Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: istanbul

Marele Bazar din Istanbul, una dintre cele mai vechi piețe acoperite din lume

Sursa foto: Prophotoo/Shutterstock.com

Marele Bazar din Istanbul este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe acoperite din lume, întinzându-se pe 61 de străzi și adăpostind peste 4000 de magazine ce atrag între 250 000 și 400 000 de vizitatori zilnic.

Citeste in continuare »

Top destinatii recomandate de weekend

Ce poate fi mai reconfortant decat un weekend intr-un oras european, plin de tentatii de toate felurile si pentru toate preferintele, care sa te faca sa uiti de vremea rece de afara si sa-ti incarce bateriile pana la primavara? Iti propun cateva destinatii de cucerit sau de “aprofundat” in aceasta perioada, indiferent daca esti pasionat de cultura, istorie, arta sau arhitectura, vrei doar sa te bucuri de un pic de exotism sau din toate cate putin. Citeste in continuare »

Istanbul – traditii si exotism. Vacanta la Istanbul in noiembrie!

Istanbul_HagiaSofiaIstanbulul, singurul oras din lume aflat pe doua continente, te asteapta sa ii descoperi secretele. Un adevarat centru cultural, financiar si economic, Istanbulul este o imbinare intre traditie si noutate, are peisaje spectaculoase, piete cu bucate excelente, targuri de imbracaminte, de bijuterii si de condimente, are baruri si hoteluri de 5 stele, dar si monumente istorice incluse in UNESCO World Heritage. O vacanta in Istanbul iti va implini toate visele – vei avea parte de un oras cosmopolit, de shopping la cel mai inalt nivel, dar si de insule exotice, desprinse din povesti.

Iata detalii… Citeste in continuare »

Iata ce sa NU faci in Istanbul!

Istanbulul este singurul oras din lume aflat pe doua continente, este maret, multi cultural si impresionant. Fie ca vrei sa mergi intr-un city break in Istanbul, fie ca esti in trecere spre una dintre statiunile celebre ale Turciei, noi iti oferim cateva sfaturi despre ce sa NU faci in Istanbul…

Citeste in continuare »

5 Restaurante elegante in Instanbul

Daca in aceasta vara ti-ai propus sa mergi in Turcia in vacanta, fie ca esti in drum spre unul dintre resorturile celebre din tara, fie ca esti intr-un circuit al oraselor istorice, opreste-te in Istanbul macar pentru cateva zile. Superbul oras de pe doua continente are multe de oferit. Iar printre atractii se numara si restaurante romantice, elegante, cu o bucatarie excelenta. Iata 5 restaurante din Istanbul pe care sa nu le ratezi…

Citeste in continuare »

1 Mai in Istanbul

Istanbul, cunoscut ca si Constantinopole in trecut, are o populatie de 14 milioane de locuitori, fiind a 3-a cea mai mare zona metropolitana a Europei, dupa Londra si Moscova. Istanbulul este un important centru cultural, comercial si financiar, este singurul din lume care se intinde pe doua continente, iar anul acesta va fi Capitala Europeana a Sporturilor. Centrul istoric al orasului este inclus pe lista UNESCO World Heritage. Daca vei alege sa petreci o vacanta la Istanbul vei avea parte de tot ce ai visat: cultura, arta, peisaje spectaculoase, restaurante si hoteluri elegante.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour