Istanbul_HagiaSofiaIstanbulul, singurul oras din lume aflat pe doua continente, te asteapta sa ii descoperi secretele. Un adevarat centru cultural, financiar si economic, Istanbulul este o imbinare intre traditie si noutate, are peisaje spectaculoase, piete cu bucate excelente, targuri de imbracaminte, de bijuterii si de condimente, are baruri si hoteluri de 5 stele, dar si monumente istorice incluse in UNESCO World Heritage. O vacanta in Istanbul iti va implini toate visele – vei avea parte de un oras cosmopolit, de shopping la cel mai inalt nivel, dar si de insule exotice, desprinse din povesti.

Iata detalii…

Istanbul – traditii si exotism

Istanbulul este al treilea oras ca marime din Europa, dupa Londra si Moscova. De-a lungul istoriei, Istanbulul a fost capitala Imperiului Roman, a Imperiului Bizantiv, Latin si Otoman. Turcia si-a proclamat independenta in 1923, iar Istanbulul a devenit Capitala Europeana a Culturii in 2010. In 2012, maretul oras a fost Capitala Europeana a Sporturilor.

Istanbulul are o clima subtropicala umeda. Verile sunt fierbinti, iar iernile blande. In noiembrie, temperaturile sunt cuprinse intre 10 si 15 grade. Cantitatea de precipitatii este destul de redusa in aceasta perioada.

In Turcia secretul mancarurilor excelente este prospetimea produselor. De aceea iti recomandam sa incerci delicatesele preparate in piete, in brutarii sau patiserii fara grija. Iata ce sa mananci: Lahmacun (pizza), Kebap, Mercimek corbasi (supa picanta), Kumpir (cartofi umpluti cu diverse: carne, legume), bea un ceai de menta si mananca o Baklava, iar la bar comanda o cafea turceasca, un vin de Kapadokiya sau o bere Efes. O masa completa pentru doua persoane intr-o piata te va costa intre 8 si 12 euro, iar la restaurant intre 20 si 50 de euro. Partea asiatica a orasului este mai ieftina!

Viata de noapte in minunatul oras este agitata si incantatoare. Multe cluburi, restaurante si sali de spectacole te asteapta sa te distrezi. Iata ce iti recomandam: Anjelique, Blackk, Reina, Sortie, SuAda, Al Jamal, Babylon, Jolly Joker Balans, 360.

Vacanta la Istanbul in noiembrie!

Istanbul-Turkey

Istanbulul este un oras plin de obiective turistice, care merita toata atentia voastra. Iar daca ai la dispozitie un weekend, iata ce iti recomandam sa vezi/faci:

– Viziteaza o baie turceasca autentica – hammam. Unele dintre ele sunt luxoase si extravagante, altele sunt simple si linistite. Insa peste tot vei intalni multa lumina si culoare.

– viziteaza Marele Bazaar si tocmeste-te cu localnicii! Nu rata nici Bazarul Egiptean sau Piata Condimentelor. Este un festin pentru simturi si este al doilea bazar ca marime din Turcia, dupa Grand Bazaar. Este deschis zilnic intre 9 AM si 7 PM, intrarea fiind libera!

– admira si fotografiaza cladirile si bisericile bizantine, arhitectura este renumita in intreaga lume!

– mergi la Sultan Ahmed Mosque.

– traverseaza Podul Galata si mergi in Piata Taksim – este un loc modern si elegant, unde vei gasi cele mai mari hoteluri, dar si baruri, restaurante, mall-uri si cluburi de noapte.

– traverseaza Podul Bosfor si pune-ti o dorinta!

– plimba-te prin Portul Golden Horn la apus.

– descopera Basilica Cisterna, aflata in Sultanahmet, peste drum de Hagia Sofia. Este ca o magie!

– mergi la Topkapi Palace si la Columna lui Constantine. Palatul Topkapi este impresionant, iar din gradinile sale se vad apele Bosforului stralucind la apus. Se afla in Gülhane or Sultanahmetn si este deschis luni, miercuri si duminica, de la 9 AM la 5 PM.

– mergi la un spectacol de muzica si dansuri traditionale, sunt impresionante!

– viziteaza Palatul Dolmabahçe si Biserica St. George.

Moscheea Albastra este un obiectiv foarte important. Se afla in Sultanahmet, intrarea este libera, insa o mica donatie este foarte apreciata. istanbul_blue_mosque

– Mergi intr-o croaziera pe Bosfor si simte profund trecerea de pe un continent pe altul. Privelistile sunt spectaculoase.

– Viziteaza Hagia Sophia, un simbol al Turciei si al arhitecturii bizantine. Se afla in Sultanahmet si este deschisa de marti pana duminica, intre 9 AM si 6 PM.

– daca vrei sa vezi si zona moderna, mergi in districtul business Maslak.

– iti recomandam Muzeul Pera si fortareata Rumeli.

– mergi pe Insulele Büyükada si Heybeliada – vei avea o surpriza: aici nu circula nicio masina, iar atmosfera este magica!

Iata aici oferta Dertour!