Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatorile de iarna. Magazinele au inceput sa ofere din ce in ce mai multe idei de cadouri iar atmosfera magica a Craciunului pare ca ne-a invaluit pe toti.

In fiecare an cand vin Sarbatorile de iarna parca te intorci in timp, in copilaria ta si te bucuri din nou de bradul de Craciun, de luminitele ce par a transforma orice oras in adevarate locuri de basm.

Ce spui de o vizita in una din pietele de Craciun ale Europei?

Poate cea mai cunoscuta Piata de Craciun este cea din Viena (aici nu exista o singura Piata de Craciun ci in jur de 25, acestea impanzind intreg orasul), insa aceasta nu este singura.

Salzburgul are o traditie de peste 400 ani in organizarea Pietelor de Craciun. Poti degusta aici punch sau vin fiert in timp ce cauti cateva cadouri traditionale pentru cei ramasi acasa. Mirosul de prajituri, mere coapte si castane prajite te va ademeni pe stradute mici si inguste, stardute traditionale unde vei avea ocazia sa traiesti in atmosfera ce pare a fi pastrata aici de sute de ani.

In Salzburg poti gasi multe jucarii facute de mana, papusi in costum traditional, nelipsitii magneti, dulciuri felurite (bomboanele Mozartaler sunt specifice acestei zone), celebrul Bretzel (covrig) in nenumarate forme: covrigei, covrigi uriasi, covrigi de jucarie. Ca si curiozitate, in Salzburg gasesti sandwich-uri facute cu covrigi uriasi. Sunt foarte foarte bune si se servesc calde. Merg la suflet impreuna cu un vin fiert!

Anul acesta Pietele de Craciun sunt organizate in perioada 22.11.-26.12.2012 iar cele mai cunoscute si vizitate Piete sunt cele din Gradinile Mirabell, Piata din Domplatz din fata Catedralei si de la castelul Hohensalzburg.

Daca alegi sa mergi sa vizitezi Piata de Craciun de la Salzburg este un moment numai bun pentru cumparat cadouri pentru cei de acasa dar si pentru a te bucura putin de frumusetea Orasului lui Mozart, asa cum mai este numit.

Salzburgul este orasul in care s-a nascut si a trait marele compozitor, Mozart si este al doilea cel mai mare oras al Austriei, dupa Viena. Poti vizita aici Casa in care s-a nascut Mozart, Casa Mozart(cea in care a trait in perioada 1773-1780), Getreidegasse (zona comerciala a orasului), Castelul Hohensalzburg, Palatul si Gradinile Mirabell, Catedrala, Biserica Franciscana, Catedrala St. Peter, Universitatea.

Unul dintre cele mai mari centre culturale europene, Salzburg isi uimeste vizitatorii la tot pasul: alei pitoresti ce impanzesc centrul vechi, biserici, renumitul castel Hohensalzburg, peisajul inconjurator sunt doar o parte din bogatiile turistice si culturale ale orasului.

Perioada Pietei de Craciun si a Sarbatorilor de iarna este perfecta pentru a cunoaste acest oras vechi si nou in acelasi timp. Iarna orasul lui Mozart este acoperit de zapada, incantat cu colinde si luminat de numeroasele luminite ce impanzesc orasul. Atmosfera magica este data de tot ceea ce te inconjoara aici: luminile orasului, muzica traditionala, magazinele din Pietele de Craciun, frumosul Castel Hohensalzburg ce pare ca sta si vegheaza asupra intregii regiuni.