Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Undeva pe coasta de vest a Turciei, la Marea Egee, vei gasi vechiul sat de pescari Kusadasi. Transformata, in ultimii ani, intr-o statiune de vara, aceasta localitate este astazi o destinatie de vacanta foarte populara, cu un port elegant, cafenele fermecatoare si baruri pline de viata. Kusadasi a reusit insa sa-si pastreze si partea traditionala, ce poate fi sesizata plimbandu-te pe strazile pietruite ale Orasului Vechi. Iar daca vii aici pentru relaxare si plaja, ei bine, Kusadasi este destinatia perfecta! Cu un numar total de opt plaje ce se intrec prin peisaje pitoresti, nisip fin si facilitati pentru standardele cele mai inalte, aceasta statiune nu te va dezamagi.

Iata cum poti petrece un city break in Kusadasi:

Petrece o zi pe Ladies Beach. Desi pare a fi dedicata reprezentantelor sexului frumos, toata lumea este binevenita sa se bucure de soare pe aceasta plaja. Se gaseste la doar 15 minute de Kusadasi si are o lungime de peste un kilometru de nisip, iar apa este calda si deloc adanca langa tarm, astfel ca este ideala pentru inot. Pe Plaja Doamnelor poti, de asemenea, sa inchiriezi un skijet sau faci o plimbare palpitanta cu banana in mare.

Relaxeaza-te in Downtown Beach. Chiar in inima orasului, Downtown Beach, o plaja frecventata in special de familii cu copii mici, este un alt loc in care te poti relaxa pe un sezlong sub umbrela, la soare. In plus, plaja ofera o priveliste incantatoare asupra Insulei Porumbelului (unde poti vizita un vechi castel bizantin), una dintre cele mai mari atractii ale statiunii Kusadasi. Iar cand vrei sa faci o pauza de la plaja, nu trebuie decat sa faci cativa pasi pentru a ajunge la unul dintre barurile din apropiere pentru a savura un kebab, unul dintre specialitatile bucatariei turcesti.

Experimenteaza bucataria locala. Mancarea turceasca este o necesitate cand vii in Kusadasi. Ingredientele cheie ale celor mai multe mancaruri traditionale sunt vinetele, rosiile, dovlecelul si carnea. Kebaburile sunt, de obicei, preferate de clienti la orele pranzului, fiind servite in frigarui. Dupa felul principal, nu uita sa incerci macar unul dintre celebrele deserturi turcesti, cum ar fi baclavaua sau inghetata arsa.

Invata sa negociezi in Marele Bazar. Orice excursie in Turcia este incompleta daca nu ajungi si intr-un bazar, unde sa negociezi pentru fiecare lucru dorit. Iar Marele Bazar din Kusadasi este un paradis absolut al pasionatilor de cumparaturi! Aici vei gasi un labirint de tarabe (sute) unde se vand haine, articole din piele, bijuterii, mancare, etc. Incearca sa negociezi inainte de a cumpara ceva. In majoritatea cazurilor, vanzatorii isi vand marfa la un pret mai mic decat cer in prima instanta.

Viziteaza Orasul Antic Efes. Din Kusadasi poti cumpara fel si fel de excursii pentru a vizita obiectivele turistice din apropierea statiunii, insa de departe cea mai interesanta este excursia in Efes. De-a lungul timpului, Efes a fost oras grec, roman si bizantin, cea mai mare glorie cunoscandu-o in perioada dominatiei romane, cand avea o populatie de 270 000 de locuitori, fapt pentru care era cunoscut ca fiind cel mai mare si mai populat oras al erei respective.

Efesul este, de asemenea, considerat a fi una dintre cele Sapte Biserici mentionate in Cartea Apocalipsei, existand, totodata, zvonuri care ar spune ca Evanghelia lui Ioan a fost scrisa tot aici.

Astazi, in acest oras pot fi vizitate mai multe monumente istorice, cele mai semnificative fiind Templul lui Artemis (una dintre cele sapte minuni ale lumii antice) si Biblioteca lui Celsius.

Cu veri calde si ierni blande, Kusadasi se bucura de mai mult de 300 de zile de soare pe an, fiind astfel o destinatie ideala pentru un city break sau o vacanta de familie.


Te asteptam in agentiile noastre sa planificam impreuna excursia ta de vis in Kusadasi: https://agentii.dertour.ro/