Zakynthos

Zakynthos – Sursa foto: Krivosheev Vitaly/Shutterstock.com

Zakynthos, a treia insula ca marime de pe Marea Ionica, dupa Corfu si Kefalonia, este o destinatie turistica foarte populara in randul vizitatorilor din intreaga lume, inclusiv din Romania, laudandu-se cu o sumedenie de plaje exotice fermecatoare.

Desigur, cei mai multi turisti sunt atrasi de aceasta insula datorita celebrei plaje Navagio, insa Zakynthos are mult mai multe plaje care, cu siguranta, merita sa fie vizitate.

Cu o apa foarte albastra si clara a marii, cu nisip fin alb sau auriu si cu o diversitate de sporturi nautice disponibile, plajele din Zakynthos promit sa fie locul ideal in care sa-ti petreci vacanta de vara.

Fie ca vrei sa petreci un sejur relaxant cu familia sau sa te distrezi alaturi de cei mai buni prieteni si sa expermentezi viata intensa de noapte a insulei, in Zakynthos se gaseste ceva pe placul oricui.

Iata ce plaje din Zakynthos merita sa fie vizitate:

1. Plaja Shipwreck (Navagio)

Navagio, Zakynthos

Navagio, Zakynthos

Din cauza faimei din ce in ce mai mari de care a avut parte in ultimii ani, Navagio, din pacate, nu mai are farmecul natural si frumusetea virgina de care se bucura candva. Insa ramane una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, daca nu chiar din intreaga Europa.

Plaja cu nisip alb si cu apa de un abastru azur, inconjurata de stanci inalte de calcar, pare un adevarat colt de rai. Iar nava naufragiata pe tarm (despre care legenda spune ca era folosita in contrabanda de tigari) este acel ceva de care are nevoie o plaja exotica pentru a avea o imagine perfecta.

Ideala pentru odihna, inot, bronz si, desigur, fotografii, plaja Navagio are, din pacate, un acces mai dificil, aici putandu-se ajunge doar cu o barca de croaziera. Si chiar si asa, din cauza vanturilor puternice si valurilor mari, nu in fiecare zi barcile merg acolo.

Asadar, daca timpul este prietenos, cumpara un bilet de croaziera (costa intre 20 si 30 de euro) din porturile Porto Vromi, St. Nicholas sau Zakynthos si incearca-ti norocul! Privelistea plajei Navagio merita toti banii!

2. Plaja Makris Yialos

Situata la 25 de kilometri de orasul Zakynthos (distanta pe care o parcurgi in aproximativ 40 de minute cu masina), plaja Makris Yialos este cu pietricele si cu putin nisip, fapt care, insa, umbreste prea putin din frumusetea ei. Apa marii este foarte clara, albastra si adanca, numai buna pentru scufundari.

Iar numeroasele pesteri din giganticele stanci de pe plaja, care pot fi explorate, ofera un plus de farmec peisajului. Ideala pentru iubitorii de natura, de scuba diving si de inot, plaja Makris Yialos chiar merita sa fie vizitata!

3. Plaja Banana

Pe partea sudica a insulei, intre statiunile Vassilikos si Argassi, vei gasi acest loc minunat, foarte asemanator cu plajele lungi si cu apa de un verde smarald specifice Sardiniei.

Parte din peninsula Vassilikos, alaturi de alte plaje frumoase, Dafni, Porto Zoro, Gerakasm Agios Nikolaos si Porto Kaminio, plaja Banana, cu ale sale paduri dese de pin din imprejurimi, este cu adevarat incantatoare si numai buna pentru cei care cauta liniste.

4. Plaja Marathonisi 

Aceasta este, de fapt, o insulita in forma de broasca testoasa, cu doua plaje mai mari, una in fata si cealalta in spate.

Se gaseste la circa 1,5 kilometri de orasul Zakynthos si poate fi accesata doar cu barca, insa este foarte atractiva atat din punct de vedere estetic (are pe margini o vegetatie foarte bogata, compusa din maslini si stejari verzi) dar si pentru faptul ca aici ai ocazia de a observa testoasele in timp ce isi depun ouale.

Plaja din spate este ideala pentru iubitorii de natura, dar nu este adecvata pentru copiii mici, deoarece apa marii este destul de adanca. Totodata, vizitatorii trebuie sa vina cu provizii la ei, deoarece plaja, fiind destul de salbatica, nu are magazine de unde sa te aprovizionezi.

Sporturile de apa, de asemenea, nu sunt permise pe plaja Marathonisi, dar exista doua pesteri mici care pot fi explorate (si merita!).


Pentru o vacanta in frumoasa insula greceasca, alege din ofertele noastre early-booking Zakynthos si rezerva la cel mai bun pret!