Mamaia, foto Aleksandar TodorovicLitoralul din Romania a avut, de-a lungul timpului, suisuri si coborasuri. Multi romani l-au preferat pentru atmosfera oferita, in timp ce multi s-au ferit de el, alegand destinatii mai mult sau mai putin exotice din strainatate. Ultimii ani au insemnat o renastere pentru plajele romanesti. Poate ca hotelierii au inteles mai bine conceptul de turism, poate ca turistii au descoperit mai multe elemente atractive in propria tara sau poate ca pur si simplu s-au saturat de plajele grecesti si bulgaresti. Ideea principala este ca in ultimii ani destinatiile din Romania au fost din ce in ce mai aglomerate. Este motivul pentru care incercam sa facem un top al celor mai frumoase 6 plaje de pe litoralul nostru.

Plaja din Mamaia

Cea mai cunoscuta destinatie turistica din Romania are un motiv pentru care este asa: plaja sa deosebita. Cu hoteluri frumoase, 8 km de nisip fin si o mare prietenoasa, care se adanceste treptat si lin, Mamaia atrage an de an atat turisti romani, cat si turisti straini. Statiunea se afla la 5 km de Constanta si s-a dezvoltat in jurul nevoii de distractie a tinerilor, pe de o parte si a nevoii de relaxare a celor mai in varsta, pe de alta parte. Este motivul pentru care vei gasi un contrast puternic intre cei pusi pe distractie, care isi petrec fiecare noapte in club si familistii veniti pentru relaxare, soare si bronz. Partea cu adevarat frumoasa este ca fiecare isi gaseste locul in aceasta statiune si fiecare poate sa gaseasca servicii de o calitate foarte buna.

Daca vrei sa te bucuri de vacanta in Mamaia, iata ce trebuie sa stii:

  • Aici gasesti cel mai fin nisip din Romania;
  • Sezonul incepe la mijlocul lunii mai si se termina la sfarsitul lunii septembrie;
  • Temperaturile sunt placute, situandu-se intre 25 si 35 de grade Celsius pe toata perioada sezonului;
  • Apa este calda pana la jumatatea lunii septembrie;
  • Ai la dispozitie o multime de solutii de agrement.

Plaja din Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord s-a dezvoltat datorita proprietatilor terapeutice ale noroiului de la lacul Techirghiol. Cei care sufera de reumatism, afectiuni dermatologice sau nutritionale, isi pot gasi leacul venind in Eforie Nord.

Statiunea nu este doar despre boli si tratamente, ci si despre distractie, plaje frumoase si largi, relaxare. Turistii din Eforie se pot bucura de unitati de cazare bine puse la punct, de restaurante cu preparate delicioase, de o mare atractiva si de peisaje deosebite. Alaturi de Mamaia, Vama Veche si Costinesti, Eforie Nord este una dintre destinatiile de vacanta preferate de romani.

Plaja din Vama Veche

Cei mai multi turisti care aleg Vama Veche nu o fac neaparat pentru plaja, cu toate ca statiunea din sudul Romaniei are capacitatea de a oferi nisip fin, soare din belsug si o mare placuta si curata. Vama Veche este mai cunoscuta pentru aerul de libertate si pentru comunitatea boema de artisti care se relaxeaza vara de vara aici.

Daca esti o persoana care iubeste tineretea, libertatea si toleranta, atunci acesta este locul perfect pentru tine. Vama este cunoscuta pentru plajele de nudisti, pentru cluburile de rock care rasuna noapte de noapte de-a lungul statunii si pentru corturile care se transforma in resedinte de vara pentru un numar impresionant de tineri.

Chiar daca la inceput, Vama Veche a fost o destinatie rustica, preferata de cei care sunt atrasi de salbaticie, astazi s-au ridicat mai multe hoteluri si pensiuni ce asigura confort total. Vama Veche este, asadar, o statiune in care poti gasi cam tot ceea ce te intereseaza intr-un sejur in care cauti distractie din plin.

Plaja din Mangalia

Desi nu este foarte populara, plaja din Mangalia uimeste turistii printr-o istorie bogata si prin cateva caracteristici impresionante. Este una dintre cele mai sudice plaje din tara, ceea ce duce la temperaturi ridicate.

Spre deosebire de alte statiuni de pe litoral, Mangalia ofera mai mult decat nisip fin, mare, soare, cluburi si distractie. Turistul ajuns aici poate sa se bucure si de obiective turistice de neratat, cum ar fi Mormantul cu papirus, ce dateaza din secolele IV inainte de Hristos, ruinele cetatii Callatis sau moscheea Turceasca din secolul XVI.

Plaja din Neptun

Neptun a fost considerata, multa vreme, una dintre statiunile de lux din Romania. Situata intre Olimp si Jupiter, statiunea ofera un peisaj deosebit, brazdat de lacuri si verdeata. Plaja din Neptun concureaza cu usurinta cu plajele din Mamaia, fiind una dintre cele mai bine amenajate de pe intregul litoral. Nisipul din Neptun este bun, apa este curata iar posibilitatile de agrement sunt numeroase.

De regula, aceasta statiune este aleasa de tinerii care doresc sa se distreze in cluburi sau in baruri, insa poate sa reprezinte o destinatie de vacanta si pentru persoanele trecute de 50 de ani.

Plaja din Olimp

Multi considera Olimpul ca fiind o continuare a Neptunului. Este o statiune situata in imediata apropiere a Neptunului si este una dintre cele mai solicitate de pe intregul litoral. Plaja din Olimp este deosebita, deoarece te duce cu gandul la statiunile occidentale, gratie arhitecturii deosebite a hotelurilor. Vei descoperi o faleza inalta cu o panorama deosebita asupra Marii Negre si o plaja placuta, desi destul de ingusta. Apa din Olimp este curata si  este destul de calda pentru a le permite turistilor sa faca bai relaxante.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

*Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com