riga

Roma, Paris, Milano, Bruxelles si Budapesta sunt orase superbe si au atatea de oferit in materie de obiective turistice, insa nu sunt singurele locuri din Europa care te pot surprinde. Ascunse foarte bine in spatele faimei celor mai sus mentionate stau orasele mici sau capitale europene mai putin populare care pot servi cu usurinta drept destinatie de vacanta pentru viitoarea ta vacanta.

Pentru a varia peisajul turismului european si a-ti face cunostinta si cu alte locuri minunate de pe continent, echipa Dertour iti prezinta 5 destinatii europene la care nu te-ai gandit pana acum, dar vor ajunge cu siguranta pe lista urmatoarelor tale calatorii.

1. Trier, Germania 

trier

*Sursa foto: Christian Mueller/Shutterstock.com

Cel mai vechi oras din Germania, Trier, are numeroase experiente de oferit noilor veniti. Cunoscatorii de vinuri, iubitorii de bere si pasionatii de arhitectura se vor simti ca acasa in Trier. Tot aici poti vizita si doua dintre cele mai vechi biserici ale Germaniei – biserica Liebfrauenkirche si catedrala St. Peter.

2. Genova, Italia

Genova

*Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Cu totii stim ca Italia este un adevarat centru cultural si istoric al Europei cu foarte multe localitati ce merita vizitate macar o data in viata. Daca deja ai bifat orasele cunoscute din Italia precum Roma, Milano, Napoli, Florenta si Pisa, e momentul sa te orientezi catre unul mai putin cunoscut – Genova. Situat in nordul tarii, Genova gazduieste pe meleagurile sale casa in care si-a petrecut copilaria faimosul Christopher Columbus si unele dintre cele mai frumoase resedinte ale nobililor din secolele XVI si XVII situate pe Via Garibaldi.

3. Valletta, Malta

valletta

*Sursa foto: Yuriy Biryukov/Shutterstock.com

Capitala statului Malta este o adevarata bijuterie arhitecturala. Cu o istorie bogata si cultura influentata in mare parte de cea araba, Malta este un mix de traditii si obiceiuri intre Occident si Orient. Stradutele inguste, clima excelenta si marea Mediterana care inconjoara mica asezare au transformat Malta intr-o destinatie edenica.

4. Sevilla, Spania

sevilla

*Sursa foto: Ewais/Shutterstock.com

Atunci cand te gandesti la o vacanta in Spania cel mai probabil primele orase care iti vin in minte sunt Barcelona sau Madrid, insa acestea nu sunt singurele locuri din tara care merita vizitate. Sevilla, de exemplu, este unul dintre cele mai frumoase orase din sudul tarii ce te va incanta cu peisaje splendide si obiective turistice interesante. Cand ajungi in Sevilla, primele lucruri pe care trebuie sa le vezi sunt cu siguranta  Plaza de Espana si Real Alcazar.

5. Riga, Letonia

riga

*Sursa foto:  RossHelen/Shutterstock.com

Cum spuneam si la inceputul articolului, sunt numeroase capitale europene care nu se bucura de popularitatea Parisului sau a Romei, insa exista suficiente motive sa le treci pe lista ta de destinatii. Una dintre aceste capitale este Riga, cel mai mare oras din zona Baltica. Drept dovada pentru mostenirea culturala bogata a acestui oras, Riga a fost numita Capitala Culturala Europeana in anul 2014.