castelul neuschwanstein

Atunci cand decizi sa pleci intr-o aventura catre unul dintre castelele din Germania trebuie sa te pregatesti sa pasesti intr-o alta lume – o lume de poveste in care tot ceea ce lipseste este printul pe cal alb, in rest totul este exact ca in basme.

Situate in varful muntilor, deasupra tuturor caselor ce le inconjoara, castelele germane sunt cunoscute pentru arhitectura deosebita si legendele spumoase tesute in jurul lor. Descopera 5 dintre cele mai frumoase constructii din Germania intr-un top realizat de echipa Dertour.

5. Castelul Schwerin

Schwerin

Sursa foto: UbjsP/Shutterstock.com

Castelul Schwerin este asezat pe o insula ce pluteste deasupra lacului omonim. De-a lungul mai multor secole castelul a servit drept resedinta pentru familia Ducelui de Mecklenburg si a urmasilor sai. Ulterior, castelul si-a schimbat statutul in liceu pedagogic, iar mai apoi a primit rolul de muzeu.

Castelul Schwerin si-a mentinut pana in ziua de astazi statutul de muzeu si este printre cele mai cautate constructii de acest tip din tara, in principal datorita legendei fantomei Petermannchen care ii fascineaza pe turistii pasionati de paranormal.

4. Castelul Hohenschwangau

castelul Hohenschwangau

Sursa foto: Oleg Lopatkin/Shutterstock.com

Castelul Hohenschwangau are un trecut foarte interesant, fiind cumparat de catre regele Maximillian II cand era doar o urma a cladirii impunatoare care este astazi. Ruinele descoperite de Maximilian II au starnit interesul regelui indeosebi datorita locatiei excelente. Castelul a fost reconstruit in timpul domniei regelui german Maximilian II si a fost folosit drept resedinta de vara si de vanatoare.

3. Castelul Eltz

burg eltz

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Burg Eltz este unul dintre cele mai faimoase castele din Germania. Datorita notorietatii castigata prin intermediul retelelor de socializare, castelul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Germania. Constructia este pozitionata pe o bucata imensa de piatra, inconjurata de paduri dese. Atat arhitectura deosebita, cat si peisajele dimprejurul castelului au contribuit la crearea unui loc unic in Europa.

2. Castelul Hohenzollern

castelul Hohenzollern

Sursa foto: clearlens/Shutterstock.com

Castelul Hohenzollern vegheaza asupra pajistilor intinse si dealurilor impadurite din apropiere din varful muntelui Hohenzollern. Construit in secolul al XIX-lea, castelul a fost ridicat la initiativa regelui Frederick William IV  al Prusiei. Astazi, castelul serveste drept muzeu, iar in interiorul sau sunt expuse comori inedite printre care coroane ale regilor Prusiei si uniforma purtata de catre regele Frederick.

1. Castelul Neuschwanstein

castelul neuschwanstein

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Neuschwanstein pare desprins din povestea “Frumoasa si Bestia”, iar in orice moment te astepti sa te intampine la intrare vreunul din faimoasele personaje ale basmului. Neuschwanstein este emblematic pentru Germania, fiind cea mai fotografiata constructie din tara si nu e de mirare ca are atata succes in mediul online, avand in vedere ca arhitectura, designul si detaliile sunt de-a dreptul fabuloase.