IndiaDaca ti-ai dorit vreodata sa ai parte de o experienta inedita intr-o lume coplesitor de haotica dar si incarcata de traditie in acelasi timp, India este locul perfect pentru tine. Fiind una dintre cele mai vizitate din lume, aceasta destinatie iti pune la dispozitie nenumarate obiective turistice. In ceea ce priveste orasele care merita vizitate, echipa Dertour iti recomanda 6 dintre acestea:

New Delhi

In capitala orasului se regaseste esenta intregii tari, elementele traditionale imbinandu-se cu cele moderne si astfel obtinandu-se locul perfect pentru o experienta urbana autentica. In aglomeratia orasului “fara reguli de circulatie”, turistii adesea prefera sa mearga pe jos, transportul in comun fiind foarte solicitat chiar daca este extrem de dezvoltat.

Perceptia europeana despre New Delhi si despre India in general descrie locatia ca fiind murdara si saracacioasa. Totusi, orasul ofera multe obiective turistice, in special spectaculoasa moschee Jama Masjid sau Gurudwara Bangla Sahib. Aceasta destinatie a fost descrisa de multi turisti ca fiind “un loc unic care te transforma iremediabil”, un loc al carei experienta nu se compara cu nimic altceva.

Varanasi

Cunoscut drept centrul credintei Hinduse, Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase locuite de pe Pamant. Orasul se invarte in jurul unui rau considerat sfant care izvoreste din Himalaya – raul Gange. In acest loc traditia, cultura, mirosurile, oamenii si religia, se imbina pentru a crea o experienta extraordinara in cadrul careia ai sansa sa vezi o Indie lipsita de occidentalism. In religia hindusa se crede ca daca te speli in raul Gange ti se vor ierta toate pacatele, iar daca mori in Templul de Aur (acesta poate fi de asemenea sa fie vizitat), sufletul tau va fi eliberat de ciclul continuu al vietii si al mortii.

Cea mai populara activitate pe care o desfasoara turistii aici este plimbarea cu barca pe Gange la rasarit. Nu se poate mentiona un singur obiectiv turistic de vizitat aici, pentru ca intregul oras impreuna cu locuitorii si cu traditiile urmate de acestia sunt un complex obiectiv turistic.

Mumbai

Cunoscut pe vremuri sub denumirea de Bombay, actualul Mumbai este centrul comercial al Indiei. Acest oras este casa culturilor indiene si a diversitatii, invatamantul primar si gimnazial existand pentru cel putin 10 limbi diferite. Aceasta destinatie este o experienta unica intr-un mediu paradoxal in care oamenii bogati locuiesc la un loc cu cei saraci, astfel capatand denumirea de “Orasul extremelor din India”.

Daca alegeti Mumbaiul ca destinatie pentru calatoria in India, nu ratati Queen’s Necklace – lantul hotelier care noaptea arata ca un colier de diamante, sau o excursie la Canary Caves, un celebru parc unde sunt sapate pesteri de vant si de apa direct in granit.

Cat despre mancare, ca sa poti sa faci fata oriunde in India, trebuie sa fii un impatimit al mirodeniilor si al mancarilor cu foarte mult ulei. Daca nu esti un adept al acestui tip de regim alimentar, piata Mira Road este o experienta fascinanata, plina de toate tipurile de fructe exotice, toate proaspat culese.

Plajele din Goa

Se poate ajunge foarte usor aici, folosind trenul care pleaca din Mumbai, iar pretul acestuia ajunge la maxim 100 de lei. Statul se imparte intr-o parte nordica care gazduieste orase cu plaje populare si o parte sudica rurala.

Plajele din Goa sunt cu siguranta destinatia perfecta pentru impatimitii sesiunilor de bronz sau pentru oricine se simte ca acasa in atmosfera de pe plaja. Daca ajungi aici este recomandat sa inchiriezi biciclete pentru a te bucura de cat mai multe din frumusetile oferite de aceasta locatie.

Calcutta

Fiind al doilea cel mai mare oras din India, Calcutta este orasul festivitatilor, acesta gazduind pe parcursul anului foarte multe targuri, evenimente si festivaluri. Se spune ca in Calcutta timpul nu exista, orasul fiind atat de mare si de aglomerat, incat daca vrei sa ajungi dintr-un punct in altul te vei regasi mereu atras de 10 locuri diferite pe o raza de 200 de metri.

Ajunsi aici, turistii sunt fascinati de zona Esplanade, un centru comercial extrem de diversificat cu mii de chipuri si de culori, unde gasesti de la marfa importata pana la lucruri occidentale. Tot ce trebuie sa faci este sa stii sa te targuiesti, astfel incat sa fii multumit atat tu cat si negustorul. De asemenea, orasul pe alocuri modern are numeroase obiective incarcate de istorie, printre care cele mai cunoscute fiind templele hinduse sau Palatul Indian.

Kerla

Statul Kerla este locul in care toate frumusetiile naturii se imbina pentru a alcatui unele peisaje magnifice. Aici, poti sa gasesti atat plaje insorite, cat si lanturi muntoase fabuloase, doar la o aruncatura de bat. O adevarata aventura intre trecut si prezent, Kerla este alegerea ideala pentru o vacanta relaxanta in care sa descoperi cultura hindusa.