Thailanda este una dintre cele mai sofisticate si mai interesante destinatii de vacanta pe care le-ai putea alege. In aceasta tara superba vei gasi tot ce visezi: plaje cu nisip fin, insule virgine, cultura, istorie, traditii, oameni primitori, mancare excelenta si hoteluri de 5 stele la preturi foarte bune. In plus, in aceasta perioada din an vremea este perfecta!

Informatii Thailanda

Regatul Thailandei sau Siam, cum era cunoscut pe vremuri, este localizat in Peninsula Indochina, in sud-estul Asiei. Se invecineaza cu Laos, Cambodia, Malaysia, Vietnam si Indonesia. In Thailanda traiesc peste 64 de milioane de locuitori, iar capitala este la Bankok, un oras cosmopolit si interesant. Desi au avut loc multe crize politice in aceasta parte a lumii, acum in Thailanda este pace, iar Regatul se dezvolta incredibil si castiga o avere din turism.

Cum ajungi in Thailanda

Nu exista zboruri directe din Bucuresti spre Bankok, iar transportul se efectueaza cu escala la Istanbul. Afla mai multe detalii de pe Dertour sau de la un agent de turism specializat, care iti poate oferi toate amanuntele de care ai nevoie.

Vremea in Thailanda

Clima in Thailanda este tropicala, verile sunt fierbinti si umede, cu ploi multe din mai pana in septembrie, iar iernile sunt placute si calde, cu putine precipitatii. In aceasta perioada a anului, vei avea parte de temperaturi cuprinse intre 19 si 23 de grade.

Hoteluri in Thailanda

Exista o multime de hoteluri interesante atat in Bankok, cat si in orasele turistice de pe malul oceanului. Dertour iti recomanda Golden Tulip Sovereign de 4 stele, Hotelul Woodlands Resort de 4 stele si multe altele. Toate informatiile se pot obtine online, pe site-ul Dertour, sau la unul dintre centrele TUI Travel prin Eurolines Romania.

Obiective turistice Thailanda

Thailanda este o tara primitoare, cu istorie bogata, cultura si traditii, dar si multe parcuri de distractii, restaurante si baruri de noapte. Iata ce iti recomandam sa vezi in Thailanda:

– plimba-te pe stradutele din Bankok si stai de vorba cu localnicii
– viziteaza Andaman Resort din Phuket, care are o plaja privata si privelisti de vis
– petrece cateva ore pe o plaja din Phuket
fa un tur cu elefantii prin Phuket, Khao Lak, Krabi, Phang Nga sau Surat Thani
– viziteaza insula tropicala, unica in lume, Ko Lanta Yai
– inchiriaza o barca si mergi pe insula Krabi
– viziteaza templele, moscheele si bisericile raspandite pe tot teritoriul Regatului
– mergi la Grand Palace – Wat Phra Kaew in Bankok
– fa o plimbare la cascada Ko Samui
– nu poti sa mergi in Thailanda fara sa admiri si sa cumperi produse proaspete din pietele plutitoare din Bankok, va fi o experienta unica!
– distreaza-te pe stradutele din Pattaya
– incearca masajul thailandez
– mergi la Gradina Tropicala din Pattaya
– fa un traseu Jungle Trek in Chiang Mai

Shopping & Nightlife in Thailanda

Shoppingul este o activitate populara in Thailanda. Iata unde sa mergi:

– Ban Tawai – piata manufacturierilor
– Thung Kwian Market in Lampang – piata locala de fructe, legume, flori si animale
– Siam Square – Chidlom Bangkoks Fashion City – aici sunt cele mai importante case de moda din lume
– Khao San Road – o piata ieftina din Bankok pentru calatori
– Night Bazaar in Chiang Mai – de aici poti cumpara cadouri si suveniruri

Viata de noapte in Thailanda este extrem de dezvoltata. Aici gasesti cartiere rosii ca in Amsterdam, saloane de masaj erotic, baruri de noapte cu muzica live, restaurante romantice, bodege ieftine unde localnicii beau pana dimineata, cluburi de noapte unde se danseaza.

Iata si un feedback primit recent de la un client Dertour, care a fost in luna de miere in Thailanda si Australia – si au stat chiar o luna:)

Thailanda a fost o experienta foarte interesanta si frumoasa, cu multe peripetii. Iata cateva idei:

=> Ibis Riverside, Bangkok (TUI) are un raport calitate/pret super OK deoarece e vis-a-vis (pe partea cealalta a raului) de cartierul Farang, care e zona lor mai de fite, cu Lebua State Tower, hotel Oriental etc. Traversam raul cu un feribot si de acolo aveam conexiune cu feribotul spre centru sau cu Sky Train spre alte zone. 44E/noapte e chiar un pret f bun. Intr-o zi am luat si o excursie la Ayuthaya si Bang Pa-In unde a fost istoric, educativ si total nou pentru noi.

=> Ko Chang si Sea Breeze 4* (DERTOUR). Ko Chang e o insula cam turistica, cu multi rusi, dar a fost foarte bine ca am ales Ao Kao Beach, care e o plaja superba. Sea Breeze are bungalow-uri noi, situate intr-un fel de gradina cu palmieri etc. A fost chiar misto, dar nu ne-au dat mic dejun asa cum scria in oferta. Alt noroc cu Sea Breeze a fost situarea foarte aproape de speedboat-ul spre Koh Mak :). De la hotel Ibis pana la hotel Koh Chang am luat o masina cu sofer (Toyota Camry) ce ne-a costat cam 120E si am facut vreo 5h.

=> Koh Mak-HOTEL MAKATHANEE (DERTOUR) e o insula foarte misto, iar daca o combini cu alte 2 mini-insule Koh Rayang si Koh Kham (5 min cu barca de Koh Mak) atunci chiar e super. La Makathanee, initial ne-au dat o camera cam veche si am cerut upgrade. Pt 50E in plus am primit o camera f noua si moderna unde ne-am simtit f bine.

Referitor la Melbourne oferta pe care ne-ai gasit-o la hotel a fost nemaipomenita si toti romanii cu care ne-am intalnit pe acolo ne-au spus ca am dat foarte putin pe 4 stele in Melbourne.

Cam astea au fost impresiile in mare. Am vizitat f multe obiective, ne-am relaxat ….”

Voi ce spuneti: ati merge intr-o vacanta in Thailanda?