Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Situat in statul federal ce poarta acelasi nume, in partea de nord-vest a Austriei, pitorescul oras Salzburg este renumit in intreaga Europa pentru frumusetea sa arhitecturala, dar si pentru peisajele sale incantatoare ce il inconjoara. Strabatut de raul Salzach, Salzburg este populat inca din perioada neolitica, cel mai probabil datorita salinelor din jur, insa arhitectura predominanta pe care o putem admira in prezent este cu specific medieval si baroc. Vizitatorii sunt fermecati de stradutele inguste si de curtile interioare romantice ale Orasului Vechi, dar si de marile piete publice din zona rezidentiala situata intre cartierele Neugebäude si Neutor.

Desi este cunoscut in lume ca fiind locul de nastere al unuia dintre cei mai mari compozitori de muzica clasica si de opera, Wolfgang Amadeus Mozart, si pentru faptul ca a fost unul dintre locurile principale in care s-a filmat faimoasa productie “The Sound of Music” (Sunetul Muzicii), Salzburg este o adevarata incantare pentru calatori, nu numai pentru pasionatii de muzica culta.

Iata ce iti recomandam sa faci intr-o vizita in pitorescul oras austriac Salzburg:

Viziteaza locul de nastere al lui Mozart. Genialul compozitor din perioada clasica a muzicii s-a nascut in 27 Ianuarie 1756 si a murit in 5 decembrie 1791, la varsta de 35 de ani. A fost un compozitor extrem de talentat si de popular in secolul al XVIII-lea, atat in Austria cat si in restul Europei. Casa in care acesta s-a nascut si a trait este in prezent deschisa publicului larg si prezinta o expozitie formata din cateva dintre instrumentele sale muzicale, partituri, fotografii care il prezinta pe compozitor atat in perioada copilariei cat si in perioada adulta, precum si multe alte obiecte si haine folosite de el in timpul vietii.

In Salzburg vei gasi, de asemenea, Piata Mozart si Cafeneaua Mozart, care este renumita in intreaga lume pentru delicioasele prajituri pe care le servesc clientilor.

Petrece o zi in Altstadt Salzburg (Orasul Vechi). Prima zona in care trebuie sa poposeasca fiecare strain ce ajunge pentru intaia oara in Salzburg, Orasul Vechi este descris de numeroase stradute minunate ce fac legatura intre Universitätsplatz si Getreidegasse, o zona pietonala plina de viata, marginita de vechile case comerciale din secolele XV-XVIII. Are o sumedenie de locuri incantatoare, de la buticuri, galerii de arta, ateliere si cafenele la curti vechi cu arcade impresionante si magazine cu fel si fel de obiecte din fier forjat sau cu suveniruri locale. In Orasul Vechi vei gasi, de asemenea, Kranzlmarkt cu Rathaus (vechea primarie), faimoasa Hofapotheke (Farmacie de Curte) din secolul al XII-lea, fantana Sf. Florian din secolul al XVII-lea si resedinta printilor episcopi de Chiemsee.

Exploreaza Castelul Hohensalzburg. Este greu sa nu observi impozanta fortificatie Hohensalzburg ce pazeste Salzburgul de pe varful sud-estic al Mönchsbergului. Construit initial in anul 1077, castelul a trecut prin mai multe schimbari, cele mai notabile si cele care persista si azi avand loc in anii 1500. Avand un acces destul de facil, cu funicularul din Festungsgasse sau printr-o scurta plimbare de doar 20 de minute din Orasul Vechi, impresionanta cetate gazduieste in interiorul zidurilor sale Biserica Sf. Gheorghe (Georgskirche) cu al sau faimos Salzburger Stier, o orga veche din 1502 care este folosita zilnic, Apartamentele Printilor, somptuoase si decorate in stil gotic tarziu, Goldene Stube (Camera de Aur), Muzeul Cetatii (cu instrumente de tortura) si Muzeul Regimentului Rainer.

Viziteaza Schloss Hellbrunn (Palatul si Fantanile Hellbrunn). Unul dintre principalele locuri in care s-au tras cadre pentru faimosul film “The Sound of Music” si, totodata, unul dintre cele mai frecventate locuri in luna decembrie, cand gazduieste o superba piata de Craciun, Schloss Hellbrunn a fost infiintat de Markus Sittikus von Hohenems, Print si Arhiepiscop de Salzburg, in anul 1614. Cu un aspect grandios si cu un interior ce prezinta stilul de viata opulent al conducatorilor acelei perioade, Schloss Hellbrunn se bucura, de asemenea, de o gradina impresionanta, cu o multime de fantani renascentiste, decoratiuni naturale spectaculoase si banci sculptate manual. Complexul regal a reusit sa-si pastreze originalitatea si farmecul renascentist, fiind astfel o adevarata incantare pentru turistii care vor o pauza de la modernul ce tinde sa acapareze tot mai mult Salzburgul in prezent.


Intra pe link-ul urmator pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare in Salzburg: http://bit.ly/2DuOrhi