BanskoNu este niciun secret in faptul ca vecinii de la sud de Dunare stiu sa faca turism. Cunoscuti mai degraba pentru statiunile de la malul Marii Negre, bulgarii au oferte deosebite si in ceea ce priveste statiunile montane.

Statiunea Banskco, spre exemplu, se ridica la standardele din vest in ceea ce priveste ofertele de cazare si avantajele oferite schiorilor, insa preturile percepute de hotelieri si de furnizorii de servicii sunt de cateva ori mai mici.

Nu este de mirare faptul ca multi romani aleg sa schieze in Bansko in detrimentul statiunilor din Carpatii nostri.

Prin ce se remarca statiunea bulgara?

Ajuns in Bansko, vei descoperi peisaje deosebite, o atmosfera degajata si atractii turistice in care pot fi identificate numeroase monumente culturale. Foarte atractiva este si partea culinara a statiunii, tavernele din zona oferind mancaruri delicioase.

Pentru schiori, Bansko este un adevarat paradis. Ofera o zona schiabila cu 65 de km de partii si dotari deosebite, cum ar fi nocturna, teleskiuri, tunuri de zapada care asigura un strat constant indiferent de starea vremii si posibilitatea de a inchiria echipamente de ski.

De asemenea, tot in statiunea bulgara poti gasi si primul fun park din Balcani, destinat tuturor celor care iubesc sporturile de iarna extreme.

Unde te cazezi in Bansko?

Daca te-ai convins ca statiunea bulgara este o solutie de luat in calcul pentru vacantele tale de iarna, trebuie sa stii unde vei sta. Din fericire, Dertour iti ofera o multime de unitati de cazare de unde poti alege. Iata numai o parte dintre ele:

Hotelul St Ivan RilskiIvan Rilski

Este un hotel de 4 stele care reuseste sa ofere servicii de buna calitate, fiind amplasat intr-o zona deosebita. Hotelul este modern si este dotat cu toate facilitatile de care ar putea avea nevoie un turist in cautarea relaxarii: sala de sport, sauna, baie cu aburi si chiar masaj.

Hotelul Kempinski Grand ArenaKempinsky Grand Arena

Este un alt hotel de 4 stele care asigura o vacanta deosebita pentru toti cei care ajung in Bansko. Un punct forte al acestui hotel este partea culinara. Acesta beneficiaza de 2 restaurante, un Sushi Bar si un Lobby Bar, unde poti descoperi adevarate delicii.

Chiar daca nu esti un pasionat al sporturilor de iarna, hotelul Kempinski Grand Arena iti ofera o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber. Astfel, te poti rasfata la piscina sau la centrul welness, poti merge la sala sau poti juca tenis.

Redenka Holiday ClubRedenka Holiday Club

Un aspect extrem de interesant in ceea ce priveste statiuna Bansko, este faptul ca are o multime de hoteluri de 4 stele. Pe langa cele prezentate mai sus, se evidentiaza si hotelul Redenka, considerat a fi o adevarata bijutere a statiunii. Cu cele 87 de camere luxoase si cele 43 de vile care pot fi inchiriate, hotelul isi primeste turistii in cele mai bune conditii posibile: jacuzzi, sauna, masaj sau piscina, toate se gasesc in incinta complexului.

Ajuns aici, vie putea juca tenis de amp si darts, te vei bucura de prezenta prietenilor la pool bar sau la cafenea si vei practica sporturile de iarna preferate, in conditiile in care partia este foarte aproape.

Snow PloughHotel Snow Plough

Pentru toti cei care prefera o unitate de cazare mai modesta, care sa ofere totusi servicii de buna calitate, exista Snow Plough. Cele doua stele ale hotelului asigura servicii de buna calitate in apartamente dotate cu tv, frigider si incalzirea centrala. Poti servi micul dejun in apartament si beneficiezi de transfer rapid pana la telegondola.

Cazandu-te la acest hotel beneficiezi de cele mai placute activitati sportive, de sauna si de o atmosfera deosebita de munte.

Lucky BanskoLucky Bansko

Daca ajungi la acest hotel, chiar esti o persoana norocoasa. Are 5 stele trecute in dreptul sau si le merita din plin. Lucky Bansko este, de fapt, un complex de apartamente care se gaseste la marginea orasului si care ofera o vedere deosebita asupra muntilor. Te poti caza in studiouri sau apartamente de lux si poti beneficia de cele mai bune conditii din statiune.

Seara de seara, exista petreceri tematice in restaurantul cu 90 de locuri si zi de zi poti beneficia de piscina, centrul spa sau diversele variante de distractie oferite de hotel.

Indiferent care este unitatea de cazare pe care o alegi in Bansko, un lucru este clar: te vei distra pe ciste si te vei intoarce acasa cu un chef deosebit de a o lua de la capat.