Egiptul este o tara transcontinentala, aflata in nordul Africii si care formeaza prin Peninsula Sinai o punte spre Asia de SV. Se invecineaza cu Marea Mediterana, Fasia Gaza, Israel, Marea Rosie, Sudan si Libia si este una dintre cele mai populate tari din Africa si Orientul Mijlociu, cu peste 81 de milioane de locuitori. Acestia locuiesc pe malulrile Fluviului Nil, unde sunt teritorii fertile. Desertul Sahara este extrem de putin locuit, iar cele mai mari orase din Egipt sunt Cairo si Alexandria.

Economia Egiptului este infloritoare, iar principalele ei sectoare sunt: turismul, agricultura, industria si serviciile.

Clima este mediteraneana si arida, vara temperaturile variind intre 27 si 32 de grade, iar iarna acestea fiind cuprinse intre 13 si 21 de grade. Ploile cad din octombrie si pana in martie, insa sunt calde si placute, iar zapada doar pe varfurile muntilor Sinai.

Egiptul are una dintre cele mai bogate si mai vechi culturi din lume, Cairo este capitala si cel mai mare oras, cu cel mai mare numar de laureati ai Premiului Nobel din lume, un important centru cultural si comercial.

Iata ce sa vizitezi in Egipt:

– in Cairo mergi la Piramidele Giza, Sakkara, Abu sir, Mydoum, Hawara, la muzeele: Egyptian si Coptic, la Castelul Saladin, la Piata Veche “Khan El-Khalili” si The Hanging Church si Santa Barbara, dar si la Sultan Hassan Mosque.

 

– in Alexandria viziteaza Castle of Qaitbay, Pompeii Pillar, Catacombs of Kom El-Shouqafa, Amphitheatre of Kom El-Dikka, Montazah Palace Gardens.

– in Sinai poti vizita orasele Sharm El-sheik, Dahab, Nuweiba si Taba

– pe malul Marii Rosii poti vedea Manastirile St. Paul si St. Anthony, Hurghada, Safaga si Marsa Alam

– viziteaza Templele Abu Sibel si Piata de camile Souq al-Gamaal din Birqash

– mergi in Kom Ombo, orasul aurului, la nord de Aswan

– fa scufundari, joaca golf si urca pe Muntele Sinai

navigheaza pe Nil si pe Canalul Suez

– mergi la mormintele celebre din Valea Regilor, pe malul de vest al fluviului

gusta bucatele traditionale egiptene, o imbinare intre bucataria africana si cea asiatica

– mergi in restaurantele, barurile si pub-urile din Cairo si Alexandria.

 

Vezi ofertele DERTOUR pentru Crăciun și Revelion in Egipt.