*Sursa foto: Smileus / Shutterstock.com

Atunci cand primavara isi intra in rol, natura dobandeste cele mai frumoase straie, intruchipate de intinderi verzi nesfarsite, copaci cu podoabe de muguri, ghiocei temerari si intoarcerea inaripatelor de pe meleagurile insorite. Petrece-ti vacanta de 1 martie, sarbatorind alaturi de persoana draga, intr-o destinatie bogata in monumente culturale, evenimente artistice si muzicale, restaurante si povesti locale.

Iata 4 destinatii unde spectacolul naturii primavaratice te va cuceri:

1. Florenta, Italia

Este considerat un oras muzeu, meritandu-si titlul datorita atmosferei romantice care invaluie fiecare straduta a acestuia, a maretiei arhitecturale surprinse in fiecare constructie, a piatetelor si a gradinilor. Inima Toscanei gazduieste numeroase gradini, precum Gradinile Boboli, unde poti fi martorul unor explozii de culori si miresme la inceput de primavara.

Pentru a surprinde o priveliste de ansamblu asupra orasului,  fa o plimbare in Piazza Michelangelo, pe inserat, cand toate atractiile turistice se lumineaza, creand o atmosfera feerica. Pentru o experienta culinara aparte, degusta mancarea italiana traditionala la unul dintre restaurantele cu traditie, precum: il Lorenzaccio, ies Bistrot, Cantina Barbagianni sau Riflessi Ristorante .

*Sursa foto: muratart / Shutterstock.com

2. Praga

“Orasul de Aur” atrage anual aproximativ sapte milioane de turisti, castigandu-le admiratia indiferent de anotimp. Primavara insa, Praga deprinde un farmec aparte, dorindu-ti sa ramai cat mai multa vreme in acest oras istoric, generos in cladiri si edificii in stil renascentist, baroc, gotic si Art Nouveau. Nu uita aparatul foto, caci numeroase “tinte” fotografice iti vor iesi in cale: Catedrala St. Vitus, Castelul din Praga, Podul lui Charles, Turnul Petrin. Daca ti se face foame, aventureaza-te prin centrul vechi al capitalei cehe, intesat cu restaurante si bistrouri, unde serviciile si produsele culinare te vor satisface pe deplin.

*Sursa foto: cge2010 / Shutterstock.com

3. Londra

Londra isi merita locul privilegiat in topul preferintelor turistilor, datorita diversitatii multiculturale angrenate in mijlocul fascinantei metropole. Aici se vorbesc 300 de limbi, fiind orasul cu cea mai mare populatie din Uniunea Europeana. Astfel, diversitatea culturala aduce inevitabil o multitudine de traditii, personalitati, specificuri, pe care trebuie neaparat sa le descoperi, neavand timp sa te plictisesti.

Dincolo de cele mai populare atractii turistice – Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Palatul Westminster sau Turnul Londrei -, orasul adaposteste o multime de galerii de arta, gradini, piete, parcuri si pub-uri, unde iti poti trage sufletul dupa o zi plina de vizitat.

*Sursa foto: Michal Bednarek / Shutterstock.com

4. Viena

O vacanta in Capitala Austriei echivaleaza cu o incursiune in epoca imperiala, cladirile si constructiile pastrandu-si constiincios din farmecul de odinioara. Ca si cum ar desfasura permanent o sarbatoare, Viena se asterne grandios in fata ochilor tai prin bulevarde largi, gradini luxuriante, muzee, palate si cladiri in stil baroc si Art Nouveau.

Cele mai importante obiective turistice sunt concentrate in inima orasului, in centrul vechi – Catedrala Sf. Stefan, Palatele Hofburg si Albertina. Cei pasionati de shopping isi pot achizitiona produse de calitate remarcabila de la magazinele de pe faimoasa strada Graben, iar, tot aici, gasiti restaurante exclusiviste, pentru o experienta culinara dezirabila.

*Sursa foto: Kochneva Tetyana / Shutterstock.com