*Sursa foto: Symonenko Viktoriia / Shutterstock.com

Plimbarile cu balonul cu aer cald deasupra vailor din Cappadocia sunt o experienta unica, autentica, pe care trebuie s-o incluzi in lista de dorinte de calatorie. Momente magice vei experimenta la inaltime, caci privelistea iti taie respiratia – forme bizare de relief, sculptate cu o maestrie pe care doar natura ar putea s-o detina.

Mai mult, orasele subterane, muzeele, bisericile, hotelurile atipice si ceaiurile turcesti vor contribui la o vacanta perfecta, despre care vei povesti mult timp dupa aceea.

Iata 6 lucruri de facut in Cappadocia pentru a-i descoperi atractiile si magia specifica:

  1. Plimbare cu balonul

O experienta cu balonul deasupra Cappadociei poate fi leacul impotriva fricii de inaltime. De ce? Pentru ca frumusetea panoramica, senzatia de a fi deasupra unui taram care pare construit din pensula, si chiar procesul de “ingrasare” a baloanelor de catre un “balaur” care scuipa foc, toate vor diminua orice stare de spirit negativa. Iar linistea, linistea domneste la inaltime, binecuvantata fiind de rasaritul roscat, caci doar in acest moment al zilei se efectueaza zborurile.

*Sursa foto: Olena Tour / Shutterstock.com

  1. Hotelul din pestera

In locuintele sapate in stanci, au fost construite pensiuni si hoteluri, respectandu-se obiceiurile si arhitectura locala. Sute de turisti aleg Cappadocia pentru ca au ocazia sa se cazeze la un hotel amenajat intr-o… pestera. Desi nu poate intrece confortul resorturilor de 5 stele, locuinta din pestera reprezinta o experienta aparte pentru cei dornici sa descopere particularitatile zonei.

*Sursa foto: evantravels / Shutterstock.com

  1. Creeaza-ti propriul obiect din lut!

Satul Avanos este situat pe malul Raului Rosu, denumire provenita de la culoarea rosiatica a solului, si este celebru pentru ceramica produsa si obiectele derivate. Indeletniciti cu manipularea ceramicii, localnicii isi rezerva pentru realizarea platourilor colorate chiar saptamani sau luni. Ai ocazia sa-ti construiesti propriul obiect din lut, sub indrumarile mestesugarilor, care sunt deosebit de primitori si dornici sa-si spuna povestile.

*Sursa foto: Natalia_Maroz

  1. Orasele subterane

In Cappadocia regasiti o reala retea de orase subterane, locuite, in trecut, de catre primii crestini. Le puteti vizita in Goreme, Kaymakli, Nevsehir, Avanos si Derinkuyu. Nu va uitati aparatele foto, pentru ca veti descoperi formatiuni de roca modelate de eruptiile vulcanilor, vant si ploi, hornuri uriase, nuante variate de roz, galben si rosu. Faceti-va timp pentru toate, insa nu ratati orasul Derinkuyu, cel mai mare oras subteran, avand capacitatea de a adaposti aproape 20.000 de oameni.

*Sursa foto:  Nina Lishchuk / Shutterstock.com

Rasfat culinar turcesc

Printre atatea activitati care-ti solicita energia si atentia, fa-ti timp sa descoperi specificul culinar al zonei. Vedeta este ceaiul, pe care-l gasesti sub cele mai diverse sortimente si arome. Pe langa preparatele traditionale clasice, nu uita sa incerci sucul de rodii si inghetata turceasca din lapte de capra.

*Sursa foto: Emily Marie Wilson / Shutterstock.com

  1. Plimbari cu calul sau magarul

Supranumit “Taramul cailor frumosi”, in Cappadocia ai ocazia sa explorezi zona calare pe cai sau pe magarusi, sub indrumarea localnicilor. Iubitorii de aventura vor indragi experienta, avand ragaz sa contempleze asupra craterelor spectaculoase, a movilelor de forma ciupercilor, a caselor din sufletul stancilor.

*Sursa foto: Vlada Photo / Shutterstock.com

Descopera un taram fascinant cu ofertele Dertour: http://www.dertour.ro/circuit-cappadocia/