzeul de Arta Itchiku Kubota, de unde iti vei incepe expeditia in Hakone. Itchiku Kubota a fost artistul care a readus la viata Tsujigahana, arta pierduta a vopsirii matasii, folosita pentru a insufla personalitate popularelor kimonouri. Apoi, dupa o delectare vizuala, te poti relaxa la un ceai, in preajma unei superbe panorame asupra cascadelor.

Mai tarziu, vei vizita Centrul turistic al Muntelui Fuji, de unde vei culege numeroase informatii privind formarea si ecologia acestuia. Vizita se va incheia la Parcul Hakone Onshi, privilegiat cu o asezare pe malul lacului Ashi.

4. Mishima

Pe drumul cu telecabina inspre varful muntelui Komagatake, imprejurimile te vor navali cu frumusetea si unicitatea lor, inaintea ochilor infatisandu-se Muntele Fuji, lantul muntilor Hakone, Odawara, Yokohama, Insula Ohshimape si Lacul Ashinoko.

5. Kyoto

Vei porni intr-un tur de explorare a capitalei culturii traditionale, Kyoto. Vei vizita Templul Kiyomizu-dera (Templul Apei Pure), unul dintre cei 21 de finalisti in competitia celor sapte noi minuni ale lumii. Edificiul este situat la poalele dealului impadurit de la Higashiyama si ofera privelisti uimitoare asupra orasului. Chiar sub sala principala a templului, domneste cascada Otowa, renumita pentru calitatile purificatoare ale apei.

Apoi, incarca-te cu energie, caci Districtul Higashiyama detine numeroase buticuri si magazine de suveniruri, podoabe si obiecte decorative. Cel mai fascinant moment va fi cel al servirii si degustarii ceaiului, un ritual influentat de budismul zen, al carui scop este sa induca armonie si relaxare.

6. Nara

In Nara vei descoperi Marele Templu Todai-Ji, simbol al religiei budiste si unic in lume datorita structurii de lemn pe care o detine. Templul adaposteste, totodata, cea mai mare constructie a lui Buddha Vairocana din lume. Un alt obiectiv inedit il reprezinta Parcul din Nara, caminul a peste 1200 de caprioare care cutreiera nestingherite aleile sale. Te vei opri la Altarul Kasuga, apreciat mai ales pentru felinarele sale din piatra si bronz.

7. Himeji

Castelul Himeji, monument listat in patrimoniul UNESCO, va fi punctul de plecare in cadrul periplului prin Himeji. Vei fi rapus, apoi, de frumusetea Gradinilor Koko-en, cutreierand printre flori, bambus, cascade si iazuri.


Nu ezita sa descoperi taramuri inedite si strabate Japonia intr-un circuit Dertour! Consulta ofertele Dertour pe: http://www.dertour.ro/circuit-japonia/