*Sursa foto: Delpixel/Shutterstock.com

Cuba este un loc incredibil, in care te vei simti ca si cand te-ai fi teleportat cu o jumatate de secol in urma. Masinile anilor ’50, simbolurile comuniste prezente la tot pasul, atmosfera romantica si aroma inconfundabila a trabucurilor cubaneze te vor face sa te simti intr-o cu totul alta lume.

Strazile oraselor sunt inguste, fatadele caselor colorate iar spiritul latin este prezent la fiecare colt de strada. Fie ca visezi de mult la o destinatie exotica precum Cuba sau ti-ai planificat deja o vacanta in cea mai mare insula din Caraibe, echipa Dertour vine in ajutorul tau cu cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa pleci in aventura vietii tale. Iata care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa pleci in Cuba:

1. Perioada ideala pentru o calatorie in Cuba

Dupa cum probabil stii deja, Cuba este o destinatie pe care o poti vizita aproape in orice perioada a anului, mai putin in sezonul cu risc ridicat de uragane. Daca vrei sa te bucuri de vreme buna, temperaturi ideale pentru un sejur la mare si cat mai putine furtuni, iti recomandam sa te indrepti catre Cuba  incepand cu luna noiembrie, pana prin luna aprilie. Totodata, trebuie sa stii ca in plin sezon te vei confrunta si cu preturi ceva mai mari si cu un numar considerabil de turisti.

In lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie si octombrie sunt asteptate ploi in cantitati mai mari, temperaturi ceva mai ridicate decat in sezonul rece, iar majoritatea resorturilor sunt inchise. Totusi, daca iti doresti sa ajungi in Cuba cu bani putini, acesta este momentul oportun sa vizitezi tara lui Fidel Castro deoarece majoritatea hotelurilor care sunt deschise in sezonul cald au reduceri semnificative de pret, iar drept bonus, vei evita si toata aglomeratia.

2. Rezervarile facute in avans

Fiind vorba de o destinatie indepartata, preturile pentru biletele de avion sunt cu mult mai ridicate decat cele pentru destinatiile europene. Asadar, un truc foarte eficient este sa rezervi din timp atat biletele de avion cat si cazarea. Vei prinde preturi cu mult mai mici decat cele normale si vei putea incepe sa iti organizezi itinerariul cu mult timp inaintea calatoriei.


Consulta in permanenta ofertele Dertour pe site (http://www.dertour.ro/) si profita de ofertele noastre pentru destinatiile exotice. 


3. Itinerariul

Cuba este o destinatie extraordinara de vacanta cu multe obiective de vizitat. Fie ca alegi sa petreci mai multe zile pe plaja sau vrei sa descoperi cat mai multe orase de pe teritoriul insulei, te sfatuim sa iti faci un itinerariu de acasa.  Pentru cei care vor sa petreaca mai mult timp in bataia soarelui si sa se intoarca in tara cu un bronz te invidiat, recomandam urmatoarele plaje: 

  • Playa Ancon, Trinidad
  • Playa Pilar, Cayo Guillermo
  • Playa Paraiso, Cayo Largo del Sur
  • Bahia de Baracoa, Baracoa
  • Cayo Levisa, Pinar del Rio
  • Marea del Portillo, Granma
  • Varadero

Daca esti pasionat de cultura, istorie si arhitectura si esti dornic sa cunosti cat mai mult din spiritul latin ce zace pe strazile cubaneze, iti recomandam sa explorezi urmatoarele locuri:

  • Havana
  • Vinales (3 ore de mers cu masina din Havana)
  • Varadero (2 ore de mers cu masina din Havana)
  • Cienfuegos (3 ore de mers cu masina din Havana)
  • Trinidad (4 ore de mers cu masina din Havana)
  • Santa Clara (3 ore de mers cu masina din Havana)
  • Camaguey (6 ore de mers cu masina din Havana)
  • Santiago (11 ore de mers cu masina din Havana)
  • Baracoa (12 ore de mers cu masina din Havana)

*Durata calatoriei este mentionata cu aproximatie si valabila pentru distantele parcurse cu masina personala sau taxi. Daca decizi sa faci legatura intre orase cu autobuzul, durata calatoriei va creste considerabil.

4.  Actele necesare plecarii in Cuba

Conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe, cetatenii romani care vor sa viziteze Cuba au nevoie de viza de intrare. Viza se poate obtine la ambasada si consulatele Cubei in strainatate si este valabila 30 de zile. Prelungirea vizei se face numai de catre autoritatile cubaneze, in urma aprobarii institutiilor competente.

5.  Bagajul

Impacheteaza din timp! O vacanta in Cuba se intinde pe cel putin 5-7 zile, iar o astfel de expeditie are nevoie de o pregatire mai amanuntita a bagajului. Asigura-te ca iti iei de acasa toate obiectele de uz personal, cat mai multe creme cu protectie solara si costumul de baie preferat. Pe langa asta, nu uita sa iti iei medicamente pentru cazurile de urgenta, o palarie mare cu care sa te protejezi impotriva  soarelui si cartile favorite.

Pont: Pune in bagaj si adaptorul pentru prize. 

6. Confirmarile

Printeaza toate confirmarile si rezervarile facute online. Indiferent ca vorbim despre cazare, bilete de avion sau alte tipuri de rezervari. In Cuba lucrurile nu sunt foarte avansate cand vine vorba de tehnologie si cel mai bine ar fi sa le ai pe hartie ca sa nu ai parte de surprize neplacute.

7.  Moneda

In Cuba exista doua monede oficiale: peso cubanez (CUP) si peso convertible (CUC).  Turistii folosesc in principal CUC, moneda care poate fi cumparata la intrarea in tara. E bine de stiut ca pentru dolarii americani se percepe un comision de schimbare mai mare decat pentru celelalte moneda. Daca vrei sa eviti aceasta taxa, schimba CUC cu euro.


Iti surade idea unei vacante in Cuba? Iata care sunt ofertele Dertour pentru aceasta destinatie exotica – http://www.dertour.ro/destinatie/cuba