*Sursa foto: Val Thoermer / Shutterstock.com

A trecut si aceasta vara si incet, incet fie ca iti convine sau nu trebuie sa te gandesti ca urmeaza sezonul rece. Dar nu este nicio problema. Zilele de stat la soare, balaceala in apele turcoaz din Grecia, Turcia sau alte tari le poti inlocui cu schi sau snowboarding. Iar daca nu stii sa practici aceste sporturi, poti sta pur si simplu de vorba la un pahar de vin sau sa incerci o sesiune de bulgareala cu prietenii. Distractia este garantata!

Iata o lista a celor mai cunoscute statiuni montane din Austria:

Salzburg

Salzburgul este un oras care poate multumi pe toata lumea, atat pe cei care doresc sa faca sport, cat si pe cei care vor sa se bucure de cultura. Este al patrulea oras ca marime din Austria si este inscris pe lista UNESCO inca din anul 1997. Poti gasi aici obiective turistice renumite in intreaga lume, dar si partii de schi exceptionale.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, la numai 50 km sud de Salzburg se gaseste Flachau/SkiAmade, cel mai mare domeniu schiabil din Austria. Aceasta perla a schiului din Austria este accesibila rapid cu ajutorul autobuzelor gratuite care pleaca zilnic din Piata Mirabellplatz in perioada decembrie – martie.

 

Tirol

In Tirol exista peste 100 de domenii schiabile si in jur de 5.200 de kilometri de partii de toate gradele de dificultate, precum si 30 de snowparcuri pentru freeskieri si boarderi. Toate aceste domenii de schi sunt conectate intre ele prin cele mai moderne telescaune si telecabine.

Daca nu stii sa schiezi nu este nicio problema, in regiunea Tirol exista peste 300 de scoli de schi. De asemenea, Tirolul ofera peste 250 de partii de sanie numai bune de incercat. Cea mai lunga partie pentru sanie are 11 kilometri si se afla situata la Birgitz, langa Innsbruck.

Seara merita sa incerci SPA-urile din zona sau sa iei cina la modernul restaurant Ice Q, aflat pe ghetarul Solden.

 

Regiunea Zillertal

*Sursa foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

Fiind una dintre cele mai cautate zone din Austria pe timpul iernii, regiunea Zillertal este un adevarat paradis pentru cei care prefera sporturile de iarna. Zillertal este cea mai mare regiune de schi si snowboarding din valea tiroliana Ziller, iar pe ghetarul Hinterfux poti practica sporturi de iarna tot timpul anului.

Complexul termal din localitatea Fugen dispune de cel mai lung si mai spectaculos tobogan de apa din vestul Austriei. Tot aici te poti bucura de instalatiile de masaj, piscina cu valuri sau de piscina incalzita din aer liber.

 

Statiunile Saalbach – Hinterglemm

Statiunile se afla in zona Pinzgau la o distanta mica una de cealalta. Aici exista unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din Alpi, fiind o statiune ideala pentru o multime de activitati, atat in aer liber cat si in interior.

Pe langa schi, snowboarding sau drumetii prin zapada poti incerca si alte activitati. Una care merita incercata, numai curaj sa ai, este Flying for XXL. Este o experienta ce merita incercata si care te poarta la o inaltime de 140 de metri, atingand viteze de pana la 130 km/h. Linia zip, caci despre asta este vorba, are o distanta de 1600 de metri si este una dintre cele mai lungi si rapide din lume.

Afla mai multe detalii despre ofertele Dertour pentru Austria pe – http://bit.ly/2wHOPSN