Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Portugalia

Descoperă Portugalia – o destinație memorabilă

Dacă ești în căutarea unei destinații memorabile, care să satisfacă cerințele și celor mai pretențioși dintre călători. Azi îți recomandăm Portugalia: o țară fermecătoare situată în sud-vestul Europei care te va răsfață cu o aventură plină de culoare, aromă, atmosferă vibrantă și istorie. Portugalia îți oferă o multitudine de oportunități de vacanță și mereu vei găsi exact ceea ce cauți. Venim în întâmpinarea ta cu cele mai căutate destinații portugheze care sunt un “must see” pentru fiecare iubitor de călătorii.

Algarve

Această destinație este paradisul tuturor iubitorilor de soare, mare și relaxare iar apa cristalină, plajele nesfârșite dar și peisajele superbe îți vor tăia răsuflarea. Cu stâncile sale spectaculoase și cu satele pescăreșți pitoreșți, Algarve este o zonă care magnetizează turiștii de pretutindeni prin frumusețea naturii ei. Pentru cei mai aventurieri dintre clienții DERTOUR, Algarve însemnă destinația potrivită pentru cei nu se tem să exploreze minunățiile zonei. Și dacă vorbim de Algarve, nu avem cum să omitem una dintre cele mai căutate destinații din zonă: Albufeira.

Unul din principalele resorturi turistice din zonă, Albufeira te delectează cu peste 20 de plaje de-a lungul coastei dar și cu o moștenire culturală și istorică impresionantă.  Și dacă totuși, nu ti-am stârnit încă curiozitatea, atunci trebuie să știi că bucătăria portugheză este renumită pentru preparatele sale cu fructe de mare, oferindu-ți posibilitatea de a încerca o varietate de opțiuni culinare în restaurantele cochete portugheze.

City center of Faro, capital city of Algarve, Portugal

Madeira

Denumită și „Perla Atlanticului, această destinație exotică vrăjește prin melanjul perfect dintre relaxare și aventură sau tradiție și modernism! Fie că vorbim de peisajele uluitoare, de bucătăria unică în arome și miresme, sau de varietatea de sporturi extreme pe care le poți practică aici, Madeira se ridică la așteptările unei destinații spectaculoase. Dacă vrei să guști din modul de trai al localnicilor, îți recomandăm capitala Madeirei, orașul Funchal, de unde este interzis să pleci fără să vizitezi Grădina Tropicală Monte Palace sau dacă eșți o fire mai activă, te îndemnăm să încerci traseul care duce la Pico Ruivo și să cucerești vârful Pico.

Monte tropical gardens in Funchal town, Madeira island, Portugal

Pentru această destinație, îți recomandăm ca unitate de cazare Melia Madeira Mare Resort & Spa, resort de 5 stele. Profită acum de oferta Early Booking!

Nu mai stă pe gânduri și explorează Portugalia în 2024 cu DERTOUR!

Obiective turistice Lisabona: 5 locuri de vizitat în capitala Portugaliei

Capitala așezată pe țărmul oceanului, cu zeci de obiective turistice demne de trecut în lista locurilor pe care le-ai vizitat, cu o bucătărie delicioasă și clădiri istorice cu o arhitectură impresionantă, te va face să te îndrăgostești negreșit. Inima Portugaliei este preferată de turiști din toate părțile lumii, care vin aici în căutarea climei blânde, a localnicilor primitori și a multitudinii de atracții care pur și simplu îți iau ochii. Citeste in continuare »

Concertele fado – Cele mai frumoase experiente muzicale din Lisabona

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Lisabona este una dintre destinatiile de calatorie preferate ale romanilor in aceste zile. Pana nu demult lasata in umbra vecinei sale mai populare, Spania, insorita Portugalie s-a lasat descoperita din ce in ce mai mult in ultimii ani, devenit una dintre tarile favorite ale calatorilor din intreaga lume. Cu o istorie extrem de bogata (Lisabona este al doilea cel mai vechi oras european, dupa Atena), cu o arhitectura vesela si colorata, cu tramvaie vintage si cu miradouros ce iti prezinta cele mai frumoase privelisti ale cartierelor vechi, Lisabona este un oras care, cu siguranta, merita sa fie vizitat!

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour