*Sursa foto:  Khoroshunova Olga/Shutterstock.com

Mauritius este o mica insula din Oceanul Indian, situata la est de Madagascar si sud-est de Seychelles. Descoperita in secolul al IX-lea de navele arabe, Mauritius era la vremea aceea o insula nelocuita bogata in vegetatie si plina de locuri superbe. De atunci si pana acum lucrurile s-au schimbat considerabil, in zilele noastre Mauritius fiind una dintre cele mai cautate destinatii exotice din Oceanul Indian. Plajele-i intinse, soarele mai tot timpul prezent pe cer si unitatile de cazare exclusiviste au ajutat Mauritius sa devina o destinatie populara mai ales in randul indragostitilor.  Iti surade idea unei vacanta in indepartata insula? Iata 6 motive pentru care sa profiti chiar acum de una dintre ofertele Dertour.

1. Clima prietenoasa

Temperaturile care se inregistreaza in Mauritius sunt principalul motiv pentru care aceasta insula este o destinatie cu caracter permanent. Cu veri calduroase si umede si ierni blande, Mauritius poate fi vizitat aproape in orice luna a anului.  Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza intotdeauna pe coasta de vest, iar decembrie, ianuarie si februarie sunt cele mai calduroase luni din an.

2. Bucataria bogata in preparate delicioase

Si indiferent de cat de cald si frumos ar fi, daca nu-i mancarea buna parca nimic nu-ti merge bine. Nu e si cazul insulei Mauritius deoarece aici gastronomia locala este impanzita de preparate delicioase, cel mai cunoscut fiind curry-ul cu vita. Testeaza cat mai multe dintre felurile de mancare traditionale si descopera care este favoritul tau.

3. Lagunele superbe din jurul insulei

Daca esti mare iubitor de natura, atunci Mauritius este locul pentru tine. Vegetatia luxurianta si apele cristaline adapostesc numeroase  vietuitoare printre care se numara si cateva specii protejate. Imagineaza-ti cum arata apusul intr-un loc in care stelele de mare si diferite tipuri de pesti  se pierd prin imensitatea albastra brazdata de corali multicolori, iar cerul in zeci de culori completeaza tablou perfect  … de vis!

4. Plajele intinse

Si daca tot am vorbit de peisajele care pot fi admirate pe insula Mauritius nu puteam sa omitem plajele ce pot fi gasite pe suprafate extinse in tot felul de culori si forme. Nisipul auriu imbraca coasta mangaiata de valurile azurii si creaza impreuna cu acestea o priveliste nemaipomenita. Cele  mai cunoscute plaje din Mauritius sunt Trou aux Biches, Belle Mare Plage si Flic en Flac.

5. Atmosfera romantica

Mauritius este o destinatie preferata indeosebi de cupluri, in special pentru luna de miere. Chiar daca a trecut ceva timp de la nunta, nu este inca timpul pierdut pentru o vacanta romantica intr-o destinatie exotica. Alege Mauritius si bucura-te de o multime de activitati disponibile precum plimbari cu barca, cina romantica si scufundari alaturi de creaturi marine.