*Sursa foto: GagliardiImages / Shutterstock.com

Steagul albastru este o distinctie care se acorda in fiecare an plajelor de catre un juriu international care tine cont de mai multe criterii legate de calitatea apei, serviciile oferite, securitatea pe plaja si conservarea mediului inconjurator. Plajele care detin steagul albastru sunt cunoscute ca fiind cele mai bune destinatii, iar turistii sunt prezenti in orice loc care apare pe prestigioasa lista.

Printre destinatiile europene care se regasesc in lista se afla numeroase plaje din Cipru, Grecia, Spania si Italia, in timp ce in Romania o singura plaja a primit renumita distinctie – Plaja Vega Vintage din Mamaia.  Totusi, un steag albastru nu inseamna cel mai fin nisip sau cea mai cristalina apa, asa ca nu exista niciun motiv care sa te determine sa ocolesti litoralul romanesc. Pana la discutia despre plajele din Romania, iti prezentam cele mai frumoase plaje europene care au primit steagul albastru:

1. Polignano a Mare, Italia

Premiata in 2008 si 2009 cu steagul albastru care confirma calitatea serviciilor oferite, plaja de la Polignano a Mare este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta din zona Apulia. Peisajele de vis, culoarea incredibila a apei si curatenia plajei te vor face sa indragesti pe loc acest coltisor de rai.

2. Monastiraki, Grecia

In anul 2016 au fost aproape 400 de plaje grecesti premiate cu steagul albastru, iar printre ele s-a aflat si plaja Monastiraki din zona Doridos. Rasfata-te la soare pe una dintre cele mai splendide plaje din Grecia si asigura-te ca nu ratezi nicio ocazie sa explorezi imprejurimile.

3. Zlatni rat, Croatia

Zlatni rat este cu siguranta cea mai populara plaja din Croatia. Datorita formei sale neobisnuite si nisipului fin ce se contureaza cu ajutorul valurilor, plaja din insula Brac este principala atractie turistica din zona. Descopera si tu frumusetea aparte a acestei plaje si lasa-te fermecat de privelistile din jur.

4. Botany Bay, Anglia

Total diferita de plajele anterior mentionate, Botany Bay este desprinsa parca dintr-un cadru al unui film science fiction. Cu formatiuni inalte din roca si nisip fin la baza lor, Botany Bay pare locul ideal pentru a petrece un weekend linistit intr-un cadru feeric.

5. Blue Lagoon, Tara Galilor

Cum spuneam si la inceputul articolului, steagul albastru nu garanteaza nisip fin si apa cristalina. Cel mai bun exemplu ar fi Blue Lagoon din Tara Galilor care este departe de imaginea pe care foarte multi si-o inchipui atunci cand se gandesc la prestigioasa distinctie. Blue Lagoon este o plaja stancoasa superba care merita vizitata de catre cei care vor sa faca o plimbare linistita sau sa admire natura in forma sa pura.

6. Achmelvich Bay, Scotia

Ramanem pe teritoriul Regatului Unit si va prezentam o plaja superba din Scotia: Achmelvich Bay; surprinzator de linistita, avand in vedere agitatia continua si veselia molipsitoare a scotienilor, Achmelvich Bay este un loc retras, potrivit pentru momentele in care vrei sa fii singur si sa te relaxezi in mijlocul naturii.

7. Maspalomas, Spania

Spania este campioana absoluta in materie de plaje cu steag albastru. Pe teritoriul spaniol se afla nu mai putin de 500 de plaje premiate cu steagul albastru. Printre ele se afla plaja Maspalomas din Gran Canaria.  Peste 12 kilometri de nisip alb inconjurat de peisaje de vis te asteapta sa le descoperi!

8. Es Trenc, Mallorca, Spania

Votata de nenumarate ori drept cea mai buna plaja din tara, Es Trenc reprezinta paradisul pentru iubitorii de plaja. Dunele albe de nisip se impletesc perfect cu apele cristaline si formeaza o priveliste incredibila, care te va lasa fara cuvinte.

9.  Plage de Gatseau, Franta

Ne mutam din Spania la vecinii francezi care au o plaja superba inconjurata de pini si arbusti. Daca iti doresti o experienta unica, pe o plaja mai putin populata, te poti aventura pe Plage de Gatseau. Iti garantam ca nu vei fi dezamagit.

10. Beau Rivage, Franta

Am lasat ce e mai bun la urma! Plaja Beau Rivage se afla in apropierea orasului Nisa si este unul din locurile care iti vor ramane in minte indiferent de cate alte plaje vei mai vedea dupa. Vesnic insorita, plaja de langa Nisa este locul ideal pentru un sejur relaxant si linistitor.


Te tenteaza macar unul dintre locurile prezentate mai sus? Intra in legatura cu un reprezentant Dertour si planifica-ti vacanta visurilor tale. Detalii pe www.dertour.ro