*Sursa foto: Standret/Shutterstock.com

Turcia este unul dintre cele mai bogate teritorii din punct de vedere istoric si cultural. Acest pamant situat astazi intre doua continente a dat nastere mai multor imperii puternice precum Imperiul Hitit, Imperiul Roman si cel Otoman. Aici s-au petrecut numeroase lupte cunoscute sau mai putin cunoscute, cea mai faimoasa fiind cea din orasul Troia.


Viziteaza acest taram plin de locuri uimitoare cu ajutorul Dertour. Intra in legatura cu unul dintre reprezentantii nostri si stabileste toate detaliile vacantei tale de vis. Detalii la 031.438.73.21 sau oferte@dertour.ro. 


Revenind in zilele noastre, Turcia este o tara cu oportunitati incredibile in domeniul turistic, o tara in care au fost conservate excelent majoritatea monumetelor si situri arheologice si transformate mai apoi in atractii turistice.  Turcia este un teritoriul al monumentelor istorice recunoscute la nivel mondial, majoritatea fiind incluse in Patrimoniul UNESCO. Iata care sunt cele mai uimitoare locuri protejate de lege de pe teritoriul Turciei:

  • Hierapolis -Pamukkale

*Sursa foto: Serghei Starus/Shutterstock.com

In regiunea Denizli, in sud-vestul Turiciei, se afla un loc spectaculos ce atrage anual milioane de turisti. Apa ce se prelinge pe terasele formate din tuf calcaros a dat nastere unor “mini-piscine” de culoarea alba care fascineaza fiecare vizitator care ajunge in Pamukkale. Proprietatile apelor de aici au fost recunoscute inca din vremea greco-romanilor, acestia folosind apa pentru baile termale la care luau parte persoanele importante de la acele vremuri.

  • Moscheea Selimiye

*Sursa foto:  nexus 7/Shutterstock.com

Moscheea Selimiye este punctul principal de atractie turistica din aria protejata de la Edirne, oras antic situat in apropierea granitelor cu Grecia si Bulgaria. Construita intre 1569 si 1575, moscheea este creatia renumitului arhitect Mimar Sinan. Arhitectul spunea despre aceasta cladirea ca este cea mai buna lucrare a sa. Atat exteriorul cat si interiorul impresioneaza vizual prin dimensiuni, design si atentia sporita la detalii. Cele patru minarete subtiri ajung pana la 82 de metri inaltime si domina cerul orasului Edirne.

  • Parcul National Goreme si Cappadocia

*Sursa foto: gumbao/Shutterstock.com

Una dintre cele mai in voga destinatii ale momentului in Turcia o reprezinta Cappadocia. Aceasta regiune care pare desprinsa din vremuri de mult apuse a fost locuita inca din vremea Epocii Bronzului. Situat in centrul tarii, parcul national Goreme este cunoscut pentru formatiunile inalte si pesterile ce dateaza din cele mai vechi timpuri ale omenirii.  Acest peisaj sublim poate fi astazi admirat de sus, de la bordul unui balon cu aer cald.

  • Hattusha: Capitala Hititilor

*Sursa foto: Cem OZER/Shutterstock.com

Din jurul anului 1600 pana in anul 1180 i.Hr, hititii au reprezentat un imperiu puternic ce ocupa aproape tot teritoriul Turciei de astazi. Capitala lor, Hattusha, se afla astazi langa orasul Bogazkale, in partea central-nordica a tarii. Capitala imperiul antic a fost construita in varful unui deal si prevazuta cu o serie de pereti protectori si cateva porti din piatra sculptate, cea mai bine conservata fiind Poarta Leului – prezentata in fotografia de mai sus.

  • Partile istorice ale orasului Istanbul

*Sursa foto: Luciano Mortula – LGM/Shutterstock.com

Istanbul este cel mai cunoscut oras turcesc, fiind un important centru cultural, economic, istoric si turistic. Cu numeroasele obiective turistice gazduite pe teritoriul sau, Istanbul se bucura de un numar ridicat de turisti in orice sezon al anului. Istoria bogata a acestei asezari a atras de la sine dorinta de a proteja si conserva cat mai multe parti importante din acest oras. Astfel, in patrimoniul UNESCO sunt incluse patru zone diferite ale orasului:

  • Parcul Arheologic, incluzand Moscheea Albastra, Palatul Topkapi si Hipodromul At Meydani.
  • Cartierul Suleymaniye, incluzand Moscheele Sehzade si Suleymaniye si Apeductul lui Valens.
  • Cartierul Zeyrek
  • Zona din jurul Ramparts

Vacanta ta in Turcia este la doar un click distanta. Verifica ofertele Dertour pentru litoralul turcesc si profita de ocazie sa vizitezi si alte obiective turistice precum cele prezentate mai sus. Consulta lista completa a ofertelor: