BanskoCopyright foto: Nataliya Nazarova/shutterstock

Vecinii de la sud de Dunare ne imbie, atat vara, cat si iarna, cu oferte turistice de neratat care combina servicii de foarte buna calitate cu preturi mici. 

De regula, principalele destinatii de vacanta ale vecinilor din sud sunt Bansko, atunci cand temperaturile scad si zapada isi intra in drepturi sau numeroasele statiuni de pe litoral, atunci cand soarele stapaneste cu autoritate cerul.

Locul nu mai conteaza, insa, atunci cand este vorba despre petrecerea de Revelion. Hotelierii din tara vecina sunt mai mult decat incantati sa asigure experiente unice, indiferent ca mergi la mare sau la munte, in asa fel incat iti este aproape imposibil sa nu iti insusesti o minivacanta in Bansko, Balcic, Nisipurile de Aur sau Constantin si Elena.

Revelionul la mare, in Bulgaria

VarnaCopyright foto: Irina Afonskaya/shutterstock

De regula, un revelion pe malul marii nu pare a fi atat de inspirat. Marea este rece, briza nu este intocmai placuta, iar peisajele par dezolante fara numarul urias de turisti. Chiar si asa, in noaptea dintre ani, hotelierii din statiuni precum Nisipurile de Aur sau Costantin si Elena pregatesc momente deosebite.

Cu preturi excelente, chiar si pentru cei mai zgarciti dintre noi, hotelurile asigura mese festive, programe folclorice foarte interesante si o multime de avantaje.

Litoralul Bulgaresc este perfect pentru cateva zile de relaxare si delectare cu cele mai bune preparate, dar si pentru numeroasele obiective turistice. Aproape orice statiune ofera cateva puncte de interes:

  • In Nessebar poti vizita vechiul oras Nessebar care se afla pe o peninsula din Marea Neagra si are peste 5.000 de ani vechime.
  • In Balchik poti descoperi o multime de obiective, cum ar fi Gradina Botanica ce apartine castelului Reginei Maria sau muzeul de Istorie.
  • In Varna poti sa descoperi delfinariul, Ruinele Pobiti Kamani sau Muzeul Marinei;
  • In Nisipurile de Aur si Constantin si Elena ai de vizitat  biserici seculare si peisaje deosebite.

Pe langa asta, cerul se va colora in mii de artificii, indiferent de destinatia pe care o alegi de Revelion.

Revelionul la munte in Bulgaria

BanskoCopyright foto: Ju1978/shutterstock

Cand vorbim despre munte in Bulgaria vorbim, de fapt, despre Bansko. Este cea mai mare statiune de ski din tara si iti ofera tot ceea ce ai putea avea nevoie intr-o vacanta perfecta de iarna. De la partii spectaculoase pana la peisaje deosebite, toate par sa se fi strans in jurul acestei statiuni. Nu discreditam cu nimic statiunile din Romania, insa Bansko ofera un avantaj substantial: este o varianta mai ieftina.

De regula, drumul din Bucuresti pana in statiunea montana a bulgarior dureaza pana in 8 ore, iar pretul este unul relativ mic.

De Revelion, mai multe hoteluri si unitati de cazare ofera servicii complete, cu mese festive, cu programe artistice si cu adevarate delicii bulgaresti.

Atunci cand vine vorba despre vizitat, Bansko ofera cateva optiuni de luat in calcul:

  • Parcul National Pirin. Este un adevarat tablou natural, inclus pe lista UNESCO gratie arborilor seculari, a pesterilor si a vestigiilor istorice. Daca vrei sa il vizitezi in perioada de iarna este bine sa fii foarte bine echipat.
  • Ruinele fortaretelor antice din Staroto Gradishte.
  • Biserica st. Trinity si Turnul cu Ceas, care pot fi vizitate chiar in orasul Bansko.

Cateva zile in aceasta statiune a bulgarilor par a fi o alegere inteleapta. Cu plimbari pe strazile foarte frumoase ale orasului, sesiuni de ski pe partiile bine dotate si oferte impresionante din partea hotelierilor, Revelionul petrecut la vecini se contureaza a fi unul foarte placut.