*Sursa foto:  emperorcosar/Shutterstock.com

Calatoriile au devenit in ultimul timp un hobby extrem de comun, din ce in ce mai multe persoane orientandu-se catre investirea resurselor lor in experiente si mai putin in bunuri materiale. Totusi, ce te faci atunci cand dorul de duca este mai mare decat bugetul alocat vacantelor?! Echipa Dertour iti prezinta cateva sfaturi care te vor ajuta sa economisesti bani pentru destinatia visurilor tale si nu numai. Iata despre ce este vorba:

Economisirea banilor, ca si orice alt obicei, necesita timp, rabdare, multa vointa si un plan foarte bun de “atac”. Pentru inceput, trebuie sa ai foarte bine definit telul pe care il vizezi deoarece tentatia de a cheltui banii atunci cand ii ai este foarte mare si daca scopul pentru care economisesti nu este suficient de serios, atunci adio planuri de economisire. Dupa ce ai stabilit foarte clar care este obiectivul tau (in cazul nostru, care este destinatia dorita – daca nu stii inca unde sa calatoresti, iti recomandam sa arunci un ochi peste lista de destinatii exotice de aici), urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa ai un plan.

Planul de economisire trebuie sa cuprinda o estimare realista a veniturilor de care poti sa te lipsesti pentru o perioada lunga de timp si un calendar in care sa notezi in fiecare luna cat ai reusit sa pui deoparte. De asemenea, ca telul sa fie atins, este important sa specifici la inceputul planului si o data finala la care iti propui sa ai toti banii necesari. Odata stabilite toate acestea, sa incepem cu modalitatile de economisire:

1. Vaneaza ofertele

Pare un truc vechi de cand e lumea, insa inca sunt foarte multi turisti care nu urmaresc perioadele cu reduceri. De pilda, daca iti este gandul la o vacanta in Singapore, acum ai ocazia sa petreci un Revelion de poveste in Singapore si Malaezia. Tot ce trebuie sa faci este sa iti rezervi din timp vacanta si vei profita de super preturi pentru super destinatiile la care visezi.

* Circuitul mentionat se intinde pe o perioada de 9 nopti si 10 zile intre 29 decembrie 2017 si 9 ianuarie 2018. Pretul sejurului este de 1999 euro de persoana si cuprinde 9 nopti de cazare cu mic dejun inclus, 3 mese de pranz si o cina, biletele de avion, bagaj de cala si bagaj de cabina, transferuri aeroport-hotel-aeroport si bilete la spectacolul Wings of Time. Mai multe detalii si rezervari pe http://www.dertour.ro/revelion-singapore-kuala-lumpur/

2. Alege sa vizitezi destinatia visurilor tale in extra-sezon

In extra-sezon beneficiiezi nu numai de preturi excelente, ci si de intimitate mai mare, caci majoritatea turistilor ocolesc destinatiile exotice in extra-sezon si lasa loc liber pentru adevaratii aventurieri. Daca ti-a placut mereu sa fii deosebit si sa fii impotriva curentului, te poti orienta catre o perioada mai putin populara in care vremea sa fie placuta si numarul turistilor sa fie considerabil mai mic.

De exemplu, Punta Cana este invadata de turisti de la jumatatea lui iunie pana spre sfarsitul lunii august si de la inceputul lui decembrie pana in aprilie. Cum de prin august pana prin noiembrie Punta Cana trece prin sezonul uraganelor in care temperaturile sunt placute, insa ploile isi fac mai mereu aparitia, iti recomandam sa te indrepti catre acest paradis exotic in lunile aprilie si mai cand soarele este mai mereu prezent pe cer, iar preturile sunt mult mai mici decat in timpul verii.

*Vezi aici ofertele pentru Punta Cana 

3. Renunta la bagajul de cala

Am cunoscut oameni care n-ar fi putut niciodata sa-si inchipuie ca vor putea calatori doar cu un bagaj de cabina pentru o saptamana si totusi au facut-o fara prea mari eforturi. Astfel, au reusit sa economiseasca o suma frumusica de bani si au scutit si cateva dureri de spate ingozitoare si alte cateva minute bune pierdute la banda de asteptat bagaje.

4. Apeleaza la un expert

Oricat de bun ai fi intr-ale cercetarii, sfatul unui expert nu strica niciodata, mai ales daca este vorba despre o destinatie indepartata. Apeleaza cu incredere la expertii Dertour si scuteste ore bune de cautari interminabile si asigura-te ca stai deoparte de orice pericol.

*Suna la 031.438.73.21 sau lasa-ne un mesaj pe oferte@dertour.ro, iar noi ne vom asigura ca vei avea parte de o vacanta de poveste, asa cum ti-ai dorit.

5. Cauta-ti un partener de calatorie

Daca stii deja cu cine o sa calatoresti, asigura-te ca va sprijiniti unul pe celalalt atunci cand vine vorba de economisit. Faceti rezumatul la finalul fiecarei luni si incurajati-va reciproc pentru a obtine cele mai bune rezultate. In cazul in care inca nu ti-ai gasit un partener de calatorie, sfatul nostru este sa te grabesti deoarece nimic nu este mai frumos decat vacantele in doi.

Acestea fiind spune, noi speram ca ti-am fost de ajutor si ca te-am adus cu un pas mai aproape de vacanta visurilor tale. Daca vrei sa afli primul de ofertele noastre, verifica regulat dertour.ro sau aboneaza-te la newsletter.