*Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Tara cu traditie in ceea ce priveste industria turistica, Elvetia castiga admiratia tuturor celor care se aventureaza pe cararile sale. Pentru a te convinge inca o data de maestria arhitecturala a naturii, include tara celor 26 de cantoane pe lista de calatorie si lasa peisajele elvetiene sa iti inunde spiritul!

Iata 5 atractii turistice pe care trebuie neaparat sa le imortalizezi in Elvetia:

1. Chateau de Chillon

Pe malul lacului Geneva, martor al epocilor si povestilor apuse, domneste strasnicul Chateau de Chillon, unul dintre cele mai bine conservate castele medievale ale Europei. Armonia formelor sale confera o anumita forta vizuala care parca te indeamna sa il privesti cu uimire, pret de cateva clipe. Nu uita aparatul de fotografiat, caci multe vei avea de povestit dupa ce vei vizita una dintre nestematele rivierei elvetiene!

2. Matterhorn

Nu ai cum sa ratezi unul dintre cele mai fotografiate lanturi muntoase ale lumii! Situat chiar la granita dintre Italia si Elvetia, in Alpii Pennini, Matterhornul reprezinta cel mai periculos si greu de cucerit varf din Europa; totusi, privelistea asupra varfului perfect de piramida, care pare sa strapunga cerul, merita surprinsa cel putin o data in viata. Ai posibilitatea sa ajungi la Matterhorn, pornind din Zermatt, cu trenul sau cu telecabina, care te vor purta pana la baza varfului.

3. Cascada Rinului

La granita cu Germania, spectacolul uimitor creat de freamatul Raului Rin atrage anual milioane de turisti, dornici sa experimenteze senzatia unei plimbari cu barca in proximitatea fenomenului natural. Cascada uimitoare care se formeaza ofera un tablou vizual si auditiv unic, perdeaua de stropi si spuma alba dand impresia ca danseaza la nesfarsit.

4. Einsteinhaus

*Sursa foto: marekusz / Shutterstock.com

In Berna, capitala Elvetiei, regasesti fosta resedinta a lui Albert Einstein, transformata ulterior intr-un muzeu. Ratacind pe cochetele stradute din centrul orasului vechi, privit parca de impecabile cladiri, de la ferestrele carora par sa iti zambeasca florile din jardiniere, fa un popas pentru a descoperi caminul geniului fizician. In apartamentul de la etajul al doilea inca exista mobilierul original, in timp ce, la etajul al treilea, sunt expuse biografia si realizarile acestuia.

5. Kunsthaus

In cadrul muzeului Kunsthaus din Zurich sunt expuse inestimabile capodopere ale artei moderne si sculpturi, printre care Portile Iadului, realizate de Rodin. Aici veti regasi una dintre cele mai complexe galerii de arta din Europa, iar, daca vrei sa iei o pauza de masa, ai posibilitatea sa degusti delicatese elvetiene in cadrul restaurantului din incinta muzeului.

Investeste in pasiunea ta pentru calatorii si consulta ofertele Dertour in Elvetia: http://www.dertour.ro/city-break/elvetia