*Sursa foto: Travel landscapes/Shutterstock.com

Sri Lanka este un teritoriu situat la sud de India, plin de vegetatie luxurianta si animale exotice. Cei care au vizitat atat Sri Lanka, cat si India povestesc despre cea dintai ca ar fi o sora mai mica a Indiei, cu mai multa verdeata si oameni mai fericiti. Atractia principala a acestui stat ce ocupa o suprafata egala cu o treime din cea a Romaniei o reprezinta familiile de elefanti ce se adapostesc pe mica insula. Descopera unul dintre cele mai inedite teritorii din sudul Asiei si porneste cu noi intr-o aventura de neuitat.


Intra in contanct cu unul dintre expertii Dertour si planifica-ti acum viitoarea ta vacanta in Sri Lanka. Ne poti gasi la numarul de telefon   031 438 73 21 sau la urmatoarea adresa de email – oferte@dertour.ro.


Sri Lanka, cunoscuta in trecut ca Ceylon, este un mic stat independent ce s-a remarcat in peisajul turistic datorita experientelor uimitoare de care turistii pot avea parte odata ajunsi aici. Fie ca esti in cautarea unei destinatii exotice in care sa te poti relaxa pe plaja sau, dimpotriva, iti doresti o locatie vibranta in care sa te bucuri de cat mai multe activitati incredibile, Sri Lanka este locul potrivit. Aici te poti bucura de plajele cu nisip fin, de albastrul infinit al oceanului, de viata salbatica dimprejurul oraselor, de un tur printre ruinele antice, de drumetii prin locuri spectaculoase sau de o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra padurilor inverzite.

*Sursa foto: shutterlk/Shutterstock.com

Sri Lanka este un paradis nealterat de progresul tehnologic si dorinta continua de expansiune a marilor centre comerciale si industriale. Sri Lanka se prezinta ca un teren virgin, asemanator cu imaginea pe care o puteai admira in orice colt al lumii acum cateva sute de ani. In Sri Lanka, parca timpul s-a oprit si nu mai vrea sa porneasca din loc. Fermecator, peisajul natural din Sri Lanka iti va taia rasuflarea in nenumarate randuri si te va face sa-ti doresti sa poti sa ramai acolo pentru totdeauna.

Daca te gandesti sa iti iei o pauza de la rutina zilnica si sa petreci cateva zile in mijlocul naturii, Sri Lanka este alegerea ideala. Desi este situata la mii de kilometri distanta, drumul si efortul facut vor fi rasplatite in clipa in care vei pasi pe pamantul aflat in sudul Indiei. Cu influente puternice din partea vecinilor de la nord, localnicii din Sri Lanka au numeroase tehnici de relaxare si vindecare transmise din generatie in generatie.

Desi este cunoscuta drept o destinatie de relaxare, in care te poti reconecta cu natura prin diversele activitati interprinse in timpul sejurului, Sri Lanka poate reprezenta si o adevarata aventura pentru turistii mai curajosi. Pe langa drumetiile pe care le poti efectua pe trasee care mai de care mai spectaculoase, te poti avanta intr-o cursa de rafting, poti cunoaste toate secretele junglei sau poti practica unele sporturi nautice. Adrenalina si distractia te vor insoti pe tot parcursul vacantei si toate activitatile se vor transforma in povesti de spus nepotilor si stranepotilor.

*Sursa foto: PhilipYb Studio/Shutterstock.com

De departe, cea mai mare atractie turistica a acestui loc o reprezinta familiile de elefanti. Fascinati de impresionantele mamifere, turistii vin zilnic in rezervatiile din Sri Lanka pentru a admira frumoasele animale. Timizi la inceput, dar incantati peste masura, turistii care ajung sa stea atat de aproape de un elefant sunt impresionati de frumusetea, inteligenta si afectiunea acestor animale. Dupa ce au fost contestate in nenumarate randuri, plimbarile pe spatele elefantilor sunt din ce in ce mai putin cautate de turisti, iar majoritatea prefera sa admire mamiferele in ariile protejate.

Cele mai cunoscute rezervatii in care pot fi intalnite exemplare de elefanti sunt Parcul National Udawalawe si Parcul National Minneriya. Udawalawe este situat la 180 de kilometri de capitala statului, Colombo, si este cunoscuta pentru numarul impresionant de elefanti ce se adapostesc aici. In Parcul Natioal Minneriya se pot gasi peste 24 de specii de mamifere,170 de specii de pasari si peste 300 de exemplare de elefanti. Situat in nordul capitalei, la aproximativ 180 de kilometri, Minneriya este cu siguranta unul dintre locurile in care vrei sa ajungi in timpul sederii tale in Sri Lanka.


Daca iti doresti sa faci o vizita elefantilor, nu mai sta pe ganduri si transforma-ti visul in realitate! Ia legatura cu unul dintre reprezentantii Dertour si planica-ti calatoria vietii tale. Telefon: 031 438 73 21.