Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: austria

Atracții turistice gratuite în Viena

Sursa foto: Muellek Josef/Shutterstock.com

Viena este un oraș incredibil, cu o mulțime de atracții turistice de top, restaurante și cafenele cu tradiție, piețe fermecătoare și muzee ce satisfac pofta de cunoaștere a oricărui călător. Dar Viena poate fi destul de costisitoare; prețurile camerelor de hotel sunt destul de piperate, mai ales în zona centrală, transportul public costă și el o sumă semnificativă de bani, iar majoritatea obiectivelor turistice cunoscute, cum ar fi Casa lui Mozart sau Palatul Schonbrunn, taxează vizitatorii pentru admitere. 

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Viena

Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Viena, capitala Austriei, este un oraș frumos cu o istorie colorată și unul dintre cele mai importante centre culturale europene, având de-a lungul timpului o influență masivă asupra muzicii clasice, operei și artei. Fiind fosta capitală a Imperiului Austro-Ungar, Viena găzduiește nenumărate monumente și palate imperiale, o sumedenie de muzee spectaculoase și biserici și catedrale frumos ornamentate. Este, totodată, Orașul Muzicii, câștigând această poreclă pentru numărul mare de compozitori eminenți care au locuit și au lucrat aici. 

Citeste in continuare »

Exploreaza Salzburg, orasul lui Mozart

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Situat in statul federal ce poarta acelasi nume, in partea de nord-vest a Austriei, pitorescul oras Salzburg este renumit in intreaga Europa pentru frumusetea sa arhitecturala, dar si pentru peisajele sale incantatoare ce il inconjoara. Strabatut de raul Salzach, Salzburg este populat inca din perioada neolitica, cel mai probabil datorita salinelor din jur, insa arhitectura predominanta pe care o putem admira in prezent este cu specific medieval si baroc. Vizitatorii sunt fermecati de stradutele inguste si de curtile interioare romantice ale Orasului Vechi, dar si de marile piete publice din zona rezidentiala situata intre cartierele Neugebäude si Neutor.

Citeste in continuare »

10 statiuni de ski din Austria pe care orice pasionat trebuie sa le viziteze

*Sursa foto: Max Topchii / Shutterstock.com

Vacanțele în stațiunile de ski din Austria sunt un deliciu pentru toate simțurile. Sistemele de transport pe cablu (telecabine, telescaune, teleschiuri) oferă un acces ușor către toate zonele vaste de ski, iar lanțurile muntoase și ghețarii își așteaptă pasionații de sporturi de iarnă pentru a le încerca pârtiile.

Citeste in continuare »

Top 5 zone de ski din Austria

Ski in AustriaIti plac peisajele montane cu lacuri cristaline si cu varfuri care sunt acoperite vesnic cu zapada? Vrei o vacanta in care sa te bucuri de natura, cultura, istorie, dar si distractie? Citeste in continuare »

Austria – 5 zone in care te poti bucura de schi

Schi in AustriaSezonul de schi in Austria este pe cale sa inceapa, sute de mii de turisti asteptand cu nerabdare deschiderea oficiala a partiilor de schi. Citeste in continuare »

Schi in Austria – cele mai cautate statiuni

*Sursa foto: Val Thoermer / Shutterstock.com

A trecut si aceasta vara si incet, incet fie ca iti convine sau nu trebuie sa te gandesti ca urmeaza sezonul rece. Dar nu este nicio problema. Zilele de stat la soare, balaceala in apele turcoaz din Grecia, Turcia sau alte tari le poti inlocui cu schi sau snowboarding. Citeste in continuare »

Piata de Craciun de la Salzburg

Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatorile de iarna. Magazinele au inceput sa ofere din ce in ce mai multe idei de cadouri iar atmosfera magica a Craciunului pare ca ne-a invaluit pe toti.

In fiecare an cand vin Sarbatorile de iarna parca te intorci in timp, in copilaria ta si te bucuri din nou de bradul de Craciun, de luminitele ce par a transforma orice oras in adevarate locuri de basm.

Citeste in continuare »

Petrece-ti vacanta de iarna la ski in Austria!

Austria este una dintre cele mai populare destinatii din lume pentru sporturile de iarna. Aici vei putea sa-ti petreci Craciunul la un hotel elegant, langa un semineu si un superb brad impodobit, diminetile insorite la ski, inconjurat de peisaje care iti taie respiratia si zilele noului an privind coamele inzapezite ale Alpilor. Dertour prin Eurolines Romania te invita sa petreci cea mai frumoasa vacanta din viata ta la ski in Austria!

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour