Mexicul este o Republica Federala Constitutionala din America de Nord, invecinata cu USA, Oceanul Pacific, Guatemala, Belize si Marea Caraibelor, cu iesire la Golful Mexic. Mexicul este a 5-a tara ca marime din America si una dintre cele mai populate, cu peste 112 milioane de locuitori. Este si cea mai mare comunitate de vorbitori de spaniola din lume.

 

Mexicul are una dintre cele mai importante economii din zona, bazata pe turism si comert si este a cincea tara din lume cu cele mai multe obiective incluse pe lista UNESCO World Heritage. In 2007 a fost cea mai vizitata zona din lume, cu peste 21 de milioane de turisti anual.

 

Mexicul este strabatut de la nord la sud de doua lanturi muntoase cunoscute ca Sierra Madre Oriental si Sierra Madre Occidental si care sunt o continuare a celebrilor Rocky Mountains din America de nord. De la est la vest, tara este “traversata” de Trans-Mexican Volcanic Belt, cunoscuta ca si Sierra Nevada. Cel mai inalt varf muntos este Pico de Orizaba, de 5.700 metri.

 

Tropicul Racului imparte clima din Mexic in zona temperata si zona tropicala. Temperaturile medii sunt cuprinse intre 5 si 9 grade iarna si 24-28 de grade vara, cu variatii mari in zonele montane.

 

Biodiversitatea din Mexic este celebra in lume – peste 700 de specii de reptile, 438 de specii de mamifere si peste 26.000 de specii de flori. Majoritatea sunt protejate prin lege. Principalele culturi din Mexic includ: cacao, avocado, rosii, porumb, vanilie, guava, fasole, chili, etc.

 

Principalele orase cu interes turistic sunt: Mexico City, Guadalajara, Cancun, Acapulco si Monterrey. In domeniul gastronomiei, mexicanii au o bucatarie incredibila si te invitam sa gusti preparatele tarditionale: barbacoa, pozole, menudo, tamales si carnitas.

 

Iata ce sa vizitezi in Mexic:

 

Mexico City, al treilea oras din lume dupa Tokyo si NYC, unde vei gasi aboslut tot ce ai visat, de la cultura, la muzee, la distractii, restaurante si hoteluri de lux

Teotihuacan, unul dintre cele mai mari orase medievale

Baja California, una dintre cele mai mari zone de coasta, cu plaje superbe, baruri si peisaje de vis

– mergi cu trenul pe ruta Chihuahua-Pacific Railway

– viziteaza pitorescul oras Puerto Vallarta, aflat intre munti si plaje superbe

– asculta muzica mariachilor, bea tequila si poarta sombrero in Guadalajara

– danseaza toata noaptea in orasul numarul 1 din zona de turism inca din 1950 – Acapulco

– viziteaza vechiul oras Puebla, cu “aroma” coloniala spaniola

– mergi in Álamos, un vechi oras colonial de la poalele Muntilor Sierra Madres Occidental si admira casele superbe

– mergi in San Cristóbal de las casas, un oras colonial situat intr-o vale cu pini, cu o atmosfera boema, muzica live si dansuri mexicane.

 

Recomandarea Dertour

 

Petrece un sejur exotic la Hotelul Riu Lupita 4* in Mexic!

 

Oferta include: 7 nopti cazare in camera dubla, all Inclusive, bilet avion, transferuri, taxe aeroport.

 

Tarif: 1522 euro/ persoana/ sejur.

 

Plecare: zbor direct din Frankfurt. La cerere oferim bilete de avion cu plecare din Romania.

 

Descriere oferta

 

Localizare: Riu Lupita este situat in mijlocul unei vegetatii luxuriante, in centrul zonei hoteliere din Playacar. Cea mai apropiata plaja se afla la o distanta de 3 km, la care se poate ajunge cu microbuzul pus la dispozitie gratuit de catre hotel, la fiecare 30 minute. Playa del Carmen si centrul comercial sunt la circa 2-3 km distanta. Durata transferului de la aeroport este de aproximativ 60 de minute.

 

Durata: 8 zile

 

Perioada valabilitate: 02/01/2012 – 09/01/2012

 

Categorie hotel:
Tip camera: dubla
Tip masa: AI – All Inclusive
Transport: Avion si transferuri

 

Facilitati hotel:

 

Hotelul este format dintr-o cladire principala si mai multe cladiri rezidentiale cu 1 pana la 3 etaje. Amplasat intr-un complex de gradini de 25 000 mp. RIU Lupita include un hol cu zona de relaxare, sala de internet, conexiune internet WLAN (gratuit), magazin cu suveniruri, restaurant principal „Adelita”cu zona de nefumatori si terasa, restaurant cu specialitati mexicane “Maria Bonita”si snack bar “Panchito” la piscina. In complex se afla doua piscine in aer liber, piscina separata pentru copii, terasa si bar la piscina “Tequila”. Sezlongurile, prospoapele si umbrelele la piscina sunt incluse. Scaunele si umbrelele de plaja sunt de asemenea incluse.

 

Activitati sportive incluse in pret: teren de tenis cu proiectoare, tenis de masa, teren de sport multifunctional, teren de volei, scuba diving in piscina, windsurf.
Activitati sportive contra cost (la fata locului): golf, inchirieri biciclete, scufundari, sporturi de apa motorizate, lectii de windsurf si catamaran pe plaja. Copiii beneficiaza de program special in cadrul clubului special “RiuLand”.

 

Facilitati camere:
Cele de 300 de camere sunt dotate cu telefon, TV prin satelit, seif, dozatoare de bautura, minibar, aer conditionat, ventilator tavan, baie sau dus/ WC, si terasa sau balcon. Patut copii disponibil la cerere.

 

Nu sunt incluse:

 

– transport Romania – Frankfurt – Romania
– asigurare medicala
– taxe
– alte facilitati decat cele mentionate in oferta

 

Observatii:

 

La cerere va oferim bilete de avion din Romania catre Frankfurt:
Plecare din Bucuresti: de la 299 euro/persoana (taxe de aeroport incluse)
Plecare din Cluj : de la 309 euro /persoana (taxe de aeroport incluse)
Plecare din Timisoara: de la 349 euro/persoana (taxe de aeroport incluse)

 

Bonus: Cuplurile aflate in luna de miere primesc la sosire o sticla de sampanie si un cos de fructe.

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile.

 

Recomandarea noastra: asigurare medicala.