*Sursa foto: Skreidzeleu / Shutterstock.com

Incet, incet, pasiunea pentru calatorii ne cuprinde pe toti, cele mai frumoase experiente fiind marcate de descoperirea unor orase fascinante, a marilor bulevarde, a faimoaselor monumente si a peisajelor graitoare. Varianta ideala pentru cei care isi doresc ajunga intr-o destinatie mult ravnita, la preturi accesibile, ramane si anul acesta city break-ul.

Iata 4 destinatii pentru un city break asa cum ti-ai imaginat:

  1. Viena

Orasul cu parfum de epoca atrage anual mii de turisti, curiosi sa-i exploreze cochetele stradute, arhitectura cladirilor, palatele si catedralele. Printre celebrele monumente istorice, nu rata: Palatul Schonbrunn, Palatul Belvedere, Parcul Prater, Muzeul Madame Tussauds, Muzeul Sigmund Freud si nici Centrul Istoric, inclus in patrimoniul UNESCO.

Mai mult, ai ocazia sa admiri pe doua roti toate aceste obiective, caci pistele de bicicleta fac legatura intre cele mai importante atractii din oras. Iar pentru o portie de relaxare la shopping, aventureaza-te pe strada Mariahilfer, unde buticurile si magazinele flancheaza cocheta straduta pietonala.

*Sursa foto: And-One / Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour pentru un city break in Austria: http://bit.ly/2EI5F7f

  1. Helsinki

Capitala Finlandei te va cuceri prin atmosfera aparte, numita in 2011 “the most liveable city in the world”. Helsinki este extrem de ofertant din punct de vedere turistic, castigandu-si simpatii datorita celor 300 de insule cu privelisti uimitoare, a muzeelor si bisericilor, a saunelor excelente si a preparatelor culinare savuroase. Include in lista ta de vizitare: Ateneul si Muzeul de Arta, Catedrala Luterana, Piata Senatului, fortificatia Suomenlinna si Muzeul in aer liber Seurasaari.

Apoi, dupa ce v-ati incarcat spiritul cu frumusetea orasului, luati o pauza de masa la unul dintre numeroasele restaurante, precum Chez Dominique, singurul din Finlanda care detine doua stele Michelin. Va veti delecta cu arome nordice si va veti indragosti de calitatea impecabila a mancarurilor si serviciilor.

Consulta ofertele Dertour pentru un city break in Finlanda: http://bit.ly/2EY1M10

  1. Sankt Petersburg

Capitala culturala a Rusiei si fosta Capitala a Imperiului Tarist a fost denumita “Venetia Nordului”, gratie intinderii sale pe cele cateva zeci de insule, printre apele care formeaza numeroase rauri si canale navigabile. Pregateste-ti aparatul foto si opreste-te la maiestuosul Hermitage, Palatul Mikhailovskyi ori la Castelul Mikhailovskyi.

Mai mult, orasul beneficiaza de peste 200 de spatii verzi, reprezentate de parcuri si gradini, unde poti admira specii de plante unice, sculpturi, fantani si parade militare. Puteti vedea orasul intr-un tur organizat cu vaporul sau cu barca de agrement, experienta cu atat mai placuta cu cat veti putea lua masa si veti asculta muzica live.

*Sursa foto: Brian Kinney / Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour pentru un city break in Rusia: http://bit.ly/2CdmpW0

  1. Reykjavik

Capitala Islandei se remarca printr-o viata de noapte aparte, cladiri si piete colorate, contrastul dintre simplitatea vietii rurale si energia aglomeratiei urbane. Patrundeti in paradisul gradinilor botanice, bogate in vegetatie luxurianta si specii autohtone, parcurgeti aleile, parcurile si cascadele din imprejurimi.

Cei dornici de distractie vor fi incantati de numeroasele pub-uri, cafenele si discoteci, cele mai multe dintre ele fiind situate in zona Laugavegur. Daca tanjiti dupa relaxare, croiti-va drum catre baile termale de la Hoffell, iar daca vi se face foame, delectati-va cu specialitatile islandeze, precum peste, fructe de mare, miel sau vanat.

*Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Consulta ofertele Dertour pentru un city break in Islanda: http://bit.ly/2EGSqDL


Fa-ti bagajele si pregateste-te pentru o escapada intr-una dintre destinatiile tale favorite! Consulta ofertele Dertour pentru un city break pe: http://www.dertour.ro/city-break/ sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/