Cherhanaua lui MateiTemperaturile ce depasesc cu usurinta 30 de grade, briza marii, nisipul si atmosfera de pe litoral te fac de multe ori sa iti doresti mancaruri usoare si delicioase. Daca esti la mare, ce alta mancare poate sa fie mai potrivita decat un peste proaspat prins, preparat ca la carte? Cu siguranta nu iti vine nimic mai bun in minte, asadar, iata 5 cherhanale de la malul marii pe care le vei indragi.

Popasul Pescarilor

Situat in Olimp, Popasul Pescarilor se poate lauda cu faptul ca este una dintre cele mai vechi cherhanale de pe litoral. Nu de putine ori, la mesele popasului au asteptat deliciile pescaresti diverse personalitati din Romania, ceea ce recomanda, fara doar si poate, acest local.

Popasul Pescarilor are o istorie de 20 de ani, este amenajat in stil rustic si ofera preparate din peste variate, ce pot fi pe placul tuturor turistilor. Este locul in care te poti bucura de fructe de mare si de cei mai variati pesti, daca ai ales drept destinatie de vacanta statiunea Olimp sau daca pur si simplu esti in trecere pe aici.

Vadu Pescarilor

Localitatea Vadu cat si cherhanaua de aici, te intampina cu un peisaj salbatic la 6.5 kilometri de Corbu. Pentru a ajunge aici ai nevoie de o masina cu garda inalta, deoarece drumul nu este tocmai prietenos. Cherhanaua Vadu Pescarilor merita din plin efortul mai ales daca esti o persoana care apreciaza o masa delicioasa din peste.

Cu mancare preparata chiar de pescari, o locatie pitoreasca construita din lemn si stuf si o diversitate destul de mare in ceea ce priveste preparatele, acest mic restaurant poate sa iti satisfaca pofta de peste. Daca ajungi in plin sezon este posibil, in ciuda drumului prost si a zonei necunoscute, sa nu gasesti mese. Este bine sa te inarmezi, asadar, cu putina rabdare.

La Rapana

Chiar daca Mamaia este considerata o statiune de lux, nu inseamna ca localurile pitoresti cu preparate exclusiv din peste proaspat nu sunt prezente pe plaja.  La Rapana este dovada clara a faptului ca iubitorii de cluburi iubesc, din cand in cand si mancarea buna, preparata in stil traditional. Cu mese in nisip, o atmosfera placuta si o mare frumoasa in imediata apropiere, La Rapana creeaza cadrul perfect pentru o masa delicioasa.

Evident, pentru asta ai nevoie si de preparate delicioase, care din fericire sunt prezente din plin. Rapana la plita, Stavrid prajit, bors de peste si mult mujdei de usturoi, toate pot reprezenta un pranz incredibil, pe care nu il vei uita prea curand.

Cherhanaua lui Matei

In Agigea, la doar 5 km de Eforie Nord, cherhanaua lui Matei poate sa te impresioneze prin preparatele pe care ti le ofera. Nu este intr-o zona tocmai placuta din punct de vedere al peisajului, insa efortul de a ajunge aici este rasplatit pe deplin de preparatele pe care le poti gusta odata ajuns in locatie.

Poti incerca stridii, midii si pesti proaspeti, prinsi din mare sau din crescatoria din apropiere si poti testa retete pescaresti transmise din tata in fiu, ce concureaza fara probleme cu retetele din restaurantele de lux. Un aspect foarte interesant la aceasta cherhana este faptul ca poti vedea pescarii care sorteaza pestele prins. Nu trebuie sa iti faci niciodata probleme in ceea ce priveste prospetimea mancarurilor de aici.

Casa Veche din Corbu

Corbu este o plaja pe care multi o vad ca pe viitoarea Vama Veche. Salbatica si frumoasa, aceasta iti ofera tot ceea ce este mai bun la malul marii, inclusiv mancaruri din peste. Vei descoperi cu o foarte mare pofta Casa Veche, care garanteaza preparate proaspete in fiecare zi. Chiar daca meniul este format din captura din ziua respectiva, indiferent ce mananci vei obtine un gust greu de uitat. Casa Veche din Corbu respecta cele mai vechi traditii pescaresti si iti pune pe masa un bors de peste, un crap cu mujdei si usturoi sau midii pane pe care le vei savura pana la ultima inghititura.

Mancarurile din peste nu sunt pentru oricine, insa cei care le apreciaza se pot bucura din plin de ceea ce li se pune pe masa in cherhanalele de mai sus. Alaturi de un pahar delicios de vin si evident, cu mamaliguta si mujdei din belsug, preparatele marine se pot transforma in delicii de lux, intr-un contrast perfect cu locurile salbatice si constructiile modeste oferite de multe cherhanale.

*Sursa foto: www.minicalatorii.ro